Tulossa syksyllä: Digia API Hackatemiassa API:en koodaus ja bisneshyödyt törmäävät, API-seminaari syyskuussa

Syksyllä järjestettävä Digia API Hackatemia on neljän illan kokonaisuus, jossa IT- ja liiketalouden opiskelijat ja asiantuntijat ratkovat tiimeissä ajankohtaisia liiketoimintahaasteita API-teknologioita hyödyntäen. Aihetta pureskellaan jo 19.9. Digian ja Haaga-Helian avoimessa API-seminaarissa, jonne tervetulleita ovat sekä liiketoiminnan että IT:n parissa työskentelevät asiantuntijat ja opiskelijat.

Alustatalous- ja API-seminaarissa 19.9. perehdytään käytännönläheisesti ekosysteemeihin, alustoihin ja API:en kehittämiseen sekä mallinnetaan ratkaisuja, miten API:en avulla voidaan ratkaista liiketoiminnan haasteita. 

Digia API Hackatemiassa samoihin aiheisiin pureudutaan hackathon-hengessä tiimityöskentelynä. Hackatemia lähtee liikkeelle tutustuttamalla osallistujat API-talouden mahdollisuuksiin ja työkaluihin. Neljästä illasta kolmena keskitytään ideoimaan, kokeilemaan ja toteuttamaan ratkaisuja elävän elämän liiketoimintahaasteisiin.

Hackatemia järjestetään Digian toimistolla Helsingin Pitäjänmäessä neljänä iltana 26.-27.9. ja 3.-4.10., kukin ilta klo 17-20.30. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa 7.8.

”API:t ovat nyt kuuma aihe – eikä suotta. Rajapintojen hyödyntäminen ei sinänsä ole uusi asia, mutta viime vuosina API-pohjaiset integraatiot ovat muuttuneet useissa yrityksissä taktisesta sovellusintegraatiosta keskeiseksi osaksi uusien palveluiden kehittämistä. Yritysten näkökulmasta API:en hyödyntäminen ja hallinta mahdollistaa palvelujen kehittämisen entistä nopeammin. Samalla API:en ja niitä kuluttavien sovellusten määrän kasvaessa lähes räjähdysmäisesti on tarve uusille keinoille niiden joustavaan hallintaan ja hyödyntämiseen”, Digian integraatioliiketoiminnan vetäjä Teemu Virtanen sanoo.

Suuntaa urapolulle tai jopa rekrytointi Digialle API Hackatemian kautta

Digia API Hackatemia on osa Digian Integraatioakatemiaa. Digia on Suomen johtavana integraatioyrityksenä järjestänyt jo useana vuonna Integraatioakatemia-koulutusta, joka mahdollistaa rekrytoinnin Digialle. API:t tulivat viime vuonna osaksi akatemian ohjelmaa, ja nyt Integraatioakatemia ottaa harppauksen vielä syvemmälle API:en maailmaan.

”Osallistujat saavat poikkitieteellistä kokemusta ajankohtaisista ilmiöistä sekä ideoita tulevaan urasuuntaan, opinnäytetyöhön tai harjoittelu- tai työpaikkaan API-talouden parissa. Hackatemia on myös tilaisuus tutustua Digiaan ja imeä pro-vinkkejä Suomen kovimmilta API-ammattilaisilta. Hackatemian kautta etsimme Digialle uusia kykyjä”, Hackatemian järjestelyistä vastaava esimies Liisa Onninen kertoo.

Digia API Hackathon >>

Integraatio ja API Management Digian blogissa >>

Takaisin ylös