Uusi opas pureutuu monikanavaisen kaupan haasteisiin

Digia julkaisi 14.6. uuden, kaupan toimialalle suunnatun oppaan Kauppa se on joka kannattaa – kaikissa kanavissa: opas kaupan alan toimijoille liiketoiminnan kehittämiseen kohti monikanavaisuutta.

Oppaassa Digian asiantuntijat käsittelevät haasteita, joita kaupan toimijat kohtaavat digitalisaation ja toimintaympäristön rajujen muutosten johdosta. Kaupan arvoketjut toimivat tutulla tavalla vuosikymmeniä, mutta nyt kaupan alaa jyllää murros, joka on viime vuosina vain kiihtynyt. Digitaalisessa kilpailuympäristössä, jossa kotimaiset ja globaalit toimijat ovat kuluttajasta yhtä monen klikkauksen päässä, asiakaskokemuksen kehittäminen on elinehto.

Asiantuntijaryhmä pureutuu oppaassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä kanavien kehittämisessä on huomioitava asiakkaan näkökulmasta?
  • Miten perinteistä, myymäläverkostoon perustuvaa liiketoimintaa on muutettava, kun digitaaliset kanavat tulevat kivijalan rinnalle?
  • Mikä on liiketoimintaprosessien ja toisaalta teknologian rooli liiketoiminnan kehittämisessä kohti monikanavaisuutta

Oppaan ovat kirjoittaneet kaupan ja teollisuuden toimialajohtaja Mika Immo sekä Digian kaupan alan asiantuntijat Kari Karipuu, Petri Manninen, Tuukka Tusa, Jaakko Saari, Tony Virtanen, Petteri Erkintalo ja Jouni Wahalahti.

Oppaan voi ladata veloituksetta täältä:

Takaisin ylös