Uutinen

Digiarvoa 2019 -finalistien sparrauksissa korostuivat palvelumuotoilu ja data-analytiikka

Digiarvoa 2019 -kilpailun viisi finalistia pääsivät viime viikolla työstämään pitchejään Digian asiantuntijoiden kanssa. Seuraavaksi edessä on esiintyminen raadille, joka valitsee kilpailun voittajan.

Syyskuun lopussa ratkeaa, kuka voittaa Digiarvoa 2019 -kilpailun ja 100 000 euron arvoisen palkinnon. Kilpailun finaalissa on viisi ehdokasta, joihin voi tutustua täällä.

Viime viikon sparrauksissa korostuivat aiheina liiketoiminta- ja palvelumuotoilu sekä data-analytiikan sovellukset. Monen finalistin kanssa käytiin keskustelua esimerkiksi hankkeen liiketoimintamallista ja asiakas- tai käyttäjäkohderyhmistä.

Palvelumuotoiluun ja asiakaskokemuksen kehittämiseen erikoistunut Vesa Hack Digialta arvioi, että sparrausviikko oli oppimiskokemus molemmin puolin.

”Me sparraajat saimme kokemuksia hieman toisenlaisista hankkeista kuin mitä yleensä teemme ja opimme pitchauksesta, uusista toimialoista, uusista ratkaisuista, startup-maailmasta ja vapaaehtoistyön kentästä. Osallistujat saivat meiltä bisnesideoihinsa monipuolista ammatillista näkökulmaa: autoimme kiteyttämään palveluiden arvoa ja hyötyjä sekä hyödynsimme palvelumuotoilun asiakaskeskeisiä menetelmiä ehdotusten viemisessä eteenpäin kohti loppuasiakkaalle arvoa tuovaa konseptia”, Vesa Hack sanoo.

Lue lisää Vesan ajatuksia sparrausviikosta blogista.

”Analytiikan näkövinkkelistä kisassa ilahdutti nähdä datan kekseliästä uusiokäyttöä. Yksinkertaisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita, joista tulee mieleen, että ’kas, kun tuota ei ole kukaan aiemmin keksinyt’. Hakemuksien joukossa oli useampikin ehdotus palvelualustasta, jossa älykästä datayhdistelyä hyödyntäen tuodaan yhteen palvelun tarvitsijat ja palvelun tarjoajat. Moni näistä ehdotuksista liittyi ihmisten hyvinvointiin ja elämänlaadun kohentamiseen – ja mikä hienointa, kaksi tämän lajityypin kandidaattia selvisi viiden finalistin joukkoon sparrattavaksi!” kertoo Asko Juvonen, johtava konsultti Digialta.

”Aivan mahtavat fiilikset meidän finalisteista sparrailujen jälkeen. Todella intohimoista, asiantuntevaa ja innostavaa porukkaa, joiden kanssa oli ilo uppoutua finalistihankkeisiin. Päästiin hyvin konkretiaan sparrattavien kanssa erilaisten liiketoiminta- ja palvelumuotoilu- sekä analytiikan työkalujen ja menetelmien kanssa ja ennen kaikkea hiomaan pitchausta ensi viikon pitchaustilaisuuteen. Odotan ensi viikkoa innolla!” sanoo Veikko Nokkala, DevOps-lähettiläs ja kilpailun vetäjä Digialta.

Katso finalistien tunnelmat videolla!

”Hyvät fiilikset, sillä jo sparrailu auttaa meitä eteenpäin – ei vain kilpailussa, vaan koko tässä projektissa sen suhteen, kuinka voimme luoda parempaa digitaalista tulevaisuutta ja saada meidän vapaaehtoisia paremmin mukaan”, sanoo Örn Witting Suomen Punaisen Ristin tiimistä.
Katso videolta SPR:n tiimin kommentit >>

”Tosi kiva ja energisoiva sparrailu. Erityisesti kun katsottiin jo mock-upia käyttöliittymästä, suunnitelmiin tuli konkretiaa sen suhteen, miltä koko palvelu voisi näyttää. Tosi mahtavaa, että tällainen kilpailu on”, sanoo William Nurmi Resistomapilta.
Katso videolta Resistomap-tiimin kommentit >>

”Todella mahtavaa päästä mukaan hyvään seuraan ja saada jeesiä sparrailun kautta. Ilo kuulla ammattilaisten mielipiteitä. Saimme jatkokehitysehdotuksia ja konkreettisia neuvoja, joita pystymme jatkamaan toteutukseen”, Niklas Tuomola ja Juhani Väätäjä Democratize-hankkeesta kommentoivat.
Katso videolta Democratizen tiimin kommentit >>

”Totta kai erinomaiset fiilikset, kun ollaan finaalissa. Olemme startup-yritys, joka tekee tekoälyn ja satelliittidatan kanssa hommia, ja olemme hyvin valikoivia, mihin kisoihin osallistumme. Lähdettiin tähän mukaan, koska Digian kaltaisen talon resurssit ovat arvokkaita tälle hankkeelle”, sanoo Artur Surov, Terramonitor.
Katso videolta Terramonitorin tiimin kommentit >>

”Sparraus oli meille ihan ensiarvoisen tärkeä iteraatio – päästiin juoksuttamaan omat ajatukset ulos ja saatiin vastakaikua ja peilausta. Kilpailu on huipputärkeä, ja fiilis on, että meitä on haluttu Digialta jeesata eteenpäin”, Sami Dadu ja Irina Kuoksa Nextmilen tiimistä sanovat.
Katso videolta Nextmilen tiimin kommentit >>


Lisätietoja:
Veikko Nokkala
Kilpailun johtaja, DevOps-lähettiläs, Digia Oyj
050 542 2242
veikko.nokkala(a)digia.com

Blogi:
Vesa Hack: Digiarvoa 2019 -kilpailun finalistien sparraus oli palvelumuotoilijalle mahtava oppimiskokemus

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*