Lehdistötiedote

Datan, palvelumuotoilun ja teknologian yhdistelmä vahvistuu Digialla – Sami Paihonen aloittaa Digian johtoryhmässä

Paihonen aloittaa Digialla 18.10. vastuualueenaan analytiikkaratkaisut, digitaaliset palvelut, palvelumuotoilu sekä freelancer-alihankintaverkosto Digia Hub. Paihosella on yli 20 vuoden kokemus erilaisissa rooleissa IT- ja teknologia-alalla. Kansainvälistä kokemusta hänellä on niin Kalifornian Piilaaksosta kuin Samsungin Galaxy-puhelimien suunnittelusta Etelä-Koreassa.

”Digia jatkaa uudistumistaan ja kasvustrategian toteutusta. Rakennamme asiakkaillemme älykkäitä teknologisia ratkaisuja, joissa yhdistyy datan mahdollisuudet ja paras mahdollinen käyttäjäkokemus. Digian kasvu rakentuu osaajista ja osaamisesta. Sami tuo nyt myös Digian johtoryhmään uutta voimaa ja vahvan kansainvälisen kokemuksen tuomaa näkemystä”, Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta sanoo.

”Digia on onnistunut viimeisen 10 vuoden aikana poikkeuksellisen hyvin kehittymään täysin uudenlaiseksi ja vahvaksi digitaalisuuden tarjoajaksi. Yhtiö on kasvanut yhdeksi suurimmaksi it-yhtiöksi Suomessa. Olen innoissani päästessäni mukaan kannattavan ja kasvavan yhtiön viemiseen seuraavalle tasolle”, Sami Paihonen sanoo.

Kiihdytystä digitaalisten palvelujen ja analytiikan liiketoimintaan

Paihosen vastuulle tulee Digian Intelligent Solutions -palvelualue, joka kattaa datan hyödyntämisen ja analytiikan ratkaisut, digitaaliset palvelut kuten mobiilikehityksen, verkkokaupparatkaisut ja muut verkkopalvelut sekä alihankintaverkosto Digia Hubin. Vastuualueeseen kuuluu myös Digian tytäryhtiö Climber, joka tarjoaa analytiikkaratkaisuja Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa.

”Tuleva vastuualueeni on markkinassa kiivas muutokseltaan. Ainoa varmuus on epävarmuus esimerkiksi sen suhteen, miten uudet teknologiat asettuvat osaksi arkipäivää. Olen ollut luomassa uusia tuotteita ja ratkaisuita, joita ei vielä ole ollut. Paraskin teknologia on yhdentekevä, jos se ei oikeasti hyödytä ihmisiä ja yrityksiä”, Paihonen sanoo.

Teknologiset innovaatiot liikkuvat Paihosen mukaan horisontaalisesti toimialalta toiselle.

”Sellaiselle toimijalle kuin Digia, joka toimii eri toimialoilla, tässä on hieno paikka tuoda yhteen innovaatioita eri aloilta ja out-of-box-ajattelua laajalle asiakaskunnalle”, hän sanoo.

Datan, palvelumuotoilun ja teknisen toteutuksen vahvoja yhdistelmiä

Paihosen mukaan Digian vahvat kumppanuudet teknologiapuolella mahdollistavat palvelumuotoilulle isommat raamit kuin mitä usein nähtävä ”pinnallinen palvelumuotoilu” on.

”Suurin osa menestyksekkäästä palvelumuotoilusta tapahtuu pinnan alla, ja loppukäyttäjä näkee siitä vain osan. Sen osan pitää luonnollisesti olla tyylikäs, selkeä, ymmärrettävä ja käyttömukavuudeltaan ensiluokkainen. Data tuo palvelumuotoiluun vielä asioita, joita on vasta päästy raapaisemaan. Uskon, että tulevaisuudessa datan, teknisen toteutuksen ja designin yhdistelmä korostuu”, Paihonen sanoo.

”Koen olevani etuoikeutettu, kun pääsen mukaan rakentamaan Digian seuraavaa askelta ja tapaamaan hienoja asiantuntijoita eri osaamisaloilta. Uskon tuovani mukanani oman mausteeni muun muassa kansainvälistymisosaamisen ja -verkoston muodossa. Hienoa päästä tekemään töitä yhdessä koko Digian tiimin kanssa!” Paihonen jatkaa.

Lisätietoja:
Timo Levoranta
Toimitusjohtaja, Digia Oyj
P. 0405002050

Sami Paihonen
Senior Vice President, Intelligent Solutions, Digia Oyj (18.10.2021 lähtien)
P. 0505021111


Sami Paihonen

 • Aiemmat tehtävät:
  • 2018-2021 Savox Ventures / Savox Communications, erilaisia johtotehtäviä, viimeisimpänä Chief Technology Officer
  • 2010-2018 Digitalist Group (ent. Ixonos), erilaisia johtotehtäviä, mm. toimitusjohtaja 2015-2017
  • 2008-2010 Samsung, Design Strategy -yksikön johtaja
  • 1998-2008 Nokia, Design-johtotehtäviä
 • Eri tehtäviin liittyen merkittävä kansainvälinen kokemus, muun muassa Etelä-Koreasta ja Pohjois-Amerikasta
 • Koulutus: DI Oulun yliopistosta
 • Syntynyt 17.9.1974
 • Aloittaa Digialla 18.10.2021 Intelligent Solutions -palvelualueen vetäjänä ja johtoryhmän jäsenenä

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2020 oli 139,0 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*