Case Sarokas

Nykyaikainen verkkokauppa avaa tien liiketoiminnan kasvulle

 

 Rakentajan Sarokas Oy on turkulainen rauta- ja sisustusalan yritys, joka toteutti Digian kanssa mittavan verkkokauppauudistuksen. Taustajärjestelmiin integroitu ratkaisu on parantanut merkittävästi tuotetiedonhallintaa, asiakaskokemusta ja markkinointia. Verkkokauppa tarjoaa nyt kestävän alustan liiketoiminnan kasvulle.

Hyödyt:

  • Uusi verkkokauppa tarjoaa asiakkaalle helppokäyttöisen ostokokemuksen.
  • Taustajärjestelmiin integroitu verkkokauppa helpottaa merkittävästi tuotetiedon hallintaa ja säästää aikaa moninkertaisesti.
  • Tuotteiden näkyvyys, markkinointi ja kampanjat toteutetaan kätevästi automatisointien avulla.
  • Ratkaisu tukee liiketoiminnan kasvua ja kehitystä myös tulevaisuudessa.


Palvelumme ja ratkaisumme:

Digialla on hyvä maine ja paljon referenssejä, he ovat tehneet tätä hommaa jo kauan. Olemme olleet tyytyväisiä Digian osaamiseen ja asiantuntijuuteen. Projektin alusta asti olemme olleet samalla aaltopituudella ja yhtä mieltä siitä, mitä tehdään seuraavaksi.

Juha Jääskeläinen, verkkoliiketoiminnan päällikkö, Rakentajan Sarokas OyNykyaikainen verkkokauppa avaa tien liiketoiminnan kasvulle

Miltä tuntuu, kun kankea ja työläs verkkokauppa muuntuu muutamassa kuukaudessa sujuvaksi ja skaalautuvaksi kiitäjäksi? Sarokkaan uusi verkkokauppa antaa yritykselle valmiudet menestyä myös tulevaisuudessa.

Moderni ja taustajärjestelmiin integroitu verkkokauppa alkaa olla useilla toimialoilla välttämätön edellytys liiketoiminnan kasvulle. Turkulainen rauta- ja sisustusalan yritys Rakentajan Sarokas Oy toteutti Digian kanssa mittavan verkkokaupan uudistamisen, joka mahdollistaa toiminnan kehittymisen ja paremman asiakaspalvelun.

”Tavoitteemme oli nykyaikaistaa verkkokauppamme ja saada se vertailukelpoiseksi kilpailijoihin nähden. Halusimme monipuolisen ja helppokäyttöisen järjestelmän, joka auttaa asiakaskokemuksen parantamisessa”, kertoo Rakentajan Sarokas Oy:n verkkoliiketoiminnan päällikkö Juha Jääskeläinen.

Mittavia ajansäästöjä

Designrautakauppana tunnettu Sarokas on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa laadukkaita rakennus- ja sisustustuotteita. Korkeatasoisten tuotteiden lisäksi yritys panostaa asiantuntevaan asiakaspalveluun. Ainoa myymälä toimii Turussa ja verkkokaupan kautta tuotteita toimitetaan koko maahan.

Ennen uudistusta verkkokauppa toimi erillisenä ratkaisuna, johon vietiin manuaalisesti tuotteet, hinnat, tilaukset ja kampanjat. Uusi ratkaisu on myönteisellä tavalla mullistanut koko tuotehallinnan.

”Tuotetiedon hallintaan ja hinnoitteluun käytetty aika on vähentynyt murto-osaan aiemmasta. Nyt voimme muuttaa vaikka kaikkien tuotteiden tietoja kerralla.  Välttämättä ei tarvitse tehdä edes sitä, koska tieto toiminnanohjausjärjestelmän ja verkkokaupan välillä kulkee automaattisesti”, kiittää Juha Jääskeläinen.

Sarokkaan uusi verkkokauppa on toteutettu Magento 2 -teknologialla, joka integroituu saumattomasti olemassa oleviin taustajärjestelmiin. Nyt käytössä on skaalautuva, nykyaikainen kokonaisuus, joka joustaa ja kehittyy tarpeen mukaan.

Ratkaisu mahdollistaa erilaisten automaatioiden rakentamisen, eikä manuaalista työtä tarvita juuri ollenkaan. Markkinoinnin sähköpostit ja ostoskorimuistutukset lähtevät automaattisesti.

”Meillä on nyt eväät rakentaa kaupasta erittäin toimiva kokonaisuus tulevaisuutta varten”, Jääskeläinen kiteyttää.

Asiakaskokemus lähtökohtana

Verkkokaupan menestyminen edellyttää aktiivista myymistä ja markkinointia. Sarokkaan uudessa verkkokaupparatkaisussa näkyvyyteen ja markkinointiin liittyvät toimenpiteet saa toteutettua helposti. Kampanjat voi kätevästi rakentaa halutuille tuoteryhmille, automatisoida ja toistaa tarvittaessa.

”Tämä ratkaisu suunniteltiin liiketoiminnan kasvua tukevaksi ja asiakaskokemuksen parantamisen näkökulmasta”, sanoo Jääskeläinen.

Asiakkaat hyötyvät ratkaisusta monella tavalla. Kauppa on aiempaa responsiivisempi ja toimii kaikilla päätelaitteilla. Tuotteet on verkkokaupassa nyt paremmin esillä ja löydettävissä. Asiakkaiden on helpompi hakea tuotteita tiettyjen ominaisuuksien perusteella.

Maksaminen ja luotto-ominaisuudet on pyritty tekemään sujuviksi Klarnan palvelulla, jossa asiakkaan tiedot tallentuvat automaattisesti järjestelmään seuraavaa ostoskertaa varten. Tuotteiden hinnat ja kampanja-alennukset pysyvät ajantasaisina sekä verkossa että myymälässä.

Ratkaisu mahdollistaa erilaisten automaatioiden rakentamisen, eikä manuaalista työtä tarvita juuri ollenkaan.

Kumppani on samalla aaltopituudella

Sarokkaan uusi verkkokauppa lanseerattiin marraskuussa 2017 ja päivityksiä järjestelmään tehdään suunnitelman mukaisesti askel kerrallaan. Seuraavaksi on tarkoitus lähteä tekemään toista versiota, jossa asiakaskokemusta, kustomointia ja erikoisominaisuuksia parannetaan entisestään.

Juha Jääskeläisen mukaan Digian valitseminen projektin toimittajaksi oli looginen valinta.

”Digialla on hyvä maine ja paljon referenssejä, he ovat tehneet tätä hommaa jo kauan. Olemme olleet tyytyväisiä Digian osaamiseen ja asiantuntijuuteen”, kiittää Jääskeläinen.

”Projektin alusta asti olemme olleet samalla aaltopituudella ja yhtä mieltä siitä, mitä tehdään seuraavaksi.”

Juha Jääskeläisen mukaan Sarokas on uuden verkkokaupan myötä oikealla tiellä.

”Kun digitaaliset ratkaisut ovat kunnossa, pysymme rauta- ja sisustusalan kärkitoimijoiden joukossa”, toteaa Jääskeläinen.

”Sarokas on vahva brändi, olemme pitkäikäinen, suomalainen perheyritys, emme mikään kasvoton ketju. Nykyaikaisilla työvälineillä voimme tarjota vielä parempaa palvelua asiakkaillemme.”

Takaisin ylös