Uutinen

Digialle hopeaa Pörssisäätiön Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat parhaat sijoittajasivut 26.5.2020. Digia saavutti toisen sijan Pienet pörssiyhtiöt -kategoriassa. Kilpailun tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä.

Pörssisäätiö ja Suomen Sijoitusanalyytikot ry järjestävät vuosittain parhaat sijoittajasivut -kilpailun, jonka tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä. Digia palkittiin Pienet pörssiyhtiöt-kategoriassa toisena.

Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut. Etsittävien tietojen on löydyttävä nopeasti, suomen kielellä ja suoraan sivustolta.

Kilpailusarjoja oli neljä: suuret pörssiyhtiöt, keskisuuret pörssiyhtiöt, pienet pörssiyhtiöt ja First North -yhtiöt.

Voittajat:

  • Suuret yhtiöt: 1. Valmet 2. Kesko 3. Fortum
  • Keskisuuret yhtiöt: 1. Finnair 2. Lassila & Tikanoja 3. Alma Media
  • Pienet yhtiöt: 1. Excel Composites 2. Digia 3. Teleste
  • First North: Fodelia

Tuomaristo arvioi sivuja viiden kriteerin perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja vastuullisuus. Lisäelementiksi muodostui ajankohtaisuus koronaviruksen vaikutusten vuoksi.

”Sijoittajasivusto on tärkeä viestintäkanava erityisesti yksityissijoittajien kannalta. Jo ennätykselliset 871 000 suomalaista omistaa pörssiyhtiöiden osakkeita ja he kaipaavat yhtiöiltä selkeää viestintää", kommentoi tuomariston puheenjohtaja, Pörssisäätiön Sari Lounasmeri.

Vuonna 2020 kilpailun tuomaristoon kuuluivat Sari Lounasmeri (pj), Jonas Forslund, päätoimittaja Jussi Kärki, sijoittaja Tom Lindström ja professori Minna Martikainen.

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*