Helsinki

Senior Customer Experience Manager

Digian Business Services -yksikkö etsii Senior Customer Experience Manageria Helsinkiin kehittämään ja tukemaan Digian asiakkuuksien ja asiakaskokemuksen hallintaa. Vastuullesi kuuluvat erityisesti asiakastiedon hallinta, palaute- sekä tyytyväisyyskyselyt ja niihin liittyvät tekniset ratkaisut. Olet liiketoiminnan kanssa kokonaisvastuussa asiakastiedon hallinnasta, palautekyselyistä, raportoinnin tulosten arvioinnista, asiakassegmentoinnin koordinoinnista ja laadukkaan asiakastiedon hyödyntämisestä sekä mahdollisten reklamaatioiden seurannasta. Pääset kouluttamaan liiketoimintoja ja myyntiä oikeaoppisen asiakastiedon hyödyntämisessä. Työnteko tapahtuu tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden, liiketoiminnon edustajien, myynnin ja markkinoinnin sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Customer Experience Management Digiassa lyhyesti 

  • Osallistut asiakastiedon strategiseen ja taktiseen suunnitteluun 
  • Analysoit asiakastietoja ja vastaat asiakastiedon ajantasaisuudesta
  • Organisoit säännöllisen asiakas- ja toimituspalautteen keräämisen 
  • Arvioit ja sparraat työtä tukevien järjestelmien kehitystarpeita 
  • Tuet liiketoimintoja tarvittavan asiakastiedon löytämisessä
  • Jaat tietoa ja koulutat organisaation sisällä
  • Mahdollisuuksien mukaan konsultoit asiakkaitamme heidän asiakastiedonhallinnan haasteissa
  • Osallistut kehityshankkeisiin asiakastiedonhallinnan edustajana

Toivomme sinulta näyttöä ja kokemusta asiakaskokemuksen hallinnasta. Lisäksi toivomme monipuolista kokemusta asiakaskokemuksen kehittämisestä, työkaluista ja toimenpiteiden jalkauttamisesta organisaatiossa. Odotamme kykyä soveltaa teorioita ja menetelmiä parasta toiminta tapaa rakennettaessa. Olet oma-aloitteisella asenteella varustettu luontainen tiimipelaaja, ja sinulla on kykyä tarttua tuumasta toimeen. 

Tarjoamme uusia mielenkiintoisia haasteita, mukavan ja vauhdikkaan työyhteisön sekä monipuolisen ja laajan työkentän, jossa pääset avainroolissa vaikuttamaan Digian tarjoamaan ja palveluihin. 

Digialla panostetaan vahvasti pilveistämiseen ja jatkuviin palveluihin. Merkittävät, maan suurimmat ulkoistushankkeet tuovat työpanoksellesi aitoa merkitystä. Meillä esimiehet pitävät huolta digiarkesi sujumisesta, mutta annamme sinulle runsaasti vapautta ja vastuuta. Meille elämä on muutakin kuin työtä ja haluamme sinun viihtyvän kanssamme, joten saat tietenkin myös joustavat työajat, hyvät työsuhde-edut ja ennen kaikkea mahtavat työkaverit. 

Kiinnostuitko?

Hae 13.2.2022 mennessä! Jos sinulle tuli mieleen kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Teemu Säilä vastaa niihin mielellään meilitse etunimi.sukunimi (at) digia.com. 

 

Hae paikkaa