NetSuite-kumppania valittaessa on hyvä käydä läpi omat toiveet ja tarpeet niin käyttöönottoprojektia kuin jatkokehitystäkin ajatellen. Lue, mitä asioita kumppanivalinnassa on hyvä ottaa huomioon ja mitä Digialla on tarjottavanaan NetSuite-kumppanina
NetSuiten hankinta edessä. Mistä tiedän keneltä se pitäisi hankkia? Suomessakin on jo usea NetSuite Solution Provider joka ohjelmistoa tarjoaa. Mitä minun tulisi ottaa huomioon toimittajaa valitessa?
Onko tilanne tuttu? Jos olette hankkimassa NetSuitea eikä mielessäsi tuo kysymys pyöri, niin silloin kannattaa ehdottomasti jatkaa lukemista. Jos kysymykset ovat jo mielessäsi, mutta et ole löytänyt vielä vastauksia, niin kehotan edelleen lukemaan! Lähdetään avaamaan asiaa.
Mitä väliä sillä on keneltä NetSuiten hankin? Varmista ainakin seuraavat asiat:
Toimittajaa valitessa on hyvä miettiä ainakin seuraavia asioita:
Digia on asiakkailleen älykkäiden ratkaisujen kokonaistoimittaja ja palveluyritys, joka hallitsee palvelujen elinkaaren toteutuksesta ylläpitoon ja kehitykseen. Tarjoamme asiakkaillemme palvelukokonaisuuden, joka kattaa mobiili- ja verkkopalvelut, data-alustat ja tiedolla johtamisen, integraatiot ja APIt eli ohjelmointirajapinnat sekä liiketoiminnan ydinjärjestelmät sisältäen myös korkean turvatason ratkaisut.
Digia NetSuite -toimittajana voi äkkiseltään tuntua vieraalta. Tämä on kuitenkin väärä käsitys. Digian NetSuite-juuret ylettyvät aina vuoteen 2015 asti. Yritysostojen kautta NetSuite-liiketoiminta siirtyi Digialle vuonna 2019. Samalla siirtyivät kaikki henkilöt, joista moni on ollut mukana aina tuolta alkuajoista lähtien ja ollut mukana parissa kymmenessä käyttöönotossa. Osasta käyttöönotoista voitte lukea referenssitarinoiden muodossa Digian sivuilta.
Oman vuosien kokemuksen lisäksi olemme hyödyntäneet käyttöönotoissamme monia kumppaneita ja heidän kehittämiään ratkaisuja. Kumppanien käyttö varsinkin ulkolaisten tyttärien käyttöönotossa sujuvoittaa työskentelyä huomattavasti. Tämän lisäksi olemme hyödyntäneet kumppanien tekemiä ratkaisuja. Jo tarjousvaiheessa etsimme juuri oikein ratkaisun asiakkaidemme kokonaisuuden ratkaisemiseksi. Kaikkea ei tarvitse aina keksiä uudestaan! Käyttämistämme kumppaneista voit tarkemmin lukea blogikirjoituksestamme "Mikä NetSuite on ja mihin kaikkeen se taipuu?" >>
ERP-hankkeet ovat haastavia. NetSuite-hanke ei tee siihen poikkeusta. Liiketoiminta-alustamaisuus tarjoaa sekä mahdollisuuksia, että uhkia. Kaikki on toki mahdollista rakentaa, mutta alusta asti rakennettua se tulee kalliiksi.
Tässä vaiheessa on hyvä miettiä ainakin seuraavia asioita:
Meillä Digialla lähdetään ratkaisukeskeisestä myynnistä. Kartoitamme asiakkaan tilanteen sekä laadimme ratkaisun juuri tarvittavaan kokonaisuuteen. Kokonaisuudessa on usein myös kumppaniemme palveluja. Jos mietit taloushallinnon ulkoistamista, meidän kauttamme voit vapaasti valita suositustemme mukaan juuri teille sopivan kumppanin. Näin et ole jumissa NetSuitea ja talouden ulkoistusta samasta luukusta tarjoavan partnerin kanssa.
Itse NetSuiten käyttöönotossa olemme rakentaneet alusta asti käyttöönottoa tukevaa mallia. Olemme tunnistaneet toistuvia vaiheita käyttöönotossa, vakioineet ja hioneet niitä tehokkaaksi. Malli on läpinäkyvä tehtävälista käyttöönoton tehtävistä ja ominaisuuksista. Osa tehtävistä on siirrettävissä myös asiakkaan tehtäväksi. Tämä auttaa asiakkaan avainkäyttäjiä tutustumaan järjestelmään ja näin osaltaan vaikuttaa myös käyttöönoton onnistumiseen ja tietysti myös kustannuksiin. Tämän jaottelun voimme tehdä jo tarjousvaiheessa, jolloin tuomme läpinäkyvästi esille mitkä asiat kumpikin osapuoli tekee.
Talouden käyttöönotoissa olemme lokalisointien lisäksi kehittäneet ostolaskujen kierrätyksen sekä täsmäytyksen NetSuiteen, sekä tietysti sähköisen laskuliikenteen ja pankkiliikenteen rajapinnat.
Tuotannollisten yritysten käyttöönottoa varten olemme laajentaneet tuotannollisen yritysten vakioratkaisuja muun muassa kehittämällä ostotoimintoja sekä jälkilaskentaa.
Miten jatkamme käyttöönoton jälkeen? Saammeko tukea nopeisiin kysymyksiin, NetSuiten tai koko liiketoimintamme kehittämiseen?
Liiketoiminta-alustahankkeet eivät oikeastaan ole ikinä valmiit. Maailma muuttuu ja yritysten on muututtava samalla. Tai voi olla, että käyttöönottovaiheesta on jäänyt kehityslista, joka on priorisoitu tehtäväksi käyttöönoton jälkeen. Toki myös käytön tuen saatavuuteen tulee kiinnittää huomiota.
Lisäksi NetSuite päivittyy kaksi kertaa vuodessa. Miten varmistatte, että tekemämme kustomoinnit toimivat päivityksen jälkeen? Miten saatte tietoa uusista ominaisuuksista?
Digialla on vahva asiakkaiden tuki käyttöönoton jälkeen. Tarjoamme ja räätälöimme asiakkaalle juuri oikean kokoisen jatkuvien palveluiden paketin. Saatavilla on tarvittaessa myös 24/7 -tuki.
Osana tukea on valittavissa myös jatkuvan kehittämisen malli. Liiketoimintasi tilanteen mukaan määrittelemme juuri sinulle sopivan mallin. Kevyimmillään tämä on muutaman päivän resurssivarausta kuukausittain, jolloin ratkotaan pienempiä asioita ja kouluttaudutaan. Koko vuodelle teemme kehitys- ja julkaisusuunnitelman, jolloin molemmille osapuolille on selvää mitä tehdään ja milloin se tehdään.
Lisäksi Digialla pidämme huolen, että NetSuite -järjestelmänne on ajan tasalla tuomalla tietoa tulevasta versiosta. Tätä varten olemme koonneet oman Release Management -tarjoaman. Jokaisen uuden version julkaisun aikataulujen selviämisen jälkeen olemme yhteyksissä jatkuvien palveluidemme asiakkaisiin aiheen tiimoilta. Lisäksi järjestämme kaikille avoimia webinaareja, joissa käymme läpi uuden version ominaisuudet.