Uutinen

Korona on muuttanut työnteon malleja – hybridityö on jo arkea, seuraava askel ovat älykkäät ohjelmistot

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeusaika on tehnyt hybridityöstä eli etä- ja lähityön yhdistämisestä arkipäivää. Seuraava askel työnteon murroksessa on ihmisten ja älykkäiden ohjelmistojen symbioosi. Digialla valmistaudutaan koronan jälkeiseen arkeen Future of Work -hankkeella, jossa johtoajatuksena on datan yhä parempi hyödyntäminen arjessa.

Future of Work -hankkeessa kehitämme Digian monipaikkaista, joustavaa työarkea seuraavalle tasolle. Hankkeessa on neljä kulmakiveä: toimitilat, työvälineet, arjen käytännöt ja tehokas datan hyödyntäminen työn tukena.

”Työympäristöä ja työnteon malleja on ajateltava kokonaisuutena, joka koostuu useista elementeistä. Yksi on arjen käytännöt, eli se, miten toimimme yhdessä. Toinen elementti on toimivat, tarkoituksenmukaiset tilat. Digian toimitiloja on viime vuosina uusittu lähes kaikilla paikkakunnilla. Nyt tarkastelemme, miten tiloja kehitetään entisestään, jos yhä useampi jatkaa työskentelyä pääosin etänä ja toimitiloihin kokoonnutaan etupäässä kohtaamaan”, Future of Work -hankkeen vetäjä Jussi Piispanen sanoo.

Kolmas toimivan työarjen elementti on Piispasen mukaan työvälineet. Se tarkoittaa laajasti niin ergonomisia kalusteita toimistoilla ja kotikonttoreilla kuin esimerkiksi toimivia etäyhteyksiä ja datan hyödyntämisen mahdollisuuksia.

Digialla on käynnissä iso järjestelmäuudistus, jonka yksi tavoite on kehittää yhtiön dataohjautuvuutta. Järjestelmäuudistus tukee myös digialaisten siirtymää uuteen työarkeen koronan jälkeen.

”Tulevaisuuden menestyvät yritykset ovat dataohjautuvia ja hyödyntävät tekoälyä: siirrymme koko ajan vahvemmin maailmaan, jossa rutiinitehtävät on pitkälle automatisoitu ja ihmiset voivat keskittyä luovuutta vaativiin, korkeamman lisäarvon töihin. Koronaviruksen aiheuttama poikkeusaika on kiihdyttänyt kehitystä. Ihmisen ja älykkäiden ohjelmistojen tiivis yhteistyö, jopa symbioosi, on työnteon mallien uudistumisen seuraava askel”, Piispanen sanoo.

Joustavuus ja yhteisöllisyys keskeistä etä- ja lähityössä

Ajasta ja paikasta riippumaton työskentely nousi jo ennen poikkeusaikaa kärkisijoille henkilöstötyytyväisyysmittauksessa, jossa digialaiset valitsivat heille merkityksellisimpiä työn mielekkyyteen vaikuttavia tekijöitä. Ajasta ja paikasta riippumattoman työskentelyn nähtiin myös toteutuvan Digialla hyvin.

”Tuemme paikkariippumatonta työskentelyä, ja etätyön mahdollistamisen lisäksi annamme työntekijöillemme lähityölupauksen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että moni tekee mielellään etätöitä jatkossakin. Samaan aikaan erityisesti yhteisöllisyyden ja yhteisen innovoinnin vuoksi on erittäin tärkeää ja odotettua, että pääsemme vapaammin tapaamaan toisiamme”, Piispanen sanoo.

”Emme usko, että esimerkiksi etätyö itsessään on ’se juttu’, vaan enemmän kyse on ihmisten mahdollisuudesta tehdä valintoja. Tilojen ja välineiden pitää mahdollistaa tällainen joustavuus”, Piispanen sanoo.

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*