Uutinen

112 Suomi -sovellus voitti Autoilun turvallisuusteko -äänestyksen

Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyössä kehittämä 112 Suomi -sovellus voitti LähiTapiolan Autoilun turvallisuusteko -äänestyksen.

Palkinto luovutettiin Auto2016 -tapahtumassa tänään Helsingin Messukeskuksessa. Yleisöäänet sekä autoilun asiantuntijaraati ratkaisivat voiton. Sovelluksella katsottiin olevan kriittinen merkitys nopean avun saamisessa oikeaan paikkaan esimerkiksi kolarin sattuessa.

LähiTapiolan Autoilun turvallisuusteko -äänestys keräsi 12 421 ääntä, joista 6 659 annettiin 112 Suomi -sovellukselle.

"Olemme erittäin tyytyväisiä 112 Suomi -sovelluksen saamasta vastaanotosta ja sen lisääntyneestä käytöstä. Vajaa kaksivuotias sovellus on saavuttanut hyvän jalansijan turvallisuuden kentällä ja tämä palkinto on siitä myös hyvä osoitus. Kiitollisena otamme tämän tunnuksen ja palkinnon vastaan ja jatkamme nöyrin mielin edelleen sovelluksen tunnetuksi tekemistä.  Uusimmat tilastomme osoittavat, että sovelluksen kautta on soitettu tänä vuonna yhteensä hieman yli 20 000 hätäpuhelua. Kaiken kaikkiaan sovellusta on käytetty hätäpuhelun soittamiseen lähes 26 000 kertaa sen markkinoille tulon jälkeen.  Vaikka tämä on hätäpuheluiden kokonaismäärään nähden vielä melko pieni osuus, niin suunta on kuitenkin kasvava latausmäärien lisääntyessä", hätäkeskuspalveluiden johtaja Marko Nieminen toteaa.

"On hienoa, että sovellus on löytänyt paikkansa suomalaisten käytössä. Siitä kertoo jo latausmäärä: puolen miljoonan raja ylittyi kesäkuussa, ja nyt sovellusta on ladattu yli 733 000 kertaa. Myös hieno äänestystulos kertoo, että suomalaiset kokevat avunsaantia nopeuttavan puhelinsovelluksen hyödylliseksi ja tärkeäksi", toimialajohtaja Sami Rantanen Digialta sanoo.

Hätäkeskuslaitos ja Digia haluavat kiittää kaikkia äänestäjiä ja 112 Suomi -sovelluksen puolestapuhujia. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa turvallisen Suomen rakentamiseen. On hyvä tunnistaa turvallisuusriskit jo ennakkoon. Onnettomuuden sattuessa nopeaa avunsaantia helpottaa 112 Suomi -sovellus, joka välittää automaattisesti paikkatiedon hätäkeskukseen.

Lisätiedot:

Marko Nieminen
Johtaja, hätäkeskuspalvelut
puh. 0295 480 112 (vaihde)

Sami Rantanen
Toimialajohtaja, julkishallinto, Digia
P. 040 772 2920

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*