integraatioakatemia-banneri.jpg

integraatioakatemia

Integraatioakatemia

Neljänä iltana järjestettävä koulutuskokonaisuus

________  _

Lisätietoja syksyn 2019 Integraatioakatemiasta päivitetään lähempänä ajankohtaa.

Mikä integraatioakatemia?   |   Miksi Digian integraatioakatemia?    |    Ohjelma 2018    |   Kouluttajat   |   Miksi integraatiota?
 
Digia on yli 20 vuoden kokemuksella Suomen johtava integraatiotalo. Integraatiot toimivat digitalisaation moottorina ja mahdollistavat uudenlaiset toimintatavat!

Mikä Integraatioakatemia?

Neljän arki-illan tiivis koulutus, jossa tutustutaan integraatiotyökaluihin rakentamalla verkkokaupan integraatioita

Digian Integraatioakatemia antaa kattavan yleiskatsauksen integraatiotyökaluihin ja -tekniikoihin sekä perehdytyksen siihen, kuinka Digia yhtenä Suomen johtavista integraatiotaloista niitä hyödyntää. Kouluttajina toimivat Digian asiantuntijat. Koulutus lähtee liikkeelle integraatiotyöskentelyn peruskäsitteiden avaamisesta kohti yhä tarkempaa teknisiin ratkaisuihin syventymistä pienryhmissä työstettävän käytännön casen kautta. Tänä vuonna koulutuksessa tutustutaan moderneihin integraatioteknologioihin rakentamalla verkkokaupan integraatioita. Teknologioina ovat Dell Boomi, Azure Logic Apps, IBM DataPower ja IBM API Connect. Koulutus on startti, jonka jälkeen on mahdollista aloittaa työskentely integraatioiden parissa ja kartuttaa tietotaitoa tekemisen kautta. Koulutus voi mahdollistaa rekrytoinnin Digialle.Kenelle?

Loppuvaiheen IT-opiskelijoille, vastavalmistuneille tai IT-ammattilaisille, jotka etsivät uusia haasteita. Koulutukseen vaaditaan IT-alan AMK- tai yliopisto-opintoja, mutta aiempi kokemus integraatioista ei ole tarpeen. Ohjelmointikokemus ja muu alan työkokemus tuntemus ovat hyödyksi. Tärkeintä on kiinnostus uusia teknologioita kohtaan ja halu oppia lisää!  

 

Katso aiempien vuosien tunnelmia >>

Miksi Digian Integraatioakatemia?Ammattilaisten tehoperehdytys aiheeseen, jota ei koulussa opeteta1Ammattilaisten tehoperehdytys
aiheeseen, jota ei koulussa opeteta

Järjestelmäintegraatioita ei opeteta IT-alan oppilaitoksissa pääaineena. Integraatioammattilaiseksi tullaan työn kautta oppimalla. Integraatioakatemiassa Digian ammattilaiset jakavat tietotaitoaan sekä teoriasta että käytännön työssä opitusta. Kouluttajien joukossa on eri teknologioita hyvin tuntevia digialaisia, jotka antavat vinkkejä alkuun pääsemiseen.

osaajat.png  2. Verkostoituminen uusien ihmisten kanssa 

Akatemiassa työstetään käytännön casea pienryhmissä. Ryhmätyötyöskentelyn kautta sinulla on myös mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien ja asiantuntijoiden kanssa sekä oppia uusia asioita ilman turhia suorituspaineita! Asiantuntijamme ovat koko akatemian ajan paikalla osallistujien apuna.Kädet saveen ja oppimaan käytännössä3. Kädet saveen ja oppimaan käytännössä

Tarkoitus on, että osallistujat saavat esimakua siitä, millaista integraatioiden parissa työskentely aidosti on. Akatemiassa ratkotaan verkkokauppaan liittyvää harjoitusta, johon osallistujat pääsevät tekemään oikeita integraatioita eri teknologioilla.

Päivitä  osaamisesi4. Päivitä osaamisesi

Akatemiassa työstetään verkkokaupan integraatioita alan uusimmilla teknologiolla. Akatemia on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokeilemaan erilaisia integraatiotyökaluja käytännössä, sekä rakentamaan uusia integraatioita demoympäristöissä. Käytössä on muun muassa moderneja pilvi-integraatioalustoja. Mikäli olet opiskelija, voit tiedustella oppilaitoksestasi mahdollisuutta suorittaa osa opintojaksoa, projektityötä tai harjoittelua akatemian muodossa. Rekrytointi Digialle5. Rekrytointi Digialle

Etsimme koulutuksen kautta uusia osaajia Digian integraatio-osaajien iskujoukkoihin. Koulutus mahdollistaa rekrytoinnin Digialle.

Ohjelma 2018

Helsinki

Digia Integraatioakatemia järjestetään Digian tiloissa Helsingin Pitäjänmäessä osoitteessa Atomitie 2 A neljänä iltana:

Ti 11.9. klo 17:00-20:30 Digia-esittely, integraatioiden perusteet, teknologioiden ja casen esittelyt
Ke 12.9. klo 17:00-20:30 Verkkokauppa-casen ratkomista pienryhmissä
Ti 18.9. klo 17:00-20:30 Verkkokauppa-casen ratkomista pienryhmissä
Ke 19.9. klo 17:00-20:30 Töiden esittelyt ja teknologisten ratkaisuiden vertailut, todistukset ja päätöstilaisuus

 

Tänä vuonna ratkotaan verkkokaupan integraatioita moderneilla teknologioilla. Ryhmät saavat kukin eri integraatiotyökalun, jonka avulla verkkokauppan integraatiot taustajärjestelmiin täytyy saada toimimaan. Verkkokauppa-alustaan pääset jo hieman tutustumaan täällä, huomaatko jo, mitä tietoja ei päivity taustajärjestelmistä? 

