Lehdistötiedote

Faneille entistä parempaa kokemusta – Digia ja Liiga tiivistävät yhteistyötään

Suomen jääkiekon pääsarja Liigan ja Digian yhteistyö tiivistyy ja vie Liigan askeleen eteenpäin maailmanluokan digitaalisten palveluiden kehittämisessä. Mobiilisovellusten kehityksen ja ylläpidon lisäksi Liigan web-sivustojen kehitys sekä pilviympäristön haltuunotto siirtyvät Digialle.

”Fanikokemuksen kehittäminen on meille ensisijaisen tärkeää, ja digitaalisten palveluiden rooli on kokemuksen rakentamisessa valtava”, kertoo Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha.

”Digitaaliset palvelut ovat strategiamme ytimessä ja olemme varmoja siitä, että kuuntelemalla asiakkaita ja fanien toiveita pystymme tarjoamaan alati koventuvan kilpailunkin edessä faneille timanttisia lätkäkokemuksia”, Saha sanoo. 

Digialle keskitetty mobiili- ja web-kehitys parantaa Liigan toimitusvarmuutta, kun kaikki palvelut ja kehitys tapahtuvat yhden toimijan kautta. Uudistuneen verkkosivuston lanseerauksen myötä fanit pääsevät nauttimaan uudesta palvelusta jo heti ensi kauden alusta.

Kaiken keskiössä fanikokemus

Digian ja Liigan yhteistyö alkoi jo vuonna 2018, kun Liigalle kehitettiin mobiilisovellus muun muassa reaaliaikaisen tulospalvelun kokoamiseksi. Ottelutapahtumien ja tilastojen lisäksi esimerkiksi pelipäivän kokoonpanot ovat sovelluksessa tuoreeltaan saatavilla.

Liiga on jo alansa edelläkävijä datan hyödyntämisessä ja analytiikassa – seuraavaksi luvassa on uusia askeleita digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä: hallipalveluiden integroiminen ja esimerkiksi uusien areenojen lisäpalvelujen tuottaminen ovat tulevaisuuden työlistalla. Kun kehitystyön hallinta on erillisten toimijoiden sijaan yhdessä paikassa, myös rajapintoja pystytään hyödyntämään tehokkaammin ja niiden jatkokehittäminen tukee paremmin kokonaisuutta. Näin Liigan kanavastrategian kehittäminen on helpompaa ja faneihin on mahdollista saada entistä parempi yhteys – yhden kumppanin avulla voidaan rakentaa parempi näkemys siitä, milloin ja miten fanit käyttävät palveluita ja miten niitä voisi kehittää yhä paremman kokemuksen luomiseksi.

Kokonaisvaltaisempaa digikumppanuutta

Digian laaja osaaminen ja ymmärrys Liigan kokonaistarpeista on ollut merkittävä syy yhteistyön kehittymiselle. Myös palveluiden keskittämisen tuomat synergiaedut ja hyvät kokemukset mobiilisovelluksen kehittämisestä painoivat vaakakupissa, kun Liigan web-sivustojen kehitystyön ja AWS-pilviympäristöjen haltuunoton jatkoaskeleita punnittiin. Mobiilikehityksen ja siihen liittyvien pilvipalveluiden lisäksi Digia on suorittanut Liigan pilviympäristöön toimintavarmuuden, suorituskyvyn ja skaalautuvuuden parantamiseen liittyviä toimenpiteitä.

”Liiketoimintahyödyt yhdelle palveluntarjoajalle keskittämisessä ovat merkittävät. Kun digitaalisia palveluita kehitetään kokonaisuutena, on suorituskyvyn parantaminen, palvelun optimointi ja digitaalisen liiketoiminnan jatkokehitys tehokkaasti mahdollista. On mahtavaa olla mukana strategisena digikumppanina rakentamassa tulevaisuuden Liigaa”, mobiilitarjoamasta vastaava johtaja Mikko Sairanen Digialta sanoo.

Lisätietoja:

Mikko Sairanen
Johtaja, Mobiilipalvelut, Digia Oyj
040 761 1842

Aija Saha 
Markkinointipäällikkö, Jääkiekon SM-liiga Oy
050 320 9303 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2020 oli 139,0 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*