Skip to content

Toiminnanohjaus-järjestelmät (ERP)

Älykkäässä toiminnanohjauksessa järjestelmät, prosessit ja tietovirrat liitetään yhteen luotettavaksi, dataohjattavaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia automaatiolle ja optimoinnille. 
brand_image21

Mahdollista ennakoiva tiedolla johtaminen ja operatiivisen toiminnan saumattomuus

Tehokkainta toiminnanohjaus on silloin kun toiminnanohjausjärjestelmä tukee yrityksen koko palveluketjua: tilaus- ja toimitusketjusta tuotantoon sekä projektinhallintaan, asiakkuudenhallintaan, laskutuksenhallintaan ja varastonhallintaan.

Kun toistuvat rutiinitehtävät automatisoidaan ja järjestelmä tuottaa reaaliaikaista dataa visualisoituna helposti ymmärrettävään muotoon, on yrityksellä kaikki edellytykset luotettavaan dataperusteiseen operatiivisen toiminnan ja talouden ohjaukseen. 

Toimintojen ja prosessien läpinäkyvyys mahdollistaa tehokkuuden kasvattamisen jatkuvan toiminnan optimoinnin ja automatisoinnin kautta. Datan kokonaisvaltainen hyödyntäminen toiminnan ohjauksessa, kehitystoiminnassa ja päätöksenteossa kasvattaa yrityksen kilpailukykyä.

Usein toiminnan kasvun, muutoskyvykkyyden ja skaalautuvuuden mahdollistaminen edellyttää toiminnanohjauksen uudistamista ja ERP-järjestelmää, joka tukee palvelutuotantoa ja prosesseja mahdollisimman tehokkaasti. Uudistuksen ansiosta yrityksen digikehitys nopeutuu ja muutoksiin reagointi on aiempaa ketterämpää. 

brand_image18

Kokenut kumppani ERP-hankkeisiin ja toiminnanohjauksen kehittämiseen

Meillä Digialla on valtavasti kokemusta toiminnanohjausratkaisujen toimittamisesta asiakkaillemme. Takana on yli 400 ERP-hanketta. Ratkaisumme skaalautuvat sekä pienille, 15 miljoonan euron liikevaihdon yrityksille, että isoille, jopa satojen miljoonien liikevaihdon yrityksille, ja isoille julkishallinnon organisaatioille.

Meiltä löytyy valmiita toimialakohtaisia ratkaisuja, itse kehittämiämme ratkaisuja ja isojen kansainvälisten kumppanien ratkaisualustoja. Valitsemme näistä aina asiakaskohtaisesti parhaiten sopivan ratkaisun, jonka käyttöönoton toteutamme asiakkaan erityistarpeet huomioiden.

Meille on kertynyt runsaasti kokemusta erityisesti teollisuuden, palveluiden, tukkukaupan, erikoistavarakaupan ja energian aloilta sekä hyvinvointialueilta. Toteutamme ERP-ratkaisuja tietenkin myös muille toimialoille. 

Pitkäaikainen kumppanuus takaa laadukkaan jatkuvan palvelun ja kehityksen

Toiminnanohjauksen kehityshankkeissa onnistuminen edellyttää vahvaa yhteistyötä ja pitkäjänteistä kumppanuutta. Projektitoimituksen lisäksi saat meiltä kattavat ja skaalautuvat jatkuvat palvelut.

Kotimaisten asiantuntijoidemme joukosta löytyy runsaasti osaamista: yli 500 henkeä, jolla on kokemusta toiminnanohjauksen hankkeista. Asiakas- ja projektitiimeissämme on aina mukana kokeneita osaajia ja useiden alueiden erikoisosaajia. Kansainvälistä toimintaa harjoittaville tai kansainvälistyville kasvuyrityksille hankkeet toteutetaan yhteistyössä laajan kumppaniverkostomme kanssa.

Meiltä löytyy myös laaja integraatio-, analytiikka-, robotiikka-, automaatio-, mobiili-, verkkopalvelu-, tietoturvaosaaminen. Luomme yhdessä kehitystiekartan, joka toteutetaan sinun asettamassasi tahdissa.

