Lehdistötiedote

Kansainväliset verkostot osana Digian kasvustrategiaa – yhteistyösopimus Fulcrum Digitalin kanssa

Digia ja Fulcrum Digital ovat solmineet 17.12. kumppanuussopimuksen, joka laajentaa kansainvälisten osaajien saatavuutta Digian asiakashankkeissa. Kumppanuus on Digialle osa strategista kasvun ja skaalautuvuuden rakentamista.

”Digian kasvaessa myös asiakastoimitusten kokoluokka kasvaa, ja verkostot tarjoavat asiakkaillemme tärkeää skaalautuvuutta. Asiakkailla voi olla usein nopeitakin resurssitarpeita, joihin pystymme kumppaniverkostoa vahvistamalla entistä joustavammin vastaamaan”, Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta sanoo.

Fulcrum Digital on amerikkalainen, vuonna 1999 perustettu liiketoiminta-alustoihin keskittyvä yritys, joka toimii nykyään globaalisti yli 1000 ammattilaisen voimin Yhdysvalloissa, Euroopassa, Latinalaisessa-Amerikassa ja Intiassa. Tuoreen yhteistyösopimuksen myötä Digia hyödyntää jatkossa Fulcrum Digitalin ammattilaisia asiakashankkeissaan. Digia ja Fulcrum Digital ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin, mutta uusi sopimus syventää ja systematisoi kumppanuutta merkittävästi.

”Laadukkaiden asiakasratkaisujen ja sitä kautta kasvumme ytimessä on Digian yli 1300 ammattilaisen joukkue, jota kehitämme ja kasvatamme rekrytoinnein. Vahvistamme osaamisen saatavuutta kumppaniverkostoilla. Yksi tällainen on myös freelancer-verkostomme Digia Hub, johon kuuluu jo yli 2000 ammattilaista Suomessa sekä kumppanien kautta 10 000 osaajaa Euroopassa”, Levoranta sanoo.

Kansainväliset tiimit ovat tulevaisuutta – kotimaisia vahvuuksia unohtamatta

Digian asiakkaista iso osa on suomalaisia yrityksiä, jotka arvostavat kotimaista palvelua ja esimerkiksi suomen kielellä operoivaa asiakastukea. Hankkeet, joihin Fulcrum Digitalin ammattilaiset osallistuvat, sovitaan asiakaskohtaisesti, ja asiakasrajapinta säilyy Suomessa – ellei asiakas toisin toivo.

”Osa asiakkaistamme on hyvinkin tottuneita työskentelemään kansainvälisten tiimien ja asiantuntijoiden kanssa, ja tänä päivänä monet isommat yritykset ja julkisorganisaatiot jopa toivovat IT-toimittajiltaan offshore-kyvykkyyttä skaalautuvuuden varmistamiseksi ja kustannustehokkuuden vuoksi”, liiketoimintajohtaja Janne Tuominen Digialta sanoo.

”Digialle on iso kilpailuetu, että toimimme Suomessa lähellä asiakkaitamme ja pystymme esimerkiksi tarjoamaan ympärivuorokautista tukea Suomesta käsin. Kansainväliset tiimit tuovat asiakkaillemme toisenlaista etua, ja tätä yhdistelmää vahvistamme nyt”, Levoranta sanoo.

Globaali työkulttuurin murros ja etätyöt vauhdittavat kansainvälisyyttä

Digian ja Fulcrum Digitalin tavoitteena on tiivis yhteistyö, jossa Fulcrum Digitalin tietyt työntekijät keskittyvät yksinomaan Digian projekteihin. Yhteisiä toimintamalleja rakennetaan parhaillaan. Fulcrum Digital perustaa Intian Puneen Digia-spesifin toimipisteen, jossa työntekijöille on tarjolla Digia-brändätyt tilat. Olennaisessa roolissa ovat myös jaetut arvot ja esimerkiksi yritysvastuun sitoumukset. Fulcrum Digital on sitoutunut noudattamaan Digian eettisiä toimintaohjeita ja vastuullisen toiminnan periaatteita.

“Fulcrum Digitalilla on pitkä kokemus asiakasyritysten tukemisesta näiden digitaalisella matkalla. Olemme ylpeitä voidessamme syventää kumppanuutta Digian kanssa ja uskomme, että pystymme hyödyntämään jatkossa osaamistamme eri sektoreilta entistä vahvemmin Digian asiakkaiden ja näiden asiakkaiden hyväksi”, Fulcrum Digitalin toimitusjohtaja Dhana Kumarasamy sanoo.

Kansainvälisten tiimien roolin laajentamista tukee myös kuluneen puolentoista vuoden aikana tapahtunut globaali työkulttuurin murros. Etätyökäytännöt ovat kehittyneet entisestään niin Suomessa kuin muualla, ja edessä on uudenlaisen, paikkariippumattoman hybridityön aika.

”Nopea siirtymä etätöihin oli koronapandemian alussa kaikille uusi tilanne, mutta nyt etä- ja hybridityöstä on tullut arkea. Kärjistetysti sanottuna ei ole väliä, työskentelevätkö ammattilaiset Helsingissä, Oulussa, Baltiassa tai Intiassa. Maantiede ei enää rajoita sitä, että asiakkaillamme on aina parasta osaamista saatavillaan”, Levoranta sanoo.

Lue myös: Digia-yhteisö on läsnä toimistolla, kotona ja taskussa; tulevaisuudessa yhteisöllisyyttä voi olla vaikka hybridiajan ”lounasbingo” >>

Lisätietoja:
Timo Levoranta
Toimitusjohtaja, Digia Oyj
P. 040 500 2050

Janne Tuominen
Liiketoimintajohtaja, Managed Digital Core, Digia Oyj
P. 040 839 4370

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2020 oli 139,0 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*