Uutinen

Future City Challengen osallistujakaupungit valitsivat kilpailun voittajat – Helsingin haasteen voitto Digian joukkueelle

Future City Challengessa etsittiin uusia innovatiivisia ratkaisuja ja sovelluksia, jotka helpottaisivat kaupunkilaisten arkea. Suomen kattavassa kilpailussa olivat mukana Helsingin lisäksi Espoo, Vantaa, Oulu, Jyväskylä ja Tampere.

Palkintoa noutamassa olivat Digia Sense -tiimistä Suna Koljonen, Devika Ravi, Suresh Gupta ja Lendl Gomes

Helsingin haasteessa etsittiin ratkaisuja kaupunkilaisten arjen parantamiseen ja kehittämiseen palveluiden, kaupunkiympäristön ja sujuvamman arjen näkökulmasta.

Digian voittajaratkaisu, Green Biking, yhdistää ilmanlaatua mittaavat sensorit kaupunkipyöriin. Sensorit keräävät tietoa ilmanlaadusta ja lähettävät tiedon pilveen, joka tieto näkyy visualisoituna Reittiopas-palvelussa. Tämän avulla pyöräilijät voivat valita ilmanlaadultaan parhaimman reitin, mutta myös muut kaupunkilaiset saavat kattavampaa tietoa Helsingin ilmanlaadusta paikallisesti.

”Lopullisen ratkaisun takana oli oikeastaan koko Digian henkilöstö, sillä ideointiin osallistui runsaasti ihmisiä ympäri Digiaa. Ideaan päädyttiin myös sen keskeisen terveys- ja hyvinvointiaspektin vuoksi”, kertoo yksi tiimiläisistä, konsultti Suna Koljonen.

”Teemaltaan työ sopii myös Helsingin kaupungin strategiaan, jonka ytimessä on kehittää pyöräilyä yhtenä joukkoliikenteen välineenä. Palvelulle on varmasti kysyntää ja tarvetta, jotta tarkempaa tietoa ilmanlaadusta olisi saatavilla", Koljonen lisää.

Tuomariston mukaan Digian ratkaisu oli hyvin määritelty ja ammattimaisesti esitelty. Green Bikingin avulla kaupunki pystyy keräämään monipuolisempaa dataa ympäristöstä, mikä auttaa kaupunkilaisia tekemään terveellisempiä valintoja arjessaan. Ratkaisulla oli tuomariston mukaan myös globaalia liiketoimintapotentiaalia.

Palkitsemisseremoniaa Helsingin kaupungintalolla oli seuraamassa Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta.

”Helsingin Future City Challenge -haasteen voitto on upea osoitus Digian laaja-alaisesta osaamisesta ja kyvystä innovoida ja toteuttaa uusia ratkaisuja. Juuri tällainen osaaminen luo sen perustan, jonka pohjalta uudistamme asiakkaidemme digitaalista liiketoimintaa. Onnittelut huipputiimille!”, Levoranta kommentoi.

Lue lisää Future City Challenge -kilpailustaTutustu Digia Sense -tiimin kilpailuvideoon:

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*