Lehdistötiedote

Digia aloittaa uuden finanssialan ulkoistusliiketoiminnan – FIM ulkoistaa rahastojen back office -toimintoja Digialle

Digia ottaa vastuulleen varainhoitoyhtiö FIMin rahastojen arvonlaskennan ja osuusrekisterijärjestelmän ylläpidon. Lisäksi Digia tuottaa FIMille jatkossa varainhoidon salkkujen ylläpitotehtäviä. Sopimuksen myötä FIMiltä siirtyy Digialle 20 henkilöä. Ulkoistussopimus mahdollistaa FIMille ydinliiketoimintaan keskittymisen. Digialle sopimus merkitsee kokonaan uuden liiketoiminta-alueen käynnistämistä.

Digia alkaa tarjota finanssialan toimijoille back office -toimintoja palveluna. Uusi finanssialan palveluliiketoiminta on osa Digian strategian toteuttamista. Digia julkaisi keväällä vuosille 2016–2019 kasvustrategian, jonka yhtenä painopisteenä on palveluliiketoiminnan kasvattaminen.

Tiukasti säädellyt, rutiininomaiset tukitoiminnot sitovat resursseja, mutta niistä on vaikea saada lisäarvoa. Tukitoimintojen tuottaminen ja kehittäminen on jatkossa mahdollista ulkoistaa Digialle, joka toteuttaa halutut prosessit keskitetysti.

”FIM on työskennellyt pitkään Digian kanssa, ja olemme iloisia voidessamme syventää yhteistyötämme. Digialle siirtyville työntekijöille avautuu puolestaan mahdollisuus rakentaa täysin uutta kehittyvää liiketoimintaa”, FIMin toimitusjohtaja Teri Heilala sanoo.

FIM vastaa jatkossakin rahastojen hallintoon liittyvistä toimiluvanvaraisista toiminnoista.

”Jatkuvasti kiristyvä sääntely pakottaa finanssialan toimijoita koko ajan päivittämään tietojärjestelmiä. Esimerkiksi T2S-selvitysjärjestelmän käyttöönotto ja MiFID II -direktiivi aiheuttavat juuri nyt asiakkaille paljon päänvaivaa, ja jokainen joutuu toisista poikkeavien järjestelmäratkaisujen vuoksi miettimään niihin ratkaisuja itse. Kovenevassa kilpailussa olisi kuitenkin pystyttävä keskittämään resurssit ydinliiketoimintaan, uusien palvelujen kehittämiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen”, johtaja Tommi Flink Digialta sanoo.

Ulkoistetut palvelut toteutetaan Digia Financial Solutions -tuoteperheen tuotteilla. Kattavan tuoteportfolion ja teknisen osaamisen lisäksi Digian palveluliiketoiminnan kulmakivinä korostuvat riippumattomuus ja toimialatuntemus: Digialla on finanssialan järjestelmätoimittajana yli 30 vuoden kokemus.

Samansuuntaisia ulkoistuspalveluja tarjoavat monet kansainväliset ja pienemmät kotimaiset rahoitusalan toimijat. Ulkoistukseen liittyy kuitenkin aina kysymyksiä esimerkiksi asiakastietojen luovuttamisesta kilpailijoille. Digia ei kilpaile samoista asiakkaista finanssiyhtiöiden kanssa, mikä tekee Digiasta riippumattoman vaihtoehdon.

Digia laajentaa finanssialan palveluliiketoimintaansa jatkossa. Digialle ulkoistettavia palveluita voivat olla rahastojen back office -palvelujen lisäksi esimerkiksi asiakastietojen hallinta, tilien ja lainojen käsittely, arvopaperikaupan post-trade -palvelut, yhtiötapahtumien hallinta, erilaiset raportointi- sekä integraatio- ja arkistointipalvelut, johdon analytiikkapalvelut sekä sähköisen asioinnin ratkaisut ja viranomaismuutokset.

Lisätietoja:

Tommi Flink
Johtaja, Digia Financial Solutions, Digia
P. 040 842 2921

Pekka Pulkkinen
Toimialajohtaja, pankki- ja sijoituspalvelut, vakuutus ja telecom, Digia
P. 050 311 2188 

Teri Heilala
Toimitusjohtaja, FIM
P. 050 306 3622

FIM tarjoaa yli 20 vuoden kokemuksella yksilöllisiä ja monipuolisia sijoitus- ja varainhoitopalveluja. Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa sekä Tukholmassa sijaitsevien toimipisteiden lisäksi palvelemme asiakkaitamme kattavasti verkossa. Kokeneet sijoitusalan ammattilaisemme palvelevat niin yksityissijoittajia, yrityksiä ja yhteisöjä kuin keskeisiä instituutioita. FIM on osa suomalaista S-Pankkia.

Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet. Näkemyksellisenä kumppanina Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme 750 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Digian jatkuvien toimintojen liikevaihto vuonna 2015 oli 81 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ Helsingissä (DIG1V).

Press Release Digia FIM 08092016 (pdf)

FIM on työskennellyt pitkään Digian kanssa, ja olemme iloisia voidessamme syventää yhteistyötämme. Digialle siirtyville työntekijöille avautuu puolestaan mahdollisuus rakentaa täysin uutta kehittyvää liiketoimintaa.

Teri Heilala, toimitusjohtaja, FIM

Jatkuvasti kiristyvä sääntely pakottaa finanssialan toimijoita koko ajan päivittämään tietojärjestelmiä. Esimerkiksi T2S-selvitysjärjestelmän käyttöönotto ja MiFID II -direktiivi aiheuttavat juuri nyt asiakkaille paljon päänvaivaa, ja jokainen joutuu toisista poikkeavien järjestelmäratkaisujen vuoksi miettimään niihin ratkaisuja itse. Kovenevassa kilpailussa olisi kuitenkin pystyttävä keskittämään resurssit ydinliiketoimintaan, uusien palvelujen kehittämiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen.

Tommi Flink, johtaja, Digia

Digia finanssialalla

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*