CASE FSP Finnish steel painting

Toiminnanohjaus tukemaan projektinhallintaa


Yksi Euroopan johtavista pintakäsittelyyn erikoistuneista yrityksistä, FSP Finnish Steel Painting tarvitsi käyttöönsä toiminnanohjausjärjestelmän, joka tukisi projektihallintaa. Digia toimitti Finnish Steel Paintingille NAV-toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla ohjataan taloutta, projektien ja maalaamoiden toimintaa sekä hankintoja ja varastointia.

Digian referensst olivat vaikuttavat ja heillä oli kokemusta toiminnanohjausjärjestelmien toimittamisesta teollisuudelle. Katsoimme, että Digia on sopivan kokoinen kumppani järjestelmätoimittajaksi.

Marja-Liisa Pyysalo, hallintopäällikkö, FSP

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeToiminnanohjaus tukemaan projektinhallintaa

Yksi Euroopan johtavista pintakäsittelyyn erikoistuneista yrityksistä, FSP Finnish Steel Painting tarvitsi käyttöönsä toiminnanohjausjärjestelmän, joka tukisi projektihallintaa. Digia toimitti Finnish Steel Paintingille NAV-toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla ohjataan taloutta, projektien ja maalaamoiden toimintaa sekä hankintoja ja varastointia.

”NAV-järjestelmä tukee yrityksemme kehittämistä myös tulevaisuudessa”

Microsoft Dynamics NAV tarjosi yritykselle sopivat työkalut sekä mahdollisuuden laajentaa järjestelmän käyttäjäkuntaa. Digia valikoitui järjestelmän toimittajaksi aiempien referenssien ansiosta.

”Projektin tavoitteena oli korvata aikaisempi järjestelmä, joka oli tullut elinkaarensa päähän. Valitsimme Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän, sillä se tarjosi taloushallinnon lisäksi työkalun myös tuotannonohjausprosessin kehittämiseen. Halusimme parantaa muun muassa raportointia ja lisätä tietojen saatavuutta. Valitsimme järjestelmän, joka palvelee yrityksemme kehittämistä myös tulevina vuosina”, FSP:n hallintopäällikkö Marja-Liisa Pyysalo korostaa.

FSP:n NAV-toiminnanohjausjärjestelmä sisältää talouteen liittyviä osioita, kuten kirjanpidon, reskontran, raportoinnin, sähköisten laskujen hallinnan ja ostolaskujen kierrätyksen. Lisäksi sen avulla ohjataan projektien ja maalaamoiden toimintaa sekä hankintoja ja varastointia.

”Nyt tiedot ovat yhdessä järjestelmässä. NAV-järjestelmän vahva puoli on myös monipuolinen hakutoiminto. Lisäksi käyttöoikeudet voidaan määritellä jokaiselle käyttäjälle erikseen. Aiemmin toiminnanohjausjärjestelmää käyttivät ainoastaan taloushallinnon työntekijät, mutta uudessa järjestelmässä käyttäjiä on noin 50”, Pyysalo kertoo.

Tärkeä osa uutta toiminnanohjausjärjestelmää on projektinhallinta.

”Projektin voi aikatauluttaa, budjetoida ja laskuttaa samassa järjestelmässä. Lisäksi olemme tehneet liittymän NAVin ja työajanseurantaohjelman välille. Se mahdollistaa työaikatietojen siirtymisen suoraan tietylle projektille”, Pyysalo kertoo.

Käytössä tarkka projektityökuvaus

Digia valikoitui Microsoft NAV -järjestelmän toimittajaksi aiempien referenssien perusteella.

”Heidän referenssinsä olivat vaikuttavat ja heillä oli kokemusta toiminnanohjausjärjestelmien toimittamisesta teollisuudelle. Katsoimme, että Digia on sopivan kokoinen kumppani järjestelmätoimittajaksi”

FSP vaiheisti järjestelmän käyttöönoton kahteen osaan. Ensimmäisen vaiheen käyttöönotto tapahtui vuodenvaihteessa 2014 ja toinen vaihe toteutetaan puoli vuotta myöhemmin.

”Digian ammattitaitoiset konsultit ovat olleet erittäin tärkeä osa ensimmäisen vaiheen käyttöönotolle ja onnistumiselle. Yhteistyö on sujunut hyvin. Heillä on käytössä tarkka projektityö- ja toimitusmenetelmäkuvaus, joka on tehnyt projektista selkeän”, Marja-Liisa Pyysalo kiittää.

FSP – yksi Euroopan johtavista pintakäsittelyalan yrityksistä

Vuonna 1964 perustettu FSP Finnish Steel Painting Oy on yksi Euroopan johtavimmista pintakäsittelyalan yrityksistä. FSP pintakäsittelee mm. koneita, laivoja, siltoja, teräsrakenteita sekä porauslauttoja. Yrityksen palveluksessa on noin 200 henkilöä ja yrityksen liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa vuonna 2013. Yrityksellä on lähes 30 toimipaikkaa Suomessa, Ruotsissa, Puolassa ja Virossa.