Ryhtiä löysään digi-puheeseen! Uusi sisältösivu pureutuu digitaalisen liiketoiminnan kysymyksiin

Uudella, 13.9. julkaistulla sisältösivulla pureudutaan digitaalisen liiketoiminnan kysymyksiin. Sivu on keskustelunavaus kaikille digitaalisesta kehittämisestä kiinnostuneille. Erityisesti toivomme, että siitä on hyötyä yritysten liiketoiminta- ja digikehityksestä vastaaville henkilöille, jotka pohtivat, miten digitalisaatiosta saa aidosti hyötyä omalle liiketoiminnalle.

Digitaalisuus on menestyvien yritysten liiketoiminnan ytimessä jo nyt ja tulevaisuudessa yhä keskeisemmin. Olipa yritys toimintansa digitalisoimisessa alkumetreillä tai pidemmällä, kysymykset ovat samoja: miten digitalisaatiosta saa parhaiten hyötyä, ja mitä ylipäätään kannattaa digitalisoida?

”Digitalisaatioon liittyy paljon hypeä, trenditermejä ja kirjainlyhenteitä, joita kaikkia ei voi millään edes muistaa. Kuinka löytää hypestä yhtymäkohdat omaan arkeen? Näihin kysymyksiin haluamme uudella digitaalisen liiketoiminnan sivulla tarjota näkemyksiämme”, liiketoimintakonsultointia Digialla vetävä Tony Virtanen sanoo.

Teknologian ujuttautuessa organisaatiossa yhä useammalle osa-alueelle mahdollisten teknologiainvestointien määrä kasvaa ja kirjo laajenee. Mikäli kuva digitalisoinnin hyödyistä ei ole kirkas eikä kehitystiekartta johdonmukainen, pistemäiset IT-kehityshankkeet saattavat tulla yllättävän kalliiksi, eivätkä tulokset vakuuta.

Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta haluaisi karsia digitalisaatiopuheesta turhan mystiikan.

”Yksinkertaisimmillaan pointti on, että hyödynnetään teknologian huimat mahdollisuudet: tehdään asiat tehokkaammin, laadukkaammin ja siten, että asiakas saa inspiroivan käyttökokemuksen. Tulevaisuudessa jokainen on mukana verkottuneessa digitaalisessa liiketoiminnassa – siinä on osattava löytää oma paikkansa”, Levoranta sanoo.

Sivulla pohditaan seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä digitaalinen liiketoiminta tarkoittaa?
  • Miksi jokaisen yrityksen liiketoiminta on jo nyt digitaalista liiketoimintaa?
  • Miten digitaalista liiketoimintaa rakennetaan?
  • Kuinka liikkeelle digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä?

Yksiselitteisiä vastauksia sivu ei tarjoa, sillä jokaisen yrityksen ja organisaation reitti digitalisaatioon on erilainen.  Toivomme, että sivulla esitetyt ajatukset auttavat jäsentämään trenditermien vuolautta, perkaamaan digitalisaatiohuttua ja herättävät ajatuksia.

Sivu täydentyy ja kehittyy – toivomme lukijoilta kysymyksiä ja ehdotuksia käsiteltävistä aiheista. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Kirkasta näkemyksesi digitaalisesta liiketoiminnasta linkki.png

Takaisin ylös