Uutinen

Digia ja Osaango yhteistyöhön: Jo 25 digialaista sertifioitu liiketoimintalähtöiseen API-kehitykseen

API-rajapintojen hyödyntäminen on avain digikehityksen kiihdyttämiseen yrityksissä ja organisaatioissa. Digia vahvistaa API-tekemistään kumppanuudella API-talouden asiantuntijayritys Osaango Oy:n kanssa. Osaango kouluttaa ja sertifioi osaajia liiketoimintalähtöisen API-kehityksen APIOps® Cycles -menetelmään ainoana Suomessa.

Avoimet rajapinnat ovat keskeinen mahdollistaja muun muassa alustataloudelle ja uudenlaisten ekosysteemien ja verkostojen synnylle. Viime vuosina organisaatioissa on alettu ymmärtää avointen rajapintojen mahdollisuudet ja niitä hyödynnetään koko ajan enemmän.

Samalla korostuu tarve yhtenäisille toimintatavoille rajapintojen tekemisessä, avaamisessa ja hallinnassa. Tarpeeseen vastaa Digialla luotu ja mm. Osaangon kehittämä, avoimella lisenssillä julkaistu APIOps® Cycles -menetelmä, joka julkistettiin helmikuussa 2018. APIOps® Cycles -menetelmä yhdistää API-kehityksen yritysten strategiaan, liiketoimintamalliin ja digitaalisten palveluiden muotoiluun.

Digia ja Osaango yhteistyöhön

Osaango on kehittänyt APIOps® Cycles -menetelmän koulutusohjelman, ja kouluttaa ja sertifioi osaajia menetelmän käyttöön ainoana yrityksenä Suomessa. Digialla sertifikaatin on suorittanut jo 25 ihmistä, mikä tarkoittaa, että Digialla on eniten APIOps® Cycles -sertifioituja osaajia Suomessa.

Sertifikaatti on osoitus paitsi menetelmän hallinnasta, ylipäätään liiketoimintalähtöisestä API-kehityksen ajattelu- ja toimintatavasta.

”Osaangon Marjukka Niinioja on yksi Suomen johtavia API-evankelistoja. Digian ja Osaangon yhteistyön kautta hänen laaja tuntemuksensa API-talouden ilmiöistä ja API-rajapintojen mahdollisuuksista liiketoiminnan kehittämisessä ovat Digian asiakkaiden käytössä. APIOps® Cycles -koulutukset ja -sertifioinnit ovat keskeinen osa yhteistyötä sekä asiakkaillemme että oman toimintamme kehittämisessä”, integraatioliiketoiminnan johtaja Ville Fernelius Digialta kertoo.

”API-kehitys ja APIen hyödyntäminen vaatii useiden eri osaajien yhteistyötä markkinoinnista, myyntiin, tietoturvaan, ohjelmistokehitykseen ja kumppanuuksien ja asiakkuuksien hallintaan. Perinteisesti API-koulutukset ja -menetelmät keskittyvät ainoastaan tekniseen toteutukseen. Osaangon API Economy Certification -ohjelma ja muut tuotteet kuten API Skenaariopeli tarjoavat osaamista näille kaikille eri rooleille, jotta API-strategia saadaan oikeasti onnistumaan”, Marjukka Niinioja Osaangosta sanoo.

APIOps® Cycles -menetelmä on esillä myös kansainvälisesti, mm. Tukholmassa lokakuun 22–24.10.2018 pidettävässä NordicAPIs Platform Summit -tapahtumassa, joka on Pohjoismaiden suurin API-tapahtuma. 

Lisätietoja:

Ville Fernelius
Johtaja, integraatioliiketoiminta, Digia Oyj
040 521 7380

Marjukka Niinioja
Founding Partner, Osaango Oy
040 838 7308
https://www.osaango.com/

 

 

APIOps® Cycles -menetelmän ovat yhteistyössä kehittäneet Digia ja APIOps.net-yhteisö. APIOps®-tavaramerkki on rekisteröity Osaango Oy:lle ja APInf Oy:lle, jotka ovat antaneet sen APIOps-yhteisön käyttöön. Menetelmä on lisensoitu CC-BY-SA 4.0-lisenssillä, ja sitä voi käyttää myös kaupallisesti näiden ehtojen puitteissa. Menetelmä sekä lisätietoja löytyy osoitteista www.apiopscycles.com ja cycles.apiops.net.

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*