Microsoft valitsi Digian vuoden digitalisaatiokumppaniksi – voittohakemuksessa esillä Gasumin digitaalinen transformaatio

Microsoft julkisti 7.6. valinnat vuoden kumppani -kilpailussa. Digia valittiin vuoden digitalisaatiokumppaniksi. Perusteluissa korostui kyky tuottaa asiakkaille lisäarvoa yhdistämällä digitalisaatioratkaisuissa visionäärisesti useita osa-alueita Microsoft Dynamics -tuotteista integraatioihin, analytiikkaan ja tekoälyyn.

Digia on lukuisilla projekteillaan auttanut suomalaisia organisaatioita täyttämään digitalisaatiotarpeitaan Microsoftin pilvipalveluiden avulla, todetaan digitalisaatiokumppani-palkinnon valintaperusteissa.

”Digia on jo pitkään ollut Microsoftille tärkeä Dynamics-kumppani. Uusimmissa projekteissaan Digia on onnistuneesti toteuttanut Dynamics-ratkaisun oheen lisäarvoa tuovia, Azure-pilvipalveluihin perustuvia digitalisaatiopalveluita, ja niitä täydennetään tulevaisuudessa AI-ratkaisuilla unohtamatta integraatioita olemassa oleviin järjestelmiin. Erityisen merkittävänä ominaisuutena näemme Digian kyvyn auttaa asiakasta visioimalla, suunnittelemalla ja toteuttamalla useita osa-alueita yhdistävän digitalisaatioratkaisun”, sanoo Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta sekä pienistä ja keskisuurista asiakkaista vastaava johtaja Jussi Tolvanen.

Vuoden kumppaniksi valittiin Onrego. Vuoden digitalisaatiokumppaniksi valittiin Digia ja ohjelmistokehittäjäkumppaniksi Cloudriven.

Gasum: data pilveen ja prosessit yhtenäisiksi

Esimerkkinä viimeaikaisista digitalisaatiototeutuksista Digian kilpailuhakemuksessa oli esillä yhteistyö energiayhtiö Gasumin kanssa. Gasum on läpikäynyt Digian tuella perinpohjaisen digitaalisen transformaation, jossa yrityksen toimintatapoja ja järjestelmiä on yhtenäistetty Microsoft-teknologioita hyödyntäen. Samalla on luotu alusta liiketoiminnan digitalisoimiselle ja uusien digitaalisten palveluiden kehittämiselle.

Uusi, pilvipohjainen Microsoft Dynamics 365 -järjestelmä otettiin käyttöön tämän vuoden alussa Gasumin liiketoiminta-alueilla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kokonaisuus sisältää toiminnanohjauksen, taloushallinnon, asiakkuudenhallinnan, logistiikanohjauksen sekä kunnossapidon ratkaisut.

Keskeinen osa kokonaisuutta on pilvipohjainen tietoallas. Data Lake -konsepti mahdollistaa hajallaan sijainneen datan keräämisen ja varastoinnin yhteen paikkaan, jossa sitä voidaan myös käsitellä ja analysoida. Ratkaisun toteutti Digiaan yrityskaupalla huhtikuussa yhdistynyt Avarea.

”Gasumille digitalisaatio ja liiketoimintaprosessien digitalisointi on osa kehitysohjelmaamme, ja olemme viimeisen parin vuoden aikana ottaneet useita tärkeitä askelia uudistaessamme ratkaisuja ja rakentaessamme kyvykkyyksiä tuleviin haasteisiin vastaamiseksi. Kehitystyö jatkuu edelleen, mutta ensimmäiset tavoitteet on jo saavutettu”, CIO Pertti Norjos Gasumilta sanoo.

”Gasum on laajentunut Pohjoismaissa yritysostoin, joiden mukana tulleet erilliset järjestelmät ja toimintatavat hankaloittivat arkea ja hidastivat kasvua. Uudistuksessa olemme vieneet Gasumin pilvimaailmaan ja auttaneet Gasumia yhtenäistämään omaa toimintaansa. Samalla on luotu pohja digitaalisten palveluiden kehittämiselle. Jatkossa pyrimme mahdollistamaan Gasumin seuraavat askeleet digikehityksessä, muun muassa datan ja tekoälyn tuomisen osaksi liiketoimintaa”, asiakkuusjohtaja Jarkko Lindroos Digialta kertoo.

”Tavoitteemme on toimia näkemyksellisenä uudistajana auttamalla yrityksiä hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Useimmiten liiketoiminnan digitalisointi lähtee liikkeelle ydinprosesseista, mihin Microsoft tarjoaa ylivoimaiset työkalut. Kilpailuhakemuksessa kerroimme Gasumin digitaalisesta transformaatiota, jossa olemme yhdistäneet Azure-pilven, Dynamics-teknologian ja analytiikan kokonaan uudella tavalla liiketoimintapäätöksiä helpottavaksi ratkaisuksi – olemme iloisia ja ylpeitä digitalisaatiokumppani-kategorian voitosta”, sanoo Digian Ari Rikkilä, johtaja, myynti ja markkinointi.

Lue myös:

Microsoftin uutinen 7.6.2018  
Digia tiivistää yhteistyötään Gasumin kanssa – uusi Dynamics 365 auttaa vastaamaan muuttuviin tarpeisiin

Takaisin ylös