Uutinen

Digia palkittiin Pörssisäätiön Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa Pienet pörssiyhtiöt -kategorian toiseksi

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat parhaat sijoittajasivut 23.5.2018. Tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä. Verkkosivut ovat keskeinen osa sijoittajaviestintää.

Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut. Kilpailusarjoja oli neljä: suuret pörssiyhtiöt, keskisuuret pörssiyhtiöt, pienet pörssiyhtiöt ja First North -yhtiöt.

Voittajat:

  • Suuret yhtiöt: 1. Kesko, 2. Valmet, 3. Wärtsilä
  • Keskisuuret yhtiöt: 1. Alma Media, 2. Atria, 3. Tikkurila
  • Pienet yhtiöt: 1. Exel Composites, 2. Digia, 3. Etteplan
  • First North: 1. Verkkokauppa.com

Professori Jarmo Leppiniemen johtama tuomaristo arvioi sivuja viiden kriteerin perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja kestävä toiminta.

– Hyvällä sijoittajasivustolla on näkyvästi esillä tuoreet tiedot kuten osavuosikatsaukset ja viimeisimmät pörssitiedotteet. Myös aikasarjat ja muutokset löytyvät helposti. Sivuja on helppo käyttää eri päätelaitteilla, kuten älypuhelimella, Leppiniemi kommentoi.

Leppiniemen mukaan sijoittajasivut ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja taso on yleisesti ottaen korkea. Kilpailun kärki oli tänä vuonna hyvin tasaväkinen.

Parhaat käytännöt esiin

Parhaat sijoittajasivut -kilpailun tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä.

– Verkkosivut ovat tärkeä osa sijoittajaviestintää niin sijoittajille, analyytikoille kuin medialle. Erityisesti yksityissijoittajille verkkosivut ovat keskeinen kanava saada tietoa sijoituspäätösten tueksi. Suomessa on yli 800 000 osakesäästäjää, jotka yhteensä omistavat noin viidenneksen kotimaisista pörssiyhtiöistä, kommentoi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Vuonna 2018 kilpailun tuomaristoon kuuluvat professori Jarmo Leppiniemi (pj), salkunhoitaja Hannu Angervuo eQ:sta, Suomen Sijoitusanalyytikot ry:n puheenjohtaja Petri Aho, toimitusjohtaja Tom Lindström Cardia Investistä, toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä sekä yliopettaja Annika Sandström Haaga Helian finanssi- ja talousasiantuntijan koulutusohjelmasta.

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*