Digia API Hackatemia järjestetään jälleen – sisällössä näkyy entistä tiiviimpi oppilaitostyö

Digia API Hackatemia järjestetään toistamiseen helmikuussa 2018. Haku on nyt käynnissä ja päättyy 21.1.2018. Neljän illan kokonaisuutta on Digian asiantuntijoiden lisäksi suunnittelemassa oppilaitosten edustajia.

Digia API Hackatemia on neljän illan maksuton opintokokonaisuus, jossa opiskelijat ja asiantuntijat ideoivat ja suunnittelevat tiimeissä ratkaisuja ajankohtaisiin liiketoimintahaasteisiin API- ja tekoälyteknologioita hyödyntäen.

Haku on käynnissä nyt ja päättyy 21.1.2018. Hakijoilta toivotaan taustaa esimerkiksi IT-alan, tuotantotalouden tai liiketoiminnan opinnoista, mutta myös muut tietotekniikasta ja digitalisaatiosta kiinnostuneet opiskelijat voivat hakea mukaan.

API Hackatemia järjestettiin ensi kertaa syksyllä 2017. Mukana oli noin 40 hakemusten perusteella valittua hakijaa, jotka pääsivät sukeltamaan APIen maailmaan Digian asiantuntijoiden johdattamana. Hyvän palautteen vuoksi API Hackatemia päätettiin järjestää uudelleen heti keväällä 2018.

”Viime kerralla saamamme osallistujapalaute oli todella rohkaisevaa. API-tiimimme puolestaan inspiroitui teknologisista kokeiluista ja omistautuvista osallistujista, joten tietoa oli mukava jakaa. Löysimme Hackatemian kautta myös uusia kykyjä vahvistamaan API- ja integraatiotiimejämme. Uusien osaajien rekrytointi on edelleen ajankohtaista, joten pidämme taas senkin puolesta silmämme ja korvamme auki”, Hackatemian järjestelyistä vastaava esimies Liisa Onninen kertoo.

Oppilaitosyhteistyö näkyy API Hackatemian sisällöissä

Alusta- ja API-talous sekä niitä hyödyntävät teknologiat linkittyvät moniin korkeakoulukursseihin, kuten digitaaliseen liiketoimintaan, yrityksen kehittämiseen ja ohjelmistotuotantoon.

Tämän vuoksi API Hackatemian sisältöjen suunnitteluun on kutsuttu mukaan myös oppilaitosten opettajia.

”Oppilaitoksissa tekniset ja liiketoiminnan asiat opiskellaan helposti erillään, mutta API-kehitys ja -hallinta koskettaa kiinnostavasti molempia. Käytännön caset taas auttavat hahmottamaan, minkälaisten asioiden kanssa oikeastaan painitaan. Opettajien kanssa suunniteltu koulutuskokonaisuus on opiskelijoille varmasti hyödyllinen ja me taas pystymme entistä paremmin huomioimaan monenlaisia osaamistaustoja”, Onninen lisää.

Hae mukaan API Hackatemiaan >>

Takaisin ylös