SharePoint Challenge -koulutus päätökseen, 10 uutta työntekijää aloittaa Digialla

Lokakuussa käynnistynyt, kuuden kuukauden mittainen SharePoint Challenge -koulutus huipentui perjantaina 7.4. päättäjäisjuhlallisuuksiin.


Työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai koulutusta vastaamattomissa tehtävissä oleville suunnatun koulutuksen tavoite oli antaa kuudessa kuukaudessa valmiudet Microsoftin SharePoint-teknologian kanssa työskentelyyn. Aiempaa SharePoint-kokemusta ei vaadittu.

 Koulutukseen valittiin 11 motivoinutta osallistujaa, joista 10 kanssa on nyt solmittu työsopimus.

 ”Alun perin lähdimme hakemaan uusia osaajia SharePoint-tehtäviin. Osallistujajoukosta löytyi kuitenkin niin monipuolista osaamista ja motivaatiota, että osa osallistujista aloittaa .NET ja CRM -tekemisen parissa”, esimies Henry Hiltunen kertoo.

“Olen erittäin iloinen siitä, että pystyimme liiketoimintayksikössämme tekemään työsopimuksen näin monen ohjelmaan osallistuneen uuden ohjelmistokehittäjän kanssa. Tämä osoittaa sen, että ohjelmasta oli todellista hyötyä sekä Digialle että siihen osallistuneille henkilöille, eivätkä toiveet tätä kautta työllistymisestä jääneet vain puheen tasolle”, toteaa Susanna Härkönen, Sähköinen asiointi ja verkkopalvelut -liiketoiminta-alueen vetäjä Digialta.

”Kilpailu osaavista alan työntekijöistä, SharePoint-kehittäjät mukaan lukien, on kova, ja haluamme siksi kokeilla monipuolisesti erilaisia rekrytointitapoja. Koulutusohjelman kautta rekrytoiminen vaatii toki järjestävältä yritykseltä pitkäjänteistä panostusta ja vaivannäköä, mutta päätellen jo nyt siitä, kuinka hyvin työt ovat lähteneet Sharepoint Challenge -koulutuksen osallistujilla sujumaan, se on kannattanut”, Härkönen jatkaa.

SharePoint Challenge -koulutus päätökseen

Koulutus hyvä rekrytointikanava työnantajalle ja -hakijalle
Digia järjesti koulutuksen yhteistyössä Saranen Consultingin, Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Työhallinnon kanssa. Digian rekrytoivat esimiehet Henry Hiltunen ja Liisa Vihermä näkevät koulutuksen hyvänä rekrytointikanavana.

”Tiimin kanssa on päästy treenaamaan eri työkalujen käyttöä ilman suorituspainetta, ja koulutuksen teoriaosat ovat tukeneet oppimista. Opiskelijat ovat saaneet rauhassa tutustua uusiin välineisiin sekä Digiaan yrityksenä. Rekrytoijan näkökulmasta työskentely uuden asian ääressä tiiviisti tiimissä on hyvä työpersoonan ’happotesti’. Tiimi on alusta alkaen ottanut ketterät työtavat ja Digian yrityskulttuurin haltuun mahtavasti”, Liisa Vihermä pohtii.

”Oli mahtavaa nähdä kuinka hienoa, osaavaa ja sitoutunutta porukkaa ohjelmaan löytyi. Tällaisessa koulutuksessa huomaa, että vaikka aiempi työkokemus olisi mennyt vähän eri suuntaan, pienellä koulutusputkella ja hyvällä asenteella pääsee nopeasti kiinni tämän päivän teknologioihin ja ohjelmointikieliin. Asenne ratkaisee”, Henry Hiltunen sanoo.

Lisätietoa: http://www.rekrytointikoulutus.fi/digiasharepointchallenge/koulutus/

Takaisin ylös