Digian Veikko Nokkala on toinen Suomen ensimmäisistä DevOps-lähettiläistä – DevOps-kulttuuri vahvistuu Digialla

DASA (DevOps Agile Skills Association) on nimittänyt Pohjoismaiden ensimmäisiksi DevOps-lähettiläiksi Veikko Nokkalan Digialta ja Sari Alanderin KnowIT:lta.

DASAn Deborah Burton onnittelee Veikko Nokkalaa valinnasta DevOps-lähettilääksi

DASA:n nimittämiä DevOps-lähettiläitä (DASA Ambassadors) on aiemmin ollut koko maailmassa kuusi henkilöä. Veikko Nokkalan ja Sari Alanderin nimityksen jälkeen lähettiläitä on kahdeksan.

 DASA-yhdistys edistää DevOps-kulttuuria maailmanlaajuisesti muun muassa koulutusten avulla. DASA on yksi harvoja organisaatioita maailmassa, joka myöntää DevOps-sertifikaatteja. Koulutukset ja sertifioinnit pohjautuvat yhdistyksen kehittämään DASA DevOps-kompetenssimalliin.

 DASA jalkauttaa ja lokalisoi toimintaansa nimittämällä alueellisia lähettiläitä, joiden tehtävä on edistää DevOps-tietoisuutta ja -kulttuuria paikallisesti eri foorumeilla muun muassa DevOps-tapahtumia järjestämällä ja muihin tapahtumiin osallistumalla.

 Digialla konsulttina työskentelevä Veikko Nokkala on ollut aktiivinen DASA:n toiminnassa pitkään. Veikko oli Suomen ensimmäinen DevOps-sertifikaatin suorittaja, ja hän on kouluttanut DevOps-kursseilla aivan alusta lähtien.

 ”Uskon vahvasti DASA DevOps -kompetenssimalliin ja siihen pohjautuvaan koulutusohjelmaan. Niiden avulla organisaatiot pystyvät toimittamaan entistä tehokkaammin entistä laadukkaampia, aidosti asiakkaalle lisäarvoa tuottavia IT-palveluita”, Nokkala tunnustaa DevOps-uskovaisuutensa.

DevOps-kulttuuri vahvistuu Digialla – jo yli sata koulutettu

Veikko Nokkala on keskeisessä roolissa DevOps-kulttuurin kehittämisessä myös Digialla.

”DevOps-kulttuuria on harjoiteltu ja viety käytäntöön Digialla jo vuosia. Viime vuonna aloitimme säännölliset koulutukset. Nyt DevOps-koulutettuja digialaisia on jo yli sata”, Nokkala kertoo.

 ”Digialla on hyvin erilaisia liiketoiminta-alueita: vaikkapa laajat toiminnanohjausjärjestelmähankkeet ovat erilaista tekemistä kuin digitaalisten palveluiden kehitys, johon liittyvät nopeat kokeilut, ketterä kehittäminen ja lyhyt time-to-market. DevOps-ajattelu ja -kulttuuri sopii kuitenkin hyvin erityyppisiin tekemisiin. Olennaista on, että pyrimme jatkuvasti sujuvoittamaan ja parantamaan toimintaamme DevOps-kulttuuriin ja operatiiviseen malliin liittyvän lean-ajattelun mukaisesti”, Nokkala kertoo.

 ”Veikon nimitys DASA DevOps-lähettilääksi vahvistaa viestiä Digian sitoutumisesta DevOps-ajatteluun. Yhä useammat asiakkaat ovat kiinnostuneita DevOps-tyyppisestä tekemisestä ja jopa vaativat sitä. Hyödynnämme säännönmukaisesti järjestelmähankkeissa DevOps-menetelmiä, kehitämme jatkuvasti omia toimintatapojamme sekä tarjoamme DevOps-koulutusta myös asiakkaillemme”, teknologiajohtaja Juhana Juppo Digialta sanoo.

Uudet DevOps-lähettiläät Sari Alander ja Veikko Nokkala, sekä DASA:n toimitusjohtaja Deborah Burton 

Lisätietoja:

Veikko Nokkala
Senior Consultant, Digia
veikko.nokkala@digia.com
P. 050 542 2242 

Juhana Juppo,
Teknologiajohtaja, Digia
juhana.juppo@digia.com
P. 040 172 2859

Coco Li
DevOps Agile Skills Association
info@devopsagileskills.org
P: 302 476 2732 

Tutustu DASA DevOps -lähettiläisiin DASA:n verkkosivuilla >> 

DASAn tiedote >>

Mikä on DevOps Agile Skills Association (DASA)?

DASA on riippumaton ja avoin jäsenvetoinen yhdistys, joka tukee DevOps-koulutuksen ja sertifioinnin kehittämistä globaaleille markkinoille. Se haluaa edistää huippuluokan IT-asiantuntijoiden ja tiimien laajentumista ketterien DevOps-aloitteiden avulla.

Digia

Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet. Näkemyksellisenä uudistajana Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme noin 1000 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Digian jatkuvien toimintojen liikevaihto vuonna 2017 oli 96,2 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ Helsingissä (DIGIA).

Takaisin ylös