Digian API Hackatemia komeasti käyntiin - paikalla ennätysmäärä osallistujia

Digian API Hackatemia käynnistettiin tiistaina 6.2. Digian integraatioliiketoimintajohtaja Ville Ferneliuksen johdolla. Neljän illan kokonaisuudessa osallistujat ratkovat ajankohtaisia liiketoimintahaasteita API-teknologioita hyödyntäen.

Digian API Hackatemia käynnistyi tiistaina 6. helmikuuta yli 40 API-teknologioista kiinnostuneen osallistujan voimin. Hackatemian avasi Helsingissä Digian integraatioliiketoiminnan vetäjä Ville Fernelius

"On erittäin tärkeää, että Suomeen saadaan uusia API-osaajia, jotka ymmärtävät rajapintojen hyödennettävyyden kokonaisvaltaisesti sekä IT:n että liiketoiminnan kulmasta",  kommentoi Fernelius

Käytännönläheinen neljän illan kokonaisuus yhdistää teknisen osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen rajapintojen avulla. API Hackatemian ohjelma on suunniteltu sekä IT:n että liiketoiminnan kulmasta eri korkeakoulujen opettajia kuunnellen, jotta se mahdollisimman hyvin täydentäisi korkeakoulujen opetusta.

APIt kiinnostavat taustasta riippumatta

APIt kiinnostavat monia taustasta riippumatta. Paikalla oli opiskelijoita useilta eri koulutusaloilta sekä eri yrityksistä, kiinnostuneina siitä, miten he voivat hyödyntää rajapintoja omassa liiketoiminnassaan. Esimerkiksi SOK:n ryhmäpäällikkö Teija de Rijk odotti innolla API Hackatemiaa:

"Toivon ymmärtäväni paremmin APIen toimintaympäristön sekä sen, miten niistä voidaan ottaa täysi hyöty irti liiketoiminnassa. Minua kiinnostaa alustatalous ja sen tuomat mahdollisuudet liiketoimintaan ja tämän hetkisen ymmärrykseni mukaan API-teknologioilla on keskeinen rooli siinäkin. Odotan myös innolla tapaavani muita eri alojen ihmisiä, tietäen, että meillä kaikilla on sama kiinnostuksen kohde! Luvassa on takuulla hieno kokemus!", kommentoi Teija de Rijk.

Osallistujien tehtävänä on suunnitella uusia ratkaisuja ajankohtaisiin liiketoimintahaasteisiin API-teknologioita hyödyntäen. Osallistujat jakautuivat ryhmiin ja työstävät ratkaisuita Digian asiantuntijoiden avustuksella seuraavien iltojen aikana.

Monet löysivät heti kiinnostavan aiheen ja huoneessa heiteltiin ideoita esimerkiksi uusista avoimista pankkitoiminnoista, uudenlaisista asiakaspalveluroboteista kuntien käyttöön ja jokapäiväisesti kotitalouksissa hyödynnettävistä avoimista rajapinnoista. Ryhmien lopulliset tuotokset esitellään Hackatemian viimeisellä kerralla 14.2.

Lisätietoja API Hackatemiasta täältä

Takaisin ylös