Uutinen

Uusi opas: Näin surffaat API-talouden aallonharjalla

Kun digitaalisen disruption hyökyaalto uhkaa, yrityksiltä vaaditaan kykyä uudistua. Kerromme uudessa, 4.6. julkaistussa oppaassa, kuinka API-rajapinnat mahdollistavat tiedon jakamisen ja yhteistyön uudenlaisissa verkostoissa ja ekosysteemeissä.

Uuden digitaalisen ajan onnistujia yhdistävät teknologian tuominen lähelle liiketoimintaa tai sen ytimeen, avoimuus, verkostomaisuus, asiakaskeskeisyys ja käyttäjän näkökulmasta usein myös aika- ja paikkariippumattomuus, sanovat Digian asiantuntijat uunituoreessa, API-rajapintojen liiketoimintahyötyjä käsittelevässä oppaassa.

Oppaan ovat kirjoittaneet Digian asiantuntijat Tuomo Permikangas, Tony Virtanen ja Mikko Hakola.

API-talouden hyöty perustuu siihen, että yritykset jakavat tietoa kumppaniverkostoilleen hallitusti rajapintojen kautta. Uutta arvoa muodostuu, kun liiketoimintaa kehitetään verkostomaisessa yhteistyössä eri toimijoiden kesken rajapintojen tarjoaman tiedon ympärille.

API-talouden uudet liiketoimintamallit eroavat siis merkittävästi perinteisistä sekä ekosysteemiulottuvuuden että teknologian keskeisen roolin takia. Käytännössä API-rajapinnat ovat usein liiketoiminnan digitalisoimisen perusedellytys.

Neljä kypsyystasoa API-rajapintojen hyödyntämisessä
Rajapintojen hyödyntämistä voi tarkastella neljällä kypsyystasolla sisäisestä kehityksestä rajapintojen avaamiseen, uusien palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämiseen ja datan monetisoimiseen.

Uudessa oppaassa kypsyystasot käydään yksitellen läpi. Niitä havainnollistaa kuvitteellinen tarina perinteisen kuljetusyrityksen digitaalisesta transformaatiosta.

Sepon Kuorman liiketoiminta kehittyy oppaassa digitransformaation myötä.

Kerromme uudessa oppaassa:

  • Mitä on API-talous
  • Kuinka API-rajapintoja voidaan hyödyntää liiketoiminnan uudistamisessa ja arvoverkostojen luomisessa
  • Miten API-rajapintojen avulla datasta saadaan entistä enemmän arvoa

Lue lisää Digian integraatio- ja API-ratkaisuista >>

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*