Verkkokaupankäynti

Menestyksekästä verkkokauppaa ja parempaa liiketoimintaa verkossa

 

 

Menestyminen verkkokaupassa vaatii määrätietoista työtä oikeiden asioiden parissa.
Käytössäsi tulee olla toimivat maksutavat ja logistiikka, jotka ovat perusedellytykset kaupanteolle. Erottuaksesi positiivisesti kilpailijoistasi, sinun tulee tarjota asiakkaillesi elämyksiä.


Verkkokaupankäyntiä vai liiketoimintaa verkossa?

Käytännössä molempia ja vielä vähän enemmän, sillä verkkokaupankäynti on paljon muutakin kuin tuotekatalogi verkossa

Se on potentiaalisten asiakkaiden tunnistamista, innostamista, inspirointia ja aktivointia sekä asiakkuuksien ja myynnin synnyttämistä. Se ulottuu tyypillisesti useisiin kanaviin: verkon lisäksi se kulkee ihmisten taskussa, se on läsnä soitettaessa asiakaspalveluun, se kytkeytyy vuorovaikutukseen sosiaalisessa mediassa ja se on vahvasti läsnä myös myymälässä. Pelkkien teknisten kanavien sijaan on keskityttävä laadukkaan asiakaskokemuksen ja merkityksellisten sisältöjen luontiin sekä saumattomaan asiakaskokemukseen kanavien rajat häivyttäen. Asiakaskokemus on kilpailuedun perusta. 

Luomme kanssasi tuloksellisia ja vaikuttavia asiakaskohtaamisia.

 

Parannat asiakaskokemusta ja kasvatat liiketoimintaasi

Parannat asiakaskokemusta ja kasvatat liiketoimintaasi integroimalla verkkokaupan ja sen inspiroivat sisällöt saumattomasti monikanavaiseen myyntiisi, markkinointiisi ja asiakaspalveluusi.

Lisää myyntisi ja asiakaspalvelusi tehokkuutta

Parannat merkittävästi myyntisi ja asiakaspalvelusi tehokkuutta, kun kaikki verkkokaupassa käytettävä tieto liikkuu eri järjestelmien välillä automaattisesti. Voit käyttää säästyvän ajan esimerkiksi verkkokaupan markkinointiin ja vierailijoista asiakkaaksi -konversiota parantaviin toimenpiteisiin. Kasvatat myyntiä ja tarjoat paremman asiointikokemuksen.

Organisaatiosi on helpommin saavutettavissa

Verkkokaupankäynnin ja aktiivisen verkkoläsnäolon kautta organisaatiosi on lähempänä potentiaalisia asiakkaita ja helpommin saavutettavissa, sillä verkko on nykyään monelle ensimmäinen paikka, josta apua sekä tietoa tuotteista ja palveluista lähdetään etsimään. Asiakkaille helppo ja monikanavainen asiointi ovat yhä selvemmin olennainen osa kokonaispalvelua ja ostoprosessia. Verkkokauppasi ja sen sisällöt kohtaavat asiakkaasi siellä, missä hän liikkuu.


Näin autamme

Suunnittelemme ja toteutamme verkkokauppoja ja niitä tukevia palveluita, jotka auttavat muuttamaan vierailijat maksaviksi asiakkaiksi, kasvattamaan keskimääräistä tilauskokoa sekä luomaan asiakkaita inspiroivia, aktivoivia ja sitouttavia käyttökokemuksia. Emme kuitenkaan rajoitu käyttökokemuksen ja ulkoasun suunnitteluun, vaan autamme yritystäsi myös hyödyntämään asiakastietoa asiakaskokemuksen ja sisältöjen kehittämiseen, lojaliteetin rakentamiseen, asiakkaidesi ostoprosessin tukemiseen, asiakkuusohjelmien kehittämiseen sekä kanavalinjauksiin. 

Asiantuntijamme ovat työskennelleet useita vuosia erilaisten toiminnanohjaus-, logistiikka-, asiakashallinta-, tuotetiedon hallinnan, kassapääte- ja maksujärjestelmien kanssa, joten kykenet hyödyntämään vahvaa osaamistamme verkkokaupan integroimisessa sen tarvitsemiin keskeisiin tietojärjestelmiin. 

Lisäksi  meillä on oma tilaushallintajärjestelmä (Order Management Hub, OMH), jonka avulla yhdistät asiakkaat, jälleenmyyjät ja logistiikan yhdeksi palvelukokonaisuudeksi. Saat käyttöösi reaaliaikaisen varastotilanteen ja pystyt palvelemaan asiakkaitasi monikanavaisesti. 

 

B2C verkkokaupat

Toimitamme kuluttajille suunnatuja verkkokauppoja, jotka tekevät asiakkaidesi elämästä helpompaa ja saavat sinun myyntilukemasi kasvuun.

B2B verkkokaupat

Toimittamamme B2B-verkkokaupparatkaisut ovat tehokkaita ja ne mahdollistavat esimerkiksi monimutkaisten tuotteiden myynnin sekä asiakaskohtaisen hinnoittelun.

Teollisuuden verkkokaupat

Toimitamme monipuoliset teollisuuden verkkokaupat, jotka soveltuvat loistavasti konfiguroitavien tuotteiden myyntiin ja monipuolisiin myyntiprosesseihin.

 

 

Hyödyt

  • Verkosta tehokas myyntikone
  • Asiakkaille parempaa ja joustavampaa 24/7-palvelua useilla kielillä
  • Vierailijoista maksavia asiakkaita
  • Keskimääräisen tilauskoon kasvu lisä- ja ristiinmyyntitekniikoiden sekä älykkäiden suositusten avulla
  • Myynnin tuloksellisuuden ja tehokkuuden kasvu tarjooman ja sisältöjen tarkemman kohdentamisen avulla
  • Enemmän oikeita kävijöitä paremmalla konversioasteella
  • Asiakasymmärryksen lähde ja arvokasta tietoa asiakaskunnan tarpeista