Case Vainu

NetSuite OneWorld -toteutus Vainu.io:lle


Vainu.io halusi tehostaa prosessejaan ja siirtyä viidestä erillisestä taloushallintoratkaisusta yhteen alustaan. Digia toimitti Vainulle NetSuite-järjestelmän, joka otettiin käyttöön Suomen lisäksi Norjassa ja Ruotsissa.

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeNetSuite OneWorld -toteutus Vainu.io:lle

Vainu.io halusi tehostaa prosessejaan ja siirtyä viidestä erillisestä taloushallintoratkaisusta yhteen alustaan. Digia toimitti Vainulle NetSuite-järjestelmän, joka otettiin käyttöön Suomen lisäksi Norjassa ja Ruotsissa.

Vainu.io muuttaa järjestämättömän avoimen datan ja Big Datan oivaltavasti myyntiliideiksi. Kyseessä on Suomessa kansainvälisesti toimiva ja nopeasti kasvava ohjelmistoyritys, joka tuottaa kehittynyttä teknologiaa potentiaalisten asiakasyritysten kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen ja tunnistamiseen.

Sen palveluihin kuuluvat:

  • prospektointityökalu myyntitiimeille
  • raakadata kaupallisille datatiimeille
  • koneoppimisprojektit yrityksille

Osana voimakasta kasvuaan, Vainu.io näki prosessien tehostamisen tarpeelliseksi. Digia toteutti Vainu.io:lle NetSuiten käyttöönoton ja lokalisoinnin.

Vainun NetSuite-liiketoimintavaatimukset jaettiin viiteen pääalueeseen:

  • Kasvava monimutkaisuus ja vaikutus tuloutukseen
  • Viidestä erillisestä taloushallintoratkaisusta yhteen alustaan
  • Sopimusten uusimisen hallinta ja laskutus
  • Läpinäkyvyys
  • Valmistautuminen kansainväliseen kasvuun

NetSuite käyttöönotossa mukana Pohjoismaista Suomi, Ruotsi ja Norja

”Halusimme aloittaa toteutuksen Suomessa, mutta alusta asti oli selvää, että käyttöönoton valmistelut aloitettaisiin myös Ruotsissa ja Norjassa heti, kun toiminta olisi saatu sujuvasti alkuun Suomessa. Testasimme tietysti sopimusten uusimista ja tuloutusta ja tehostimme laskutusprosesseja, mutta pystyimme myös jatkamaan kakkos- ja kolmosvaiheiden toteutusta muilla pääliiketoiminta-alueillamme Pohjoismaissa”, kertoo Vainun talousjohtaja Sami Kekäläinen.

”NetSuite-projektimme Digian NetSuite-tiimin kanssa alkoi syyskuussa 2018. Toiminta käynnistyi helmikuun 2019 alkupuolella, jatkoimme käyttöönottoa Ruotsissa helmikuussa ja saimme toiminnan käynnistettyä Norjassa maaliskuussa. Sanoisin, että Digian NetSuite-talouskonsultilta saamamme konsultointi oli oikea taidonnäyte”, Sami jatkaa.

Ketterä projektimenetelmä takaa, että kaikki liiketoimintavaatimukset täyttyvät analyysivaiheen jälkeen. Lopputuloksena asiakkaat saavat ratkaisukuvauksen, integrointistrategian, ratkaisun kehitysjonon, fit/gap-analyysejä ja projektisuunnitelman.

Nämä viisi elementtiä luovat vankan perustan kehitysjaksoissa tapahtuvalle toteutukselle ja ohjaukselle koko projektin ajaksi. Niiden avulla voidaan myös helposti hallita useissa maissa tapahtuvia käyttöönottoja ja siirtymistä kohti jatkuvia palveluja.