Case Parasta palvelua (PSOP)

Yhteinen työkalu mahdollistaa palvelusetelin käytön laajentamisenKuntatoimijoiden omistama valtakunnallinen yhteistyöverkosto Kuntien Tiera Oy sekä Espoo, Kouvola, Oulu, Tampere ja Turku ryhtyivät yhteistyöhön mahdollistaakseen edistyksellisen sähköisen asioinnin hoiva-alan ostopalveluissa ja niihin liittyvien palvelusetelien käytössä. Digian kehittämä PSOP-järjestelmä auttoi yhdenmukaistamaan kuntien ostopalvelukäytäntöjä ja tarjoaa helpon kanavan ostopalveluiden hyödyntämiseen.

 

Hyödyt:

  • Kuntien toimintamallit yhdenmukaistuvat keskitetyn ratkaisun avulla.
  • Tuottavuus tehostuu manuaalisen työn automatisoinnin ansiosta.
  • Palveluntuottajille järjestelmä helpottaa kuntatoimijan lukuun toimimista ja toimintaan mukaan hakeutumista.
  • Kuntalaiselle PSOP-järjestelmä lisää terveyspalvelujen valinnanvapautta ja läpinäkyvyyttä.


Palvelumme ja ratkaisumme:

Järjestelmä mukautuu kuntien erilaisiin vaatimuksiin ja tukee sote-sektorin uudistumistarpeita. Projekti on edennyt mainiossa yhteistyössä.

Juha Metso, perusturvajohtaja, Espoo
PSOP-järjestelmä helpottaa palvelusetelin ja -ostopalvelujen käyttöä kunnissa

Tarvittavan tietojärjestelmätuen puute on suurin yksittäinen tekijä, joka on hidastanut palvelusetelien käytön laajentumista. PSOP on keskitetty tietojärjestelmä, joka kattaa palvelun järjestämisen koko prosessin ja helpottaa palvelusetelin käyttöönottoa.Kuntatoimijoiden omistama valtakunnallinen yhteistyöverkosto Kuntien Tiera Oy ryhtyi yhteistyöhön Espoon, Kouvolan, Oulun, Tampereen ja Turun kanssa mahdollistaakseen edistyksellisen sähköisen asioinnin hoiva-alan ostopalveluissa ja niihin liittyvien palvelusetelien käytössä.

Kumppanukset halusivat ratkaisun, joka yksinkertaistaa ja automatisoi palvelujen tarjoamista, ja mahdollistaa palvelumarkkinoiden kehittymisen. Tuottavuuden tehostuminen oli myös keskeinen tavoite.

Ratkaisuna keskitetty sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP-järjestelmä yhdenmukaistaa kunnista toiseen vaihtuvat ostopalvelukäytännöt. Se tarjoaa keskitetyn työkalun palvelusetelien ja ostopalvelutilausten luomiseen, käyttämiseen ja annetuista palveluista tehtävään tilitykseen yksityisille palveluntuottajille. Järjestelmä automatisoi aikaisemmin manuaalisesti toteutetut työvaiheet.Ajankohtaista rekrytoinnissa

Siirry blogiin>>   |    Siirry uutisiin >>

Sinua voisi myös kiinnostaa

Takaisin ylös