Uutinen

Digian Veikko Nokkala palkittiin itSMF:n Vuoden palvelujohtamisen tekijänä

Palkinto on osoitus Nokkalan rohkeasta ja käytännönläheisestä tavasta edistää palvelujohtamisen parhaiden käytäntöjen leviämistä Suomessa erityisesti DevOps-kontekstissa.

Veikko Nokkala on Digian digievankelista, joka tukee työssään Digian asiakkaiden digitalisaation edistymistä. Työnsä ohella Nokkala toimii mm. DevOps Agile Skills Association (DASA) DevOps-lähettiläänä, ja auttaa ihmisiä ja organisaatioita oivaltamaan DevOpsin kontekstissa mm. palvelujohtamisen ideoita.

Nokkala on osallistunut merkittävällä tavalla DevOps-sanaston ja -valmennuksien kääntämiseen suomeksi ja auttanut myös itSMF:n sanastotyöryhmää omassa työssään. Nokkala on myös pyyteettömästi ollut valmis puhumaan eri tilaisuuksissa, kun aiheena on innovaatiokulttuuri, suomalaisen yhteiskunnan kehittäminen ja menestyksen rakentaminen digitalisaation avulla, todetaan palkinnon perusteissa.

”Palkinto merkitsee minulle todella paljon. On hienoa saada tunnustusta työstä, joka ei edes aina tunnu työltä, koska koko aihe on niin kiehtova”, Nokkala sanoo.

DevOps – tehokas toimintamalli IT-palveluiden jatkuvaan parantamiseen

DevOps on toimintamalli, jolla pyritään automatisoimaan ohjelmistokehitykseen, testaamiseen ja ylläpitoon liittyvät IT-palvelutoiminnot. DevOps tarjoaa erinomaisen kehyksen parantaa minkä tahansa organisaation IT-palveluiden suunnittelua, rakentamista ja niiden tuottamista. Toimintamalliin liittyy kuitenkin edelleen väärinkäsityksiä, eikä organisaatioissa osata vielä täysin hyödyntää sen potentiaalia. Siksi myös Nokkalan työ osana itSMF:n toimintaa ja DevOps-lähettiläänä on tärkeää.

”On melko yleistä, että organisaatioissa ajatellaan, ettei tämä toimi meillä. Se voi kuitenkin olla harha, ja siksi haastaisinkin kaikkia tekemään DevOps Competence QuickScanin ja reflektoimaan, miten kyselyn eri osa-alueita voisi kehittää itsessä tai organisaatiossa. Minulle DevOps on yksinkertaistettuna IT-palveluita rakentavan ja hyödyntävän organisaation jatkuvaa parantamista, ja tätä parantamista tekevät ihmiset. Ihmiset ovat minulle tässä kiehtovin näkökulma, ja siksi myös luen ja kuuntelen paljon aiheesta. Se kehittää omaa ajatteluani ja uuden oppiminen pitää myös nöyränä, sekä Senior Trainee -asenteemme voimissaan. Hommat tulevat valmiiksi, mutta me emme”, Nokkala sanoo.

ItSMF Finland on itsenäinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on jakaa tietoa, edistää yhteistyötä ja tehdä tutkimustyötä palvelunhallinnan ja palvelujohtamisen alueella. Yhdistys palkitsee vuosittain Palvelujohtamisen teon ja tekijän. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin alan aktiivisia huippuosaajia sekä palvelujohtamisen käytänteitä Suomessa.

Lisätietoja:

Veikko Nokkala
Chief Digital Evangelist, Digia Oyj
+358 (0)50 542 2242 / veikko.nokkala(a)digia.com

 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2021 oli 156 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*