Integraatioakatemia oppilaitoksille

Digian asiantuntijat tekevät oppilaitosyhteistyötä tarjoamalla ilmaisia oppimiskokonaisuuksia integraatioista.

 Tieto eri järjestelmissä ja pilvissä lisääntyy, ja järjestelmätkin ovat nykypäivänä vain osia yhä suuremmista kokonaisuuksista. Datalähteiden lisääntyessä ja monimutkaistuessa tietoliikenne kulkee luotettavimmin keskitetyn integraatioväylän kautta.

Integraatio-osaaminen on tarpeellista ja kysyttyä - nyt ja tulevaisuudessa.


Digialla haluamme innostaa alan opiskelijoita järjestelmäintegraatioiden pariin. Siksi tarjoammekin oppilaitoksille ilmaisia vierailuluentoja, demoja ja harjoituksia toiveiden mukaisesti.Esimerkkejä koulutuksista:

Ohjelmistotuotannon perusteet, web-tekniikat ja tiedonsiirto

Mitä sanomien muuntaminen tarkoittaa käytännössä? Opiskelijat tutustuvat HTTP- ja REST -rajapintoihin, ja oppivat JSON- ja XML -tekniikoiden hyödyntämisestä integraatioissa. Harjoituksissa tehdään yksinkertaisia XSL-muunnoksia ja tutustutaan integraatiotyökaluun.

Laajuus: 2h perusteet tai 3,5h harjoituksineen

Tietorakenteet, algoritmit ja rajapinnat

Opiskelijat oppivat tietorakenteiden hyödyntämisen integraatioiden välineenä, integraation toteutuksessa käytettyjen algoritmien aikakriittisyyden, sekä erilaisten rajapintojen hyödyntämisen integraatioissa.

Laajuus: 2h

Menetelmät: Integraatiot ketteränä kehityksenä

Soveltuvatko ketterät menetelmät muuhun kuin ohjelmistokehitykseen? Opiskelijoille kerrotaan käytännönläheisesti DevOps-toimintamallista integraatioprojekteissa, joissa kehitys- ja tuotantotyö kulkevat käsi kädessä.

Laajuus: 2hIoT-projektidemo

Millaista laitteiden vuoropuhelua on jo olemassa? Esittely ja käytännön demo tosielämän IoT-toteutuksesta. Soveltuu esimerkiksi IoT-projektikurssille inspiroimaan omia projektejaan miettiviä opiskelijoita.

Laajuus: 2h

Pilvipalvelut

Miten palveluintegraatioita tehdään pilvipohjaisesti - ja miksi? Perustietoa ja projektikuulumisia tosielämän iPaas-ratkaisuista integraatioissa.

Laajuus: 2h

Avoin data ja avoimet rajapinnat

Mihin avointa dataa hyödynnetään ja mitä API-teknologia mahdollistaa tiedonsiirrossa? Opiskelijat tutustuvat avoimiin REST API-rajapintoihin ja demoon API-integraatioratkaisuista.

Laajuus: 2h

Eikö sopivaa koulutusta löytynyt? Ota yhteyttä, niin katsotaan tarpeisiinne sopiva kokonaisuus!Ota yhteyttä:

Takaisin ylös