Kouluttajat

Layer 1.pngKalle Rannikko

Kalle liittyi Digialle yrityskaupan myötä marraskuussa 2017 Integration Houselta. Kallella on vankka kokemus erilaisista integraatiototeutuksista ja -teknologioista. Kallen erikoisosaamiseen kuuluu myös Dell Boomin tuore pilvi-integraatioalusta.   

”Integraatioakatemiassa tarjoan erityisesti apua Dell Boomi -työkalun käytössä. Käyttöliittymä Boomissa on intuitiivinen ja käytettävyyden kannalta pitkälle mietitty. Kehittäjän näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että integraatioita on helppo kehittää ja ylläpitää; It's like playing video game”

Sasu.png  Sasu Mikonranta

Sasu työskentelee Digialla integraatioiden kehittämisen ja ylläpitämisen parissa. Hän ymmärtää monia teknologioita ja pitää erilaisten kinkkisten pulmien ratkomisesta. Sasulta on odotettavissa hyviä neuvoja myös casen ratkomiseen!

”Kuljemme pienen luontopolun, jossa tutustutaan API Connectin ja DataPowerin mahdollisuuksiin ratkaista annettu pähkinä. Integraatioissa tulee tehtyä todella monipuolisesti kaikennäköistä ja näkee suurempiakin järjestelmäkokonaisuuksia. Jatkuvasti oppii jotain uutta!”


Mattikalenius.png   Matti Kalenius

Matti on kokenut konkari integraatioiden parissa, yli 10 vuoden kokemuksella. Hän taitaa teknologiat kuin omat taskunsa; Azure key vault, Azure environment, Logic Apps designer, Logic Apps workflow.. you name it. Hän onkin integraatioiden parissa kuin kameleontti.

”Integraatioissa ei tylsää päivää tule, sillä integroitavat kohteet ja teknologiat vaihtuvat tapauksen mukaan. Asiakkaiden kanssa yhdessä tekeminen on hauskaa.”

andrea1.png   Andrea Marseglia

Andrea on noheva ja ennakkoluuloton lahjakkuus integraatioiden parissa. Hänellä on omakohtaista kokemusta siitä, millä tavalla integraatioiden opettelu parhaiten onnistuu, sillä hän on itse oppinut valtavasti muutamassa vuodessa Digialla, ilman aikaisempaa kokemusta integraatioista. 

”Aloitin Digialla alkukesästä 2015 Ratkaisutuki-tiimissä. Integraatioiden kanssa työskentelyssä kiehtoo niiden monipuolisuus ja haasteellisuus. Tässä noin kolmen vuoden aikana on tullut tehtyä töitä monessa eri projektissa tukitehtävien lisäksi. Aloittaessani minulla ei ollut aiempaa kokemusta integraatioista, joten – kliseisesti todettuna – joka päivä on saanut oppia uutta.”
Olemme kouluttaneet sisäisesti uusia integraatiotekijöitä jo useita vuosia kovan luokan ammattilaistemme opissa. Integraatioakatemia järjestetään nyt kolmannen kerran, tämän hetken ajankohtaisilla aiheilla päivitettynä. Tänä vuonna osallistujat pääsevät rakentamaan verkkokaupan integraatioita moderneilla työkaluilla.

Uskon, että integraatiot tulevaisuuden kasvualueena kutkuttavat monen IT-ammattilaisen kiinnostusta. Integraatiot ovat yrityksille yksi merkittävimmistä IT:n mahdollistamista kilpailukykytekijöistä. Integraatioiden kasvava merkitys näkyy kysyntänä osaajille.

Teemu O. Virtanen
Johtaja, integraatio ja tiedon hyödyntäminen

Miksi integraatiota?

Organisaatiolla on valtavasti tietoa – ja lisää kertyy joka ikinen päivä. Haasteena on tiedon hajanaisuus: sitä on eri järjestelmissä ja eri muodossa. Ilman integraatiota, joka yhdistää toisiinsa eri järjestelmät ja niissä olevan tiedon, kaikki pysähtyy. Tieto ei kulje. Tuotteet eivät liiku. Asiakkaat eivät saa palvelua. Liiketoiminta lamaantuu.

Toimivien integraatioiden avulla varmistetaan tiedon hyödyntäminen päätöksenteossa ja nopeammassa palvelujen kehittämisessä. Integraatiot ja rajapinnat mahdollistavat uudenlaiset liiketoimintamallit sekä yhteistyön yritysten välillä.

Meidän digialaisten tavoitteena on rakentaa asiakkaillemme ennakoiva ja liiketoimintalähtöisesti ohjautuva integraatiokyvykkyys, joka varmistaa sujuvan arjen, tiedon helpon hyödynnettävyyden ja toiminnan kehittämisen.

Lue lisää ja tutustu asiakastarinoihimme  >>