Uusi opas julkaistu: Unelmien verkkokauppaa ammattiostajille

Nykyaikaisen verkkokaupankäynnin ytimessä on saumaton, käyttäjälähtöisesti suunniteltu palvelukokemus. Myös ammattiostamisen verkkokaupassa on aika ottaa mallia menestyneiltä kuluttajabrändeiltä. Digian asiantuntijat antavat uudessa oppaassa vinkkinsä B2B-verkkokaupan hankintaan.

Kun verkkokauppa hankitaan tai uusitaan, huomataan usein, ettei keskustellakaan vain verkkokaupasta, vaan koko liiketoiminnan digitalisoimisesta. Kuinka yritys kohtaa ja palvelee asiakkaitaan verkossa? Kuinka yritys voi olla läsnä asiakkaan polun varrella erilaisissa fyysissä ja digitaalisissa kanavissa? Mitä toimintaprosesseilta ja taustajärjestelmiltä vaaditaan, jotta verkkokaupan asiointikokemus on saumaton ja miellyttävä?

Verkkokauppahankkeen kokonaisvaltaisuus voi tulla yllätyksenä, mutta kokemuksemme mukaan työ kannattaa. Usein verkkokauppahankkeen yhteydessä luodaan pohja yrityksen digitaaliselle liiketoiminnalle ja kehittämistiekartalle pitkälle tulevaisuuteen.

Digian asiantuntijat ovat laatineet ammattiostamisen verkkokaupan hankinnan tueksi käsikirjan, joka auttaa hahmottamaan keskeisimpiä kysymyksiä ja huomioitavia asioita. Oppaan ovat kirjoittaneet Timo Halima, Jaakko Saari, Jussi Rumbin, Tony Virtanen, Susanna Härkönen ja Sami Ahola.

Kerromme oppaassa:

  • Mistä verkkokaupan hankinnassa tai uusimisessa kannattaa lähteä liikkeelle
  • Millaisia tavoitteita ja mittareita verkkokaupalle kannattaa asettaa
  • Kuinka varmistaa erinomainen asiakaskokemus hyödyntämällä palvelumuotoilua
  • Mitä yrityksen toimintaprosessien ja taustajärjestelmien osalta pitää huomioida verkkokauppahankkeessa

Lataa opas maksutta täältä >>

Takaisin ylös