case mtg

Konsernisivustolle uusi ilme ja rakenne


Ruotsalainen mediakonserni MTG halusi uudistaa konsernisivustonsa ilmeen ja rakenteen. Jo aiemmin Digian ylläpitoon siirtynyt sivusto uudistettiin yhteistyössä täysin. Verkkosivu-uudistus paransi merkittävästi mm. sivuston ylläpitoa ja käytettävyyttä.

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimme

  • WordPress

 

Digia oli korvaamaton kumppani; he toteuttivat toiveidemme mukaisen palvelun, ja sen lisäksi tarjosivat käytännöllisiä neuvoja, miten ideamme saisi parhaiten toteutettua.

Ksenia Kolchina, Digital Communications Manager, MTGKonsernisivustolle uusi ilme ja rakenne

MTG halusi uudistaa konsernisivuston ilmeen ja rakenteen perinpohjaisesti parantaakseen muun muassa sivuston turvallisuutta ja käytettävyyttä. Kumppaniksi valikoitui Digia, jonka ylläpidossa oli konsernin aiempi sivusto.

Modern Times Group MTG AB on ruotsalainen mediakonserni, johon kuuluu ilmais- ja maksutelevisioita, radioita ja tuotantoyhtiöitä. MTG-konserni toimii neljässä maanosassa, ja se on listattu Tukholman Nasdaq OMX -pörssissä. Suomessa toimii MTG-konserniin kuuluva tv-yhtiö Oy Viasat Finland Ab, johon kuuluu mm. Pohjoismaiden johtava televisio-ohjelmien, elokuvien ja urheilun suoratoistopalvelu Viaplay.

Modern Times Groupin ja Digian yhteistyö alkoi vuonna 2015, kun MTG pyysi Digiaa apuun. Yrityksen entinen DevOps-tekijä oli lähtenyt pois, ja nyt heillä oli joukko nettisivustoja, jotka olivat tämän yhden tekijän takana.

Digian tehtävänä oli auttaa asiakasta DevOps-toimintojen kanssa, hakea asiakkaan vanhat nettisivustot, selvittää miten ja millä ne oli tehty ja siirtää ne Digian omaan palveluun sivustojen ylläpitoa ja hallintaa varten. Samalla parannettiin sivuston turvallisuutta ottamalla käyttöön https-salausprotokolla sekä rajoittamalla sivuston käyttö- ja admin-oikeuksia.

Sivustoja oli kaikkiaan viitisentoista: konsernisivusto www.mtg.com, yrityksen vuosikertomussivusto, sustainability-sivusto sekä useita konsernin pienempiä sivustoja. Digia otti sivustot haltuunsa yksi kerrallaan, ja ylläpitää ja jatkokehittää niitä tänäkin päivänä.

Projektissa työskenteli yksi WordPress-kehittäjä noin kuuden viikon ajan, ja sivustot julkaistiin aikataulussaan vuoden 2015 lopussa.

Kevyt päivitys vaihtui perusteelliseksi uudistukseksi

Yhteistyö laajeni keväällä 2016, kun MTG halusi päivittää konsernisivustoaan. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä vain suhteellisen kevyt päivitys, mutta koska projektin aikana havaittiin useita sivuston käytettävyyteen, turvallisuuteen ja ulkoasuun liittyviä epäkohtia, päätettiin lopulta uusia koko sivusto. Tärkeimpinä tavoitteina oli parantaa informaatioarkkitehtuuria ja tehdä sivuston kokonaisuudesta helpommin käytettävä niin selaimessa kuin mobiililla.

Partneriksi valittiin ruotsalainen Designtoimisto Söderhavet, joka vastasi sivuston konseptista ja layoutista. Digian vastuulla oli sivuston tekninen toteutus. Projektiin kiinnitettiin kaksi henkilöä: toinen vastasi konseptin tuesta ja projektinhallinnasta, toinen vastasi teknisestä toteutuksesta.

Projekti toteutettiin neljän sprintin aikana loppukesän ja alkusyksyn 2016 aikana, jolloin sivustolle luotiin uusi visuaalinen ilme ja uusi rakenne. Sivuston toimivuutta testattiin paitsi projektin aikana, myös pidempi ajanjakso sen jälkeen, kun asiakas oli tuottanut sivustolle sisällöt.

Erinomaiset tulokset näkyvät sekä web-analytiikassa että MTG:n saamassa palautteessa.

Uusi sivusto saa kiitosta kaikilta

Verkkosivu-uudistus paransi merkittävästi MTG:n konsernisivuston ylläpitoa ja hallintaa, käytettävyyttä, ulkoasua, sisältöä ja turvallisuutta. Erinomaiset tulokset näkyvät sekä web-analytiikassa että MTG:n saamassa palautteessa.

MTG oli Digian työhön erittäin tyytyväinen:

“Digia oli korvaamaton kumppani; he toteuttivat toiveidemme mukaisen palvelun, ja sen lisäksi tarjosivat käytännöllisiä neuvoja, miten ideamme saisi parhaiten toteutettua. Meille on myös erittäin tärkeää, että palveluntarjoajamme on ketterä, joustava ja tarvittaessa valmis nostamaan kapasiteettia – Digia osoittautui juuri tällaiseksi kumppaniksi.”, kertoo MTG:n Digital Communications Manager ja projektipäällikkö Ksenia Kolchina.

“Konsernisivuston uusiminen oli mielenkiintoinen projekti, jossa suurimpana haasteena oli uuden ja vanhan yhteensovittaminen. Tarkoituksena oli rakentaa täysin uudet sivut uusien sivupohjien mukaan, mutta samalla hyödyntää joitakin vanhan sivuston käyttökelpoisista osioista, kuten lehdistötiedotteet ja työpaikat. Uusien sivujen ‘päärakennusaineena’ toimivat Advanced Custom Fields-lisäosan metakentät, joiden avulla vaativatkin sivurakenteet pystyttiin tekemään asiakkaalle helposti päivitettäviksi.”, kertoo main developer Timo Leppänen.

Digia jatkaa MTG:n koko organisaation sivustojen ylläpitäjänä ja tukena. Vuonna 2017 on tarkoitus siirtää ylläpitopalveluun 1 lisäsivusto, Viaplay Helpdesk. Konsernisivustoa www.mtg.com tullaan jatkokehittämään vuoden 2017 aikana, ja Digia jatkaa sivuston teknisenä kehittäjänä.