mobiilipalvelut1.jpg

Mobiilipalvelut

Tuomme palvelusi sinne, missä asiakkaasi ovat

________  _

Kuinka monta kertaa päivässä otat puhelimen käteen? Aika monta. Yhteydenpito, kauppaostokset, matkaliput, varastokirjaukset – navigoimme arjessa puhelin kompassina. Maailman verkottuessa on kaikkien digitaalisten palveluiden oltava käytettävissä myös mobiililaitteilla. Me tuomme yrityksesi keskeisimmät toiminnot ja palvelut sinne, missä asiakkaasi ovat. Siis mobiiliin.

Mobiili ensin

Asiakkaat ovat menneet mobiiliin – toisin sanoen bisneksesi on mennyt mobiiliin. Mobiili ei ole enää lisäpalvelu, vaan useimmiten asiakkaidesi pääasiallinen kanava. Digia auttaa asiakaslähtöisillä toteutuksilla varmistamaan, että tavoitat asiakkaasi ja saat mobiilista täyden liiketoimintahyödyn.

Pintaa syvemmältä

Mobiilisovellukset ovat kuin digitalisaation jäävuoren huippu: niiden kautta digitaalisuus näkyy arjessa, mutta ne eivät toimi ilman järjestelmiä ja integraatioita, jotka yhdistävät ne prosesseihisi. Digia on kumppani, joka hallitsee tämän kokonaisuuden.

Vaikka keskellä yötä

Jotta paikka käyttäjien arjessa lunastetaan ja asiakas palaa sovellukseesi yhä uudestaan, sen pitää toimia aina ja kaikissa tilanteissa. Digia huolehtii mobiilisovellusten ylläpidettävyydestä ja toimintavarmuudesta, tarvittaessa 24/7.

 

 

”Paras tapa lukea uutisia” – Mobiilisovellus on HBL:n tärkein uutiskanava

 

Hufvudstadsbladetin lukijoista jo noin 6070 prosenttia kuluttaa uutissisältöjä mobiilissa, ja osuus vain kasvaa. Sovellus tuo sisällöt tarjolle myös muille kuin tilaajille ja madaltaa siten kynnystä ryhtyä tilaajaksi. 

”Olin toiminut Digian tiimin kanssa tiiviissä yhteistyössä aiemmin ja tiesin, että heidän tekninen osaamisensa on korkeaa luokkaa”, sanoo Antti Haarala, CDO, KSF Media.

Lue lisää >> 

HBL-web.png

Mobiilisovellukset ovat siksi erityisen tärkeitä, että mobiiliin optimoidulla sovelluksella kyetään tarjoamaan lukijoille parempi käyttäjäkokemus ja käyttäjien sitoutuminen uutismediaan on moninkertaista selainkäyttäjiin nähden. Tähän vaikuttavat esimerkiksi push-ilmoitukset, joiden avulla käyttäjille voidaan toimittaa välitöntä tietoa uutistapahtumista. Toimivaan sovellukseen sitoutuneet käyttäjät ryhtyvät helpommin myös tilaajiksi.

Antti Haarala, Chief Digital Officer, KSF Media 

 

liiga-ui-image.png

 

 

Millainen lätkäpäivä? Liiga-sovelluksessa on kaikki, mitä fani tarvitsee 


Liigan mobiilisovellus on jääkiekkof
aneille helpoin tapa seurata oman seuran uutisia, otteluohjelmaa ja statistiikkaa. Seuroille sovellus on keino syventää fanisuhdetta kattavan viestinnän mutta myös oheispalvelujen kautta. 

Lue lisää >> 

Seurojen elinehto on saada ihmisiä kotihalliin ja kehittää asiakaskokemusta jatkuvasti. On seurojen omissa käsissä, mitä tuote- ja kuponkipalveluja ne tarjoavat sovelluksen kautta. Esimerkiksi Turussa TPS:n sovelluksen kautta voi maksaa hallin parkkimaksun. Toivomme tietysti, että sovellus auttaa seuroja saamaan ihmiset liikkeelle ja fanituksen konkretisoitumaan myös positiivisena liiketoimintana.

Antti-Jussi Aro, digitaalisen liiketoiminnan johtaja, Liiga

 

Lippu saatavilla silloin, kun tarvitset –HSL:n sovellus tukee liikkumista 24/7


HSL:n
 mobiilisovellus on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimmista sovelluksista, ja siitä on tullut keskeinen osa HSL:n digitaalista liiketoimintaa. Digia on sovelluksen päävastuullinen kehittäjä. Lisäksi huolehdimme HSL:n digitaalisten palveluiden toiminnasta palvelunhallinnan ja valvonnan ratkaisuilla. 

  • Sovellusta ladattu yli 2 miljoonaa kertaa 
  • Noin miljoona aktiivista käyttäjää 

"Lähtökohtainen ajatus on se, että asiakas saa sovelluksen kautta kaiken, mitä tarvitsee joukkoliikenteen käyttämiseen. Haluamme tarjota kokonaispalvelua mahdollisimman helppokäyttöisessä, hyvin toimivassa sekä henkilökohtaisessa paketissa", konseptin omistaja Timo Kiiveri HSL:stä sanoo. 

Lue lisää >> 

HSL-web.png

Tarvitsimme luotettavan kumppanin valvomaan palveluiden toimintaa ympäri vuorokauden. Tähänastiset kokemukset ovat osoittaneet, että tällainen palvelunhallinta ja valvonta toimii. Ne ovat myös osoittaneet, että Digia on erinomainen kumppani toimittamaan tällaista palvelua”.

Krister Karppinen, digitaalisten palveluiden ryhmäpäällikkö, HSL

 

Näin toteutamme mobiiliratkaisut 

 
1. Lähtökohtana liiketoiminnallinen tavoite 

Mobiiliratkaisuilla on oltava selkeä liiketoiminnallinen rooli ja tavoitteet. Toimintaympäristön ja markkinoiden tuntemus luovat vahvan pohjan projektin ja mobiiliapplikaation onnistumiseen. 

2. Käyttäjää ajatellen 

Liiketoiminnalliset tavoitteet toteutuvat vain, jos käyttäjät ottavat sovellukset omakseen. Kenelle sovellus on tarkoitettu, ja miksi se on hänelle arvokas? Asiakasymmärrys on tärkeä lähtökohta. 

3. Suunnittelusta jatkokehitykseen 

Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua käyttäjälähtöisestä suunnittelusta toteutukseen, ylläpitoon ja jatkokehitykseen.  

4. Toteutusvaihtoehtoja on useita 

Mobiiliapplikaatioiden toteutustapaa ja teknologiaa valittaessa painottuvat useat eri tekijät: kehittämisen nopeus, erikoisominaisuudet, runsas animaatioiden käyttö tai jatkokehitysmahdollisuudet. Myös se, kuinka paljon laitealustan eri ominaisuuksia halutaan sovelluksessa hyödyntää, vaikuttaa asiaan. 

Käytämme seuraavia teknologioita:
  • React Native
  • PWA
  • Natiivit sovelluskehitysteknologiat Android ja iOS -alustoille
  • Näiden yhdistelmät