Lehdistötiedote

Suomen digitaalista tulevaisuutta tehdään nyt! Digiarvoa 2019 -kilpailun finalistit valittu

Hiilinielut, antibioottiresistenssi, demokratiatyökalu, vapaaehtoisten avunvälitys ja eläkeikäisten työmahdollisuudet – mikä aiheista vie Digiarvoa 2019 -kilpailun voiton ja 100 000 euron arvoisen palkinnon?

Digian järjestämässä Digiarvoa 2019 -kilpailussa etsitään ideoita tai hankkeita, jotka tuottavat aitoa arvoa digitaalisuuden keinoin. Kilpailu käynnistyi toukokuun lopussa, ja hakuaika päättyi 8.8.

Finalistit ja myöhemmin voittajan valitsee raati, johon kuuluvat St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, hallitusammattilainen Leena Niemistö, Alma Median CDO ja Digian hallituksen jäsen Santtu Elsinen sekä Digialta teknologiajohtaja Juhana Juppo ja toimitusjohtaja Timo Levoranta. Tiedotteen lopusta löydät linkit raatilaisten videokommentteihin finalistivalinnoista.

Hakemuksia tuli kaikkiaan 93 kappaletta. Kärkikamppailu oli tasainen, ja raati päätyi valitsemaan viisi finalistia aiemmin ilmoitetun neljän sijaan.

Finalistit ovat:

”Olemme nyt olleet kaikkien finalistien kanssa yhteydessä ja välittäneet kullekin raadin terveiset. Seuraavaksi finalistit pääsevät sparraamaan hankettaan Digian asiantuntijoiden kanssa, ja 4.9. he pitchaavat hankkeensa raadille”, sanoo Veikko Nokkala, DevOps-lähettiläs ja kilpailun vetäjä Digialta.

Kilpailussa arvioidaan, kuinka idea tai hanke edistää Suomen kilpailukykyä ja yhteiskunnallista kehitystä sekä hyvinvointia. Muita kriteerejä ovat idean tai hankkeen uutuus ja toteutuskelpoisuus sekä se, miten ehdotettu idea tai hanke tuottaa arvoa.

Kilpailuun tuli laajasti yhteiskunnan eri osa-alueita sivuavia hakemuksia. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ideoita oli paljon, samoin ympäristöteemoihin sekä työelämään ja koulutukseen liittyviä hakemuksia. Hakemuksissa näkyivät kiitettävästi myös kilpailun teemat: alustat ja ekosysteemit, arvokas data sekä innostavat asiakaskokemukset.

”Menestystä ei rakenneta verkottuvassa maailmassa yksin, vaan yhteispelillä. Digitaaliset alustat tekevät mahdolliseksi uudenlaiset kohtaamiset ja yhteistyön, ja olikin ilahduttavaa, kuinka monessa hakemuksessa näkyi tämä idea”, toimitusjohtaja Timo Levoranta Digialta kommentoi.

”Useissa hakemuksissa tiimi koostui omalla alallaan todella kovan luokan asiantuntijoista. Haluan kiittää kaikkia hakijoita. Hakemusten läpikäynti jo sellaisenaan oli avartava kokemus digitalisaation mahdollisuuksista yhteiskunnan eri alueilla. Kannustan kaikkia hakijoita ja koko Suomea jatkuvaan ideointiin ja kehitystyöhön”, Levoranta sanoo.

Digiarvoa 2019 -kilpailun voittaja julkaistaan 24.9. Digia tukee voittajaideaa tai -hanketta 100 000 euron arvoisella panostuksella, joka voi olla Digian työtä, kuten palvelumuotoilua, ohjelmistosuunnittelua- ja kehitystä tai projektinhallintaa, tai esimerkiksi sijoitus idean tai hankkeen omistavaan yritykseen.

Tutustu Digiarvoa 2019 -hakemuksiin >>

Katso raadin kommentit videolla:

Mika Anttonen
Leena Niemistö
Santtu Elsinen
Juhana Juppo
Timo Levoranta

Lue lisää:

Uutinen 27.5.2019: Digiarvoa 2019 -kilpailussa etsitään kultahippuja suomalaisen digiajattelun virrasta

Uutinen 4.7.2019: Koneoppimista, chatbotteja ja uudenlaisia ekosysteemejä - Digiarvoa 2019 -kilpailun ensimmäiset hakemukset julkaistu

Lisätietoja:

Timo Levoranta
Toimitusjohtaja, Digia Oyj
P. 010 313 3000 (vaihde)
timo.levoranta(a)digia.com

Veikko Nokkala
Kilpailun johtaja, DevOps-lähettiläs, Digia Oyj
050 542 2242
veikko.nokkala(a)digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1100. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2018 oli 112,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). Digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*