Uutinen

Tienkäyttäjän linja 112 Suomi -sovellukseen

Hätäpuhelujen paikantamiseen kehitetty 112 Suomi -sovellus laajenee turvallisuustoimijoiden yhteiseksi palvelukokonaisuudeksi. Nyt myös Liikenneviraston Tienkäyttäjän linjalle on mahdollista soittaa sovelluksen kautta.

Tienkäyttäjän linjan numero on lisätty 112 Suomi -sovelluksen yhteystietolistalle. Puhelinnumero löytyy päivystysnumerot-välilehdeltä, jossa ovat myös muun muassa Kansalaisneuvonnan, Meripelastuksen ja Myrkytystietokeskuksen numerot. Sovelluksen on kehittänyt Digia.

Liikenneviraston Tienkäyttäjän linjalle voi ilmoittaa maanteiden kunnosta ja liikenteen ongelmista. Puhelu ohjautuu Liikenneviraston tieliikennekeskuksen päivystäjälle, joka välittää ilmoitukset alueurakoitsijalle.

”Tienkäyttäjän linjalle soitettaessa soittajan sijaintitieto välittyy samalla, kun puhelu tehdään sovelluksen kautta. Tästä on suurta hyötyä esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa tie vaatii kunnossapitoa, mutta soittaja ei tiedä tarkkaa sijaintiaan. Kun sijaintitieto välittyy soiton mukana automaattisesti, saadaan tieto tien kunnossapitotarpeesta nopeasti välitettyä oikeaan paikkaan”, kertoo tieliikenteen palveluiden asiantuntija Jani Laiho Liikennevirastosta.

Liikenneviraston ratkaisu liittyä mukaan on tehty käyttäjää huomioiden. Näin Tienkäyttäjän linja on vaivattomasti hyödynnettävissä ilman eri sovelluksen lataamista. Samalla palvelun käyttö mobiilisti helpottuu.

”112 Suomi -sovelluksen lähes 1,5 miljoonan latausmäärä on osoitus siitä, että ihmiset haluavat turvallisuuspalvelut lähemmäksi itseään.  Koska paikantamiseen liittyvät työkalut ovat lisääntyneet, suositusta 112 Suomi -sovelluksesta kehitetään vaihe kerrallaan suurempaa palvelukokonaisuutta, mistä muodostuu väylä tiedon välittämiselle. Uuden datan on tarkoitus tuottaa viranomaisille ja kansalaisille lisäarvoa esimerkiksi riskitekijöiden havaitsemiseen, rikoksen selvittämiseen tai hätätilanteen tunnistamiseen”, toteaa hätäkeskuspalveluiden johtaja Marko Nieminen Hätäkeskuslaitokselta.

Tienkäyttäjän linjan numero on lisätty sovelluksen yhteystietolistalle 15. helmikuuta. Päivitys ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä. Sovellukselle täytyy antaa lupa sijainnin välittämiseen, jotta sovelluksen taustaprosessi saa puhelun aikana soittajan paikannettua. Tämä koskee myös sovelluksella soitettuja hätäpuheluita. 112 Suomi -sovellus ei käytä sijaintitietoa muulloin kuin soitettaessa.

 

Lisätietoja:

Liikennevirasto
Jani Laiho, tieliikenteen palveluiden asiantuntija
Puh. 029 534 3654
etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi

Hätäkeskuslaitos
Marko Nieminen, johtaja, hätäkeskuspalvelut
Puh. 0295 480 112 (vaihde)
etunimi.sukunimi@112.fi

112 Suomi

Lue lisää sovelluksesta

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*