Uutinen

Hätäkeskuslaitos myönsi Digialle kunniamaininnan

Hätäkeskuslaitos antoi kunniamaininnan hätäkeskustoimintaan liittyvän tekniikan ja digitalisaation kehittämisestä viraston Tietojärjestelmät-yksikölle sekä Digialle.

Palkitut_jpg.jpg

Digia ja Hätäkeskuslaitos ovat kehittäneet yhdessä 112 Suomi -sovelluksen, joka nopeuttaa hätäpaikannusta ja muun muassa mahdollistaa alueellisten vaaratiedotteiden vastaanottamisen suoraan kännykkään. Yhteistyö hätäkeskustietojärjestelmän kehittämisessä juontaa juurensa vuosien taa.

Verkottunut toimintamalli ja hätäilmoitustapojen monipuolistuminen mahdollistavat entistä nopeamman ja joustavamman hätäkeskuspalvelun kansalaisille.

”Auttamisen ketjun ensimmäisenä viranomaislenkkinä tekniset järjestelmät ovat kytköksissä ihmishenkien pelastamiseen, jolloin virheisiin ei ole varaa. Toiminnan digitalisoituessa muun muassa yksityisyyden suojaan perustuvien tietojen sekä eri viranomaisten toimintojen yhteensovittaminen ovat vaatineet perusteellista työtä”, sanoo Jukka Aaltonen, teknisten palveluiden johtaja Hätäkeskuslaitoksesta.

”Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Digia Oyj on onnistunut konkretisoimaan tahtotilamme erinomaisesti”, Aaltonen sanoo.

”Hätäkeskuslaitoksen tunnustus pitkäaikaisesta yhteistyöstä hätäkeskusjärjestelmien kehittämisessä oli iloinen yllätys. Digian tiimissä on useita henkilöitä, jotka ovat olleet mukana kehittämisessä jo toistakymmentä vuotta. Hienoa olla yhdessä tekemässä merkityksellistä työtä, joka tuottaa turvallisempaa arkea meille kaikille”, sanoo Sami Rantanen, toimialajohtaja Digialta.

Uuden sukupolven 112-teknologioiden taustalla on joukko asiantuntijoita, jotka ovat tehneet perusteellista ja pitkäjänteistä työtä uusien palveluiden kehittämisessä, Hätäkeskuslaitoksen uutisessa todetaan.

Kunnianosoituksen vastaanottivat Digialta Tero Jauhiainen, Anssi Kanninen, Jouni Karhima, Jaakko Lehto, Jermu Pöllänen, Janne Räty, Matti Laine ja Sami Rantanen.

Hätäkeskuslaitokselta huomionosoituksen saivat Dan Berlin, Jesse Fågel, Ari Närhi, Sami Suomalainen, Pertti Virtanen ja Minna Ylinen.

Lue Hätäkeskuslaitoksen uutinen >>

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*