Alkuvuoden Integraatioakatemia takana: Ensimmäiset aloittivat Digialla, tutustu koulutuksen palautteeseen

Digian kaksiviikkoinen Integraatioakatemia järjestettiin 30.1.-9.2. Helsingissä ja Tampereella.

Integraatioakatemia on kuuden arki-illan koulutus, jonka tarkoitus on antaa kattava yleiskatsaus integraatiotyökaluihin ja -tekniikoihin sekä perehdytys siihen, kuinka Digia yhtenä Suomen johtavista integraatiotaloista niitä hyödyntää. Integraatioakatemia mahdollistaa rekrytoinnin Digialle.

Akatemiaan osallistui yhteensä 30 henkilöä, eli Integraatioakatemia paisui yli kaksinkertaiseksi viime vuoden 14:sta osallistujasta. Kevään rekrytointikeskustelut on saatu koulutukseen osallistuneiden kanssa päätökseen, ja ensimmäiset viisi henkilöä on aloittanut Digialla Helsingin tai Tampereen toimistolla.

Ensimmäisenä ehti Daniel Lillqvist, joka aloitti Digialla maaliskuussa. Daniel kertoo Integraatioakatemia-kokemuksistaan Digian blogissa seuraavasti:

”Integraatioakatemia nosti konepeltiä ja näin putket ja tietoväylät. Tieto kulkee niissä, mutta kuinka tarkkaan tiedetään mitä tietoa menee ja mitä se merkitsee? Kysymykseen sisältyy kirjoittajan jatkuvaa innostusta selvittää, miten tiedosta opitaan ja miten opittua hyödynnetään parhailla mahdollisilla menetelmillä. Kuskin paikalla täytyy tietää, jotta voi ohjata oikein. Kuukauden jälkeen Systems Developer -roolissa Digialla on innostus kasvanut entisestään kehittää integraatioratkaisujen toteutuksia kaikkia osapuolia huolien”, Daniel kirjoittaa. Lue koko blogiteksti täältä!

Kehitämme palautteen avulla koulutuksia, tutustu otteisiin palautteesta

Digia panostaa jatkossakin integraatio- ja API -osaamiseen ja -kouluttamiseen. Ilmoittelua tulevista koulutuksista kannattaa seurata Integraatioakatemian verkkosivuilla.

Alkuvuoden Integraatioakatemian osallistujilta saatiin kattavasti palautetta, jonka perusteella Integraatioakatemiaa jatkossa kehitetään. Alla poimintoja palautteesta – lue, mitä osallistujille jäi käteen!

**

 ”Tiistai-Ilta tarjosi todellisen megapläjäyksen teknistä munkkilatinaa API rajapinnoista ja pelkäsin aluksi päivällä, kun materiaalin tulostin, että tästä illasta ei nukahtamatta läpi pääse, mutta onneksi asia olikin toisin. Hermanni ja Sami vetivät kalvosulkeiset erittäin hyvin ja samalla mielenkiintoisesti tietäen hyvin kuinka paljon asiaa iltaan mahtuu. Sen verran hyviä luennoitsijoita molemmat ovat, että itse Digian toimitusjohtaja jäi kuuntelemaan esitystä kun oli jo pois lähdössä konttorilta ja sattumalta luokan ohi oli menossa!”

 ”Kouluttajat olivat erittäin asiantuntevia ja heistä huokui innostus ja ylpeys omaa aihealuettaan kohtaan ja esimiehet hoitivat muut järjestelyt mallikkaasti. Ehkä tehtävät voisi näin kiireisellä aikataululla olla hieman lyhyempiä/ helpompia?”

 ”Oli myös mielenkiintoista nähdä, kuinka uusia tekniikoita on otettu Digialla käyttöön (esim. Docker).”

 ”Odotukset ylittyivät, en olisi villeissä kuvitelmissakaan osannut kuvitella näin kattavaa koulutusta.”

 ”Opin paljon ja sain ideoita siitä mihin asioihin jatkossa haluan paneutua ja mitä haluan opetella. Koulutuksissa avautui myös paljon termistöä ja käsitteitä laajemmaltakin alueelta, ei vain integraatioihin suoraan liittyviä.”

 ”Ilman osallistumista tähän koulutukseen en olisi toteuttanut nyt toimivaa web-sovellusta lähipysäkkini reaaliaikaisista bussiaikatauluista.”

Takaisin ylös