Digia ja Digitalents Helsinki yhteistyöhön, keskiössä it-alan rekrytointi ja nuorten työllisyys

Digitalents on Helsingin kaupungin hanke, jonka tavoite on kehittää 15-29-vuotiaiden nuorten ICT-alan osaamista ja työelämävalmiuksia. Digian ja Digitalents Helsingin yhteistyö alkaa workshop-sarjalla, jossa Digian asiantuntijat heittäytyvät nuorten kanssa digipalveluiden ja palvelumuotoilun maailmaan.

Digitalents-hankkeen taustalla on it-alalla vallitseva rekrytoinnin ja työllistymisen haaste. Pääkaupunkiseudun it-yrityksissä uusia osaajia etsitään jatkuvasti. Samaan aikaan alan oppilaitoksista nuoria valmistuu työttömäksi, kun koulutusohjelmat eivät vastaa nopeasti kehittyvän alan tarpeita.

Samantyyppisiä havaintoja on Digialla. Moniin avoimiin paikkoihin on vaikea löytää osaajia perinteisen rekrytoinnin keinoin, joten Digialla on ryhdytty rekrytoimaan erilaisten koulutusohjelmien kautta ja kouluttamaan osaajia itse. Yksi esimerkki on Digian Integraatioakatemia. Uusille integraatio-osaajille on lähes jatkuva tarve, mutta alan koulutus Suomessa on vähäistä. Lisäksi Digialla järjestettiin API Hackatemia, jossa opiskelijat pääsivät ideoimaan ja suunnittelemaan tiimeissä ratkaisuja API-teknologioita hyödyntäen.

Tutustu Integraatioakatemiaan >>
Tutustu API Hackatemiaan >>

”Digitalents Helsinki -yhteisön idea on tekemisen, kokeilemisen ja mentoroinnin keinoin päivittää nuorten osaamista, joilla on jo it-alan tutkinto, sekä toisaalta virittää vasta opintosuuntaansa etsivien nuorten kiinnostusta it-alaa kohtaan”, hankkeen vetäjä Vesa Jaakola Helsingin kaupungilta kertoo. 

Hankkeessa avainroolissa ovat ICT-alan ammattilaiset, jotka sparraavat ja mentoroivat nuoria. Tuoreen yhteistyön myötä myös Digian asiantuntijat tuovat osaamisensa Digitalents-osallistujien ammennettavaksi.

”On hienoa, että Helsingin kaupunki on lähtenyt edistämään digialan ja nuorten etuja Digitalents-hankkeen tyyppisillä keinoilla. Olemme ilomielin mukana suomalaisten nuorten työllisyyttä edistävässä yhteistyössä. Hankkeen kautta kasvatamme lisäksi tunnettuuttamme työnantajana tulevaisuuden huippujen keskuudessa. It-alan työmarkkinoilla ja rekrytoinnissa tarvitaan rohkeaa ajattelua ja uudenlaisia tapoja koulutukseen, mentorointiin ja ammattilaiseksi kasvamiseen”, Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta sanoo.

Tulossa workshop-sarja: Digitaalisten palveluiden kehitys 2020-luvulla

Digia, Digitalents Helsinki ja Linko yhdessä järjestävät kolmen workshopin sarjan Digipalveluiden suunnittelusta ja palvelumuotoilusta 2020-luvulla. Digitaaliset palvelut on Digialla jatkuvasti kasvava alue. Workshop-sarjassa tutustutaan digitaalisten palveluiden kehittämiseen sekä siihen, millaisia taitoja aiheen parissa työskentely vaatii.

Workshopien pääpaino on palvelumuotoilussa ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmissä. Digian asiantuntijat Susanna Härkönen ja Marko Knuutila vetävät lyhyen suunnittelutyön, jolloin tutuksi tulevat prototyypit ja käyttäjätestaus palvelumuotoilun menetelminä.

Ensimmäisellä kerralla 25.10. tutustutaan lisäksi laajemmin, millaisia työpaikkoja Digialla on avoimena ja millaisia taitoja niihin tarvitaan.

Digitaalisten palveluiden kehitys 2020-luvulla -workshopit:

keskiviikko 25.10 klo 17-20
torstai 16.11 klo 17-19
torstai 14.12 klo 17-19

Paikka:

Digitalents Helsinki /Maria01
Lapinlahdenkatu 16
Rakennus 3

Lisätietoa:

Maarit Mikkonen, viestintäpäällikkö
Puh: +358405622282

Työpajojen vetäjät:

Susanna Härkönen
Susanna johtaa Digian konsultointi- ja design-liiketoimintaa. Hänen erikoisosaamistaan ovat asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan yhdistäminen. Susanna pitää tärkeänä, että digitaaliset palvelut osuvat käyttäjiensä todellisiin tarpeisiin ja että ne ilahduttavat käyttökokemuksellaan.

Marko Knuutila
Marko on Digian vanhempi konsultti. Hän haluaa suunnitella digitaalisia palveluita, joiden käyttäminen on ihana kokemus ja joista jää hyvä mieli.

Takaisin ylös