Digia panostaa kotimaiseen osaamiseen – tulossa koulutusta, tiivis rekrytointi jatkuu

Digian tämän vuoden kasvutavoite, sata henkilöä, meni rikki lokakuussa. Digian henkilömäärä on vuoden takaisesta kasvanut noin 750:sta 850:een. Kasvutavoite jatkuu edelleen kovana. Haku Digian Integraatioakatemiaan alkaa 1.12. Yhdessä TE-toimiston kanssa toteutettava Code Camp -tapahtuma kutsuu tutustumaan koodaukseen Jyväskylässä 29.11.

Digian liiketoiminta on rakennettu kotimaisen korkean ammattitaidon varaan. Siksi on merkityksellistä, miten osaavaa henkilöstöä on saatavilla työmarkkinassa. Rekrytointi perinteisesti ajateltuna ei enää riitä, vaan IT-alan yrityksiltä vaaditaan uudenlaista aktiivisuutta siinä, kuinka kannustaa sekä nuoria osaajia että alanvaihtajia IT-alalle.

Integraatio-osaajille jatkuva tarve, Integraatioakatemia on mahdollisuus kouluttautua

Digia järjestää tammi-helmikuussa maksuttoman, kuutena arki-iltana toteutettavan koulutuksen järjestelmäintegraatioista. Koulutuksen kautta Digialle etsitään uusia työntekijöitä. Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty Integraatioakatemia laajenee nyt Helsingistä Tampereelle. Osallistujia toivotaan myös muualta Suomesta. Esimerkiksi Jyväskylään etsitään uusia työntekijöitä, kun Digian integraatioliiketoiminta laajenee Jyväskylän toimipisteelle ensi vuoden alussa.

Integraatioliiketoiminta on yksi Digian nopeimmin kasvavia liiketoiminta-alueita, jossa uusille osaajille on lähes jatkuva tarve. Tekijöiden löytäminen ei ole itsestäänselvyys, sillä integraatioihin keskittyviä koulutusohjelmia on suomalaisissa IT-alan oppilaitoksissa tarjolla vähän.

Integraatioliiketoiminnan johtaja Teemu Virtanen Digialta painottaa, että integraatiot ovat yrityksille yksi merkittävimmistä IT:n mahdollistamista kilpailukykytekijöistä, olipa kyse toiminnan tehostamisesta tai järjestelmiin kertyvän tiedon hyödyntämisestä.

”Opetusohjelmien näkökulma on perinteisesti se, että integraatiot tehdään kokonaistoimituksen ohessa. Se, kuinka integraatioita tehdään ja hallitaan, vaikuttaa kuitenkin ratkaisevasti siihen, kuinka tietoa saadaan järjestelmistä hyödynnettyä, eli kuinka nopeasti yritykset pystyvät kehittämään toimintaansa sekä lanseeraamaan uusia palveluita. Integraatiot ovat digitalisaation ydin”, Virtanen sanoo.

Osana integraatioakatemiaa Digia lisää myös oppilaitosyhteistyötä. Tarkoitus on vierailijaluentojen ja demojen avulla tuoda integraationäkökulmaa IT-alan koulutukseen, ja sitä kautta saada yhä useampi kiinnostumaan järjestelmäintegraatioista.

Code Camp kutsuu kokeilemaan koodausta Jyväskylässä

Keski-Suomen TE-palvelut, Keski-Suomen ELY-keskus, JAMK ja Flowa järjestävät tiistaina 29.11. Code Camp -tapahtuman, jossa Digia on yksi pääyhteistyökumppaneista. Tapahtuman ideana on tarjota kenelle vain mahdollisuus kokeilla koodaamista – ja innostua.

Code Camp -tapahtuma sai alkunsa, kun TE-toimisto ja paikalliset yritykset miettivät keinoja vastata Keski-Suomen IT-rekrytointitarpeeseen. Pääkohderyhmä ovat potentiaaliset alanvaihtajat ja työnhakijat.

"Digia on kasvavassa määrin mukana yhteiskunnan taustaprosessien tuottamisessa. On siksi luontevaa, että mukanaolomme tällaisissa yhteistä hyvää edistävissä keskusteluissa ja hankkeissa kasvaa käsi kädessä. Tämä projekti on hyvä osoitus uudenlaisesta yhteistyöstä paikallisesti Jyväskylässä”, Mika Korhonen Digialta sanoo.

IT-alalta voi löytyä uusi suunta uralle vaikkapa entiselle hävittäjälentäjälle. Lue Digian Jari Korpelan tarina

Tutustu Digian avoimiin työpaikkoihin


Lisätiedot:

Teemu Virtanen
Johtaja, Integraatio ja tiedon hyödyntäminen
p. 040 849 1159

Mika Korhonen
Senior Manager, Digian Code Camp -yhteyshenkilö
p. 040 574 6823

Takaisin ylös