Lehdistötiedote

Valtiokonttori ja Digia jatkavat yhteistyötään – Digia mukana laajasti tiedolla johtamisen hankkeissa

Digia on tehnyt Valtiokonttorin kanssa pitkään yhteistyötä tietovaraston ja raportointiratkaisun kehittämishankkeissa. Nyt solmittu sopimus laajentaa yhteistyötä analytiikan ja tiedon hyödyntämisen alueella.

Valtiokonttori on valinnut Digian yhteistyökumppanikseen tietoalusta- ja tietovarastoratkaisujen kehittämiseen. Valtiokonttorilla on käynnissä useita kehittämishankkeita, joissa kehitetään dataa ja tietoa hyödyntäviä analytiikka- ja raportointipalveluita tai niiden toteuttamista palvelevia tietovarastoja tai alustoja.

Elokuussa 2020 allekirjoitetun sopimuksen myötä Digia on mukana Rahoitus-toimialan tiedonhallinnan kehittämishankkeessa, Rahoitus-toimialan HALTI-tietovaraston ylläpito- ja kehittämishankkeessa sekä Tietokiri-hankkeen kehittämistehtävissä.

Rahoitus-toimialan tiedonhallinnan kehittämishankkeen tavoitteena on uudistaa tietovarastointi- ja raportointiratkaisut. Uuden tiedonhallintaratkaisun ja nykyaikaisten raportointityökalujen avulla pyritään selkeyttämään ja yhtenäistämään tiedon tallentamisen, analysoinnin ja raportoinnin menetelmiä, mikä puolestaan vähentäisi operatiivisia riskejä.

Tietokiri-hanke on Valtion konsernipalvelutuottajien yhteishanke, jonka tehtävänä on kehittää ja luoda toiminnallisia ja teknisiä edellytyksiä tiedolla johtamiselle valtionhallinnossa. Tietokiri-hanketta toteutetaan Valtiokonttorin johdolla yhteistyössä muiden konsernipalvelun tuottajien kanssa. Digia kehittää ja tukee Tietokirin teknisen alustapalvelun IT-kehittämistyötä eri rooleissa.

”Odotamme innolla yhteistyötä Digian kanssa. Meille on tärkeää, että valtion velanhallinnan tietovarastoja kehitetään tunnetun ja luotettavan kumppanin kanssa”, kommentoi Valtiokonttorin toimialajohtaja Teppo Koivisto.

”Olemme todella iloisia siitä, että tiivis yhteistyö Valtiokonttorin kanssa jatkuu uusilla kehityshankkeilla. Yhteistyömme on aina ollut sujuvaa. On hienoa olla kumppanina Valtionkonttorin ja Suomen valtion velanhallinnan kannalta tärkeissä hankkeissa”, kommentoi Päivi Karesjoki, liiketoimintajohtaja Digia, Analytics.

Lisätietoja:

Päivi Karesjoki
Johtaja, analytiikkaliiketoiminta, Digia
Puh. 040 902 2212
paivi.karesjoki(a)digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 200. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2019 oli 131,8 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*