Uutinen

Hämeenlinnan kaupunki kehittää sähköistä asiointiaan – Digia valittiin käyttöliittymäkisan voittajaksi

Hämeenlinnan kaupunki järjesti marraskuussa sähköisen asioinnin käyttöliittymän kilpailun, jonka voittajan valitsivat kuntalaiset.

Hämeenlinnan kaupungin järjestämässä sähköisen asioinnin käyttöliittymän kilpailussa kuntalaiset pääsivät arvioimaan kolmea erilaista käyttöliittymää.

Digian tekemä käyttöliittymä nousi kilpailussa kuntalaisten suosikiksi. Digia arvioitiin parhaimmaksi ulkoasultaan, ensivaikutelmaltaan ja käytettävyydeltään. 

Voitokasta kilpailutyötä olivat Digialta toteuttamassa Hanne Zenjuga ja Timo Myllymäki. Zenjuga vastasi demon suunnittelusta ja visuaalisesta puolesta ja Myllymäki vastasi itse toteutuksesta.

”Kahden hengen projektitiimimme yhteistyö toimi upeasti suunnittelusta käyttöliittymädemon toteutukseen asti. Käytettävissä Hannella ja Timolla oli tähän yhteensä vain kymmenen henkilötyöpäivää. Tuomaristo valitsi työmme kilpailun voittajaksi kriteereinään muun muassa houkuttelevuus, selkeys ja informatiivisuus, helppokäyttöisyys sekä ehdotuksen hyödynnettävyys käytännössä”, Digian konsultoinnin ja palvelumuotoilun johtaja Susanna Härkönen iloitsee.

”Otimme työn mielenkiintoisena haasteena suunnitella selkeä ja houkutteleva palvelu kaikkien kaupunkilaisten käyttöön, joka toimii mutkattomasti eri päätelaitteilla ja eri käyttötilanteissa”, tekijät kertovat.

Kilpailu tehtiin osana Valtiovarainministeriön kokeilunpaikka-hanketta. Kilpailun toteutukset ovat vapaasti myös muiden käytettävissä ja muokattavissa. Lisäksi ne julkaistaan www.kokeilunpaikka.fi –palvelussa. Hämeenlinnan kaupunki käynnistää sähköisen alustan uudistamisen kilpailuun osallistuneiden ehdotusten pohjalta nykyaikaisemmaksi ja selkeämmäksi.

Hämeenlinnan kaupungin tiedote >>

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*