Syksyn Integraatioakatemia polkaistiin käyntiin

Digian Integraatioakatemia käynnistyi Helsingissä parinkymmenen innostuneen osallistujan voimin. Jo kolmatta vuotta peräkkäin järjestettävässä Integraatioakatemiassa ratkotaan tänä vuonna käytännön verkkokauppa-casea moderneilla integraatioteknologioilla.

akatemia_Kuva1.jpg

Digian Integraatioakatemia käynnistettiin tiistaina 11.9. Helsingin Atomitiellä. Paikalle oli valikoitunut hakijoiden joukosta parinkymmenen IT-alasta innostuneen henkilön joukko. Osallistujat olivat tulleet ympäri Suomea, muun muassa Mäntsälästä, Kotkasta, Hämeenlinnasta ja Hyvinkäältä. Osallistujien taustat olivat erilaisia. Joukossa oli niin pitkän linjan IT-konkareita, hieman integraatioiden parissa jo työskennelleitä kuin IT-alaa opiskelevia alanvaihtajiakin, jotka olivat kiinnostuneet IT-alasta huomattuaan, kuinka laaja-alaisesti digitalisaatio vaikuttaa eri toimialoihin. Erityisesti integraatio-osaaminen koettiin tärkeäksi urataustasta huolimatta. Integraatioakatemia tuo kaivattua koulutusta integraatioista, joita korkeakouluissa ei opeteta.  

Myös tilaisuuden avannut integraatioliiketoiminnan johtaja Ville Fernelius korosti avauspuheenvuorossaan integraatio-osaamisen merkitystä ja Digian roolia tarjota koulutusta Suomen johtavana integraatiotalona. 

"Olemme ylpeitä integraatio-osaamisestamme: haluamme toimia suunnannäyttäjänä ja viedä integraatio-osaamista Suomessa eteenpäin. Integraatioiden pariin tulokulmia ja taustoja on monia, ja monipuolinen osaaminen tuo rikkautta. Muistakaa myös haastaa asiantuntijoitamme ja tuoda uusia näkökulmia omista taustoistanne", Fernelius painottaa.

Tänä vuonna teemana verkkokauppa

Kolmatta kertaa järjestettävässä Integraatioakatemiassa ratkotaan tällä kertaa verkkokaupan integraatioita. Osallistujat jaettiin ensimmäisenä iltana ryhmiin, joissa he tulevat seuraavan kolmen illan aikana rakentamaan integraatioita kuvitteelliseen Magento-verkkokauppaan. Tiimit pääsevät siis laittamaan kädet saveen ja kokeilemaan, miten integraatioita tehdään eri työkaluilla. 

Kouluttajat Sasu Mikonranta, Andrea Marseglia, Kalle Rannikko ja Matti Kalenius opastavat tiimit teknologoiden pariin. Tänä vuonna akatemiaan on valittu moderneista pilvi-integraatiotyökaluista Dell Boomi, Azure Logic Apps, IBM DataPower ja IBM API Connect. Lue lisää työkaluista kouluttajien blogista.

Integraatioakatemia jatkuu vielä 18.-19.9., ja viimeisellä kerralla päästään kuulemaan tiimien ratkaisut verkkokaupan integraatioiden taklaamisesta. Lue lisää Integraatioakatemian sivulta ja seuraa tunnelmia somessa tunnisteella #DigiaIntegraatioakatemia.

Takaisin ylös