Uutinen

Digian joukkue voitti Ponssen Hack the Factoryn – voittoratkaisun pohjana Digia Pulssi

Digian ratkaisu keräsi kiitosta muun muassa luovuudesta.


Kuva: Industryhack

Industryhack ja Ponsse järjestivät 7.-9.10. Hack the Factory -tapahtuman, jossa tavoitteena oli etsiä ideoita ja ratkaisuja sujuvampaan materiaalin ja tiedon kulkuun sekä Ponssen tehtaan toiminnan tehostamiseen.

Ponssella haettiin myös lisää yhteyksiä yrityksiin ja ihmisiin, joilla olisi innovatiivisia ideoita tehtaan ja toimitusketjun jatkuvaan kehittämiseen.

Digia Pulssi tuhdilla annoksella palvelumuotoilua

Digian kolmihenkinen tiimi, jonka muodostivat Jarno Luttinen, Timo Myllymäki ja Tommi Palomäki, pureutui kisassa Ponssen tuotannon reaaliaikaisen tiedonkulun parantamiseen. Tunnistettuja haasteita olivat muun muassa vaikeus ennustaa tuotannon viivästyksiä sekä tehtävien priorisointi.

Tiimin ratkaisu pohjautui Digia Pulssi -tuotteeseen, joka tarjoaa reaaliaikaisen näkymän tuotantoon. Näkymän avulla tuotannon ongelmia voidaan ennakoida ja ehkäistä, tarvittavat tiedot ovat aina kaikkien saatavilla, ja oikeat osat ovat saatavilla, kun niitä tarvitaan.

”Menimme tapahtumaan Digia Pulssi edellä, johon lisättiin tuhti annos palvelumuotoilua, jotta tuote sopisi paremmin Ponssen tarpeisiin. Tapahtumassa perehdyimme tehtaaseen ja haastattelimme ponsselaisia. Tunnistetuista haasteista valikoimme vielä ne, jotka heille olivat tärkeimpiä”, kertoo Jarno Luttinen.

Luova ajattelu toi voiton

Hack the Factory -tapahtumaan osallistui 11 joukkuetta. Ponsse esitti osallistujille neljä erilaista haastetta, joista Digian joukkue vastasi ratkaisullaan kahteen: datan keräämiseen tuotannosta ja reaaliaikaisen tiedon välittämiseen henkilökunnalle.

Voittoratkaisu keräsi kehua muun muassa luovuudestaan.

”Ratkaisussamme oli tuomariston mielestä hyödynnetty ”out of the box”-ajattelua ja luovuutta. Lisäksi se vastasi hyvin Ponssen tarpeeseen”, kertoo Tommi Palomäki.

Voiton lisäksi tiimiläisille jäi käteen hyvät muistot.

”Kokemus oli hieno. Intensiivinen viikonloppu oli rankka mutta hauska. Kyseessä oli ainutlaatuinen tapa päästä nopeasti sisälle firman, tässä tapauksessa Ponssen toimintaan”, Luttinen lisää.

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*