Elintarviketeollisuus

Parempia ratkaisuja elintarvikearvoketjun jokaiselle osaselle

Tiedostavan kuluttamisen kasvun johdosta myös kuluttajien tietovaatimukset ovat kasvaneet, mikä luo elintarvikealan ja kaupan alan toimijoille mahdollisuuksia uusien palveluiden kehittämiselle.

Läpinäkyvyyttä elintarvikealan arvoketjuun

Kuluttajan ruokakorin sisältöön vaikuttavat muutkin seikat kuin hinta. Ruuan alkuperä ja kotimaisuus, kestävä kehitys, yhteiskuntavastuu ja ruokatrendit ovat tärkeitä päätöksentekokriteereitä ostettavia tuotteita valittaessa.

Ennen ostoskoriin päätymistä tuotteet kulkevat pitkän matkan, ja siksi ratkaisuja ja palveluita mietittäessä on alalla pidettävä mielessä koko elintarvikearvoketju. Oli kyse sitten alkutuotannon palveluista, teollisuuden tarpeista, logistiikan järjestämisestä tai vähittäiskaupan kanssa kommunikoinnista, täytyy kiristyvän kilpailun edessä kaikkien osa-alueiden olla kunnossa.

Digitalisaatio tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia elintarviketeollisuuden ongelmien ratkaisemiseen. Sen avulla muun muassa toimitusten ja tuotteiden jäljitettävyys selkeytyy, uusien palvelu- ja liiketoimintamallien kehittäminen ketteröityy ja tiedolla johtaminen helpottuu.

Autamme elintarviketeollisuutta realisoimaan digitalisaation mahdollistamia liiketoimintahyötyjä. Meiltä löytyy sekä vankkaa toimialan liiketoimintaosaamista, että ymmärrystä moderneista ja kehittyvistä teknologiamahdollisuuksista.

Autamme elintarviketeollisuuden toimijoita seuraavilla osa-alueilla:

Palveluiden kehittäminen

Asiakaspalautteen huomioiminen ja paremman asiakaskokemuksen kehittäminen sen pohjalta on olennainen osa brändikokemuksen vahvistamista. Autamme luomaan asiakkaillesi monikanavaisen palvelukokemuksen, joka vastaa heidän tarpeitaan ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Toiminnan ohjaaminen

Liikkuvatko toimitukset kuten pitääkin? Onko työvoimaa aina tarvittava määrä paikalla? Ratkaisumme auttavat yritystäsi muun muassa optimoimaan työvuorot tarpeen mukaan, sekä parantamaan tehtaan- ja varastonohjaustasi.

Tiedon hyödyntäminen

Millaisia ovat tulevaisuuden trendit elintarviketeollisuudessa ja miten niihin on järkevää reagoida? Analytiikkaratkaisuillamme laitat yritystäsi hyödyttävän tiedon töihin, jolloin esimerkiksi kysynnän ennustaminen helpottuu.


 

Miksi Digia?

Digialla on yli 10 vuoden kokemus elintarvikearvoketjun tietojärjestelmien toteutuksesta ja tuesta. Olemme myös nykytekniikan eturintamassa digitaalisten ratkaistujen toteutuksessa. Nämä tekevät meistä arvokkaan kumppanin elintarvikearvoketjun yritysten prosessien ja tietojärjestelmien kehityshankkeissa. Osaamisemme kattaa toimialan koko ketjun aina tuottajalta loppuasiakkaalle asti.Takaisin ylös