Tarjoamme luotettavuutta, kumppanuutta, kotimaisuutta sekä kykyä toimittaa ja palvella kansainvälisesti. Digia on laatu- ja turvasertifioitu, vahvasti suomalainen ratkaisukumppani.  

Factsheet_ERP_hankinta

Milloin toiminnanohjaus-järjestelmän uudistaminen on ajankohtaista?

Toiminnanohjausjärjestelmän uudistaminen on mittava hanke ja kynnys hankkeeseen ryhtymiseen voi tuntua liian korkealta. Muutosprosessi ja sen vaiheet voivat myös  alkuun peittää näkyvyyden saavutettaviin hyötyihin ja mahdollisuuksiin. 

Ohessa esite, jossa kerrotaan tarkemmin, milloin olisi oikea aika toiminnanohjauksen uudistamiseen. 

Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations – kattava liiketoimintajärjestelmäalusta

Microsoftin Finance & Operations -alusta koostuu Supply Chain Management, Project Operations, Commerce ja Finance -ratkaisualueista ja soveltuu keskisuurten ja suurten yritysten toiminnanohjauksen tarpeisiin. Kokonaisuutta voi täydentää Sales, Service, Marketing, Customer Insight ja Power Platform -ratkaisuilla sekä Microsoftin Power Platform low code -ratkaisuilla, jotka kattavat esim. analytiikan, mobiilisovellukset ja robotiikan.

Meillä on vankka kokemus laajojen ratkaisukokonaisuuksien toimittamisesta asiakkaillemme. Finance & Operations -ratkaisualustan ytimen lisäksi tarjoamme sujuvaa ja kattavaa jatkuvaa palvelua. Kokeneiden kotimaisten asiantuntijatiimiemme osaamisen ansiosta onnistumme haastavissakin hankkeissa. Täydennämme tiimejämme kansainvälisten verkostojen kumppaneilla, kun toteutamme merkittäviä kansainvälisiä hankkeita.

Erityisosaamisemme kattaa teollisuuden, palveluiden, hyvinvointialueiden, energia-alan sekä kaupan alan asiakkaiden tarpeet. Olemme toteuttaneet hankkeita myös lukuisille muille toimialoille.

Digia on yksi Suomen suurimmista Microsoft Dynamics 365 -toimittajista ja yksi harvoista suomalaisyrityksistä Inner Circle -eliittikumppanien joukossa. Meillä on yli 200 Microsoft Dynamics 365-asiantuntijaa, joilla on runsaasti kokemusta yrityskohtaisten prosessien ja Microsoft Dynamics 365-liiketoimintasovellusten yhteensovittamisesta. 

Inner Circle_2023-24 300x300_colorfamilyspecific-11p-1

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Monipuolinen pilvipohjainen toiminnanohjausjärjestelmä sisältää hyvät perustoiminnallisuudet ja tarjoaa runsaasti laajennusmahdollisuuksia. Helposti skaalautuva ratkaisu sopii erityisesti kasvuhakuisille pk-yrityksille, teollisuusyrityksille sekä tukkukauppaan ja palvelualoille.

Järjestelmä integroituu MS Office-työkaluihin sekä Azure- ja Power Platform -alustoihin. Me olemme lisäksi kehittäneet itse laajennuksia, jotta ratkaisu vastaa tiettyjen toimialojen erityispiirteitä, tukee PowerBI-raportointia ja Digia DaaS-palvelua. 

Oracle NetSuite – ERP-alusta kansainvälisille organisaatioille ja konserneille

NetSuite on pilvipohjainen ERP-järjestelmä, joka skaalautuu kansainvälisten organisaatioiden ja konsernien tarpeisiin: talouden ohjaukseen, tuotannon ohjaukseen, toimitusketjunhallintaan, asiakkuudenhallintaan ja projektinhallintaan.

Meillä on maan paras hankeosaaminen teollisuuden, palvelu- ja ohjelmistoliiketoiminnan sekä tukkukaupan toimialoilta. Olemme kehittäneet nopean ja kustannustehokkaan käyttöönottomallin sekä valmiskomponentit, joilla ratkaisu räätälöidään yrityskohtaisiin ja toimialakohtaisiin tarpeisiin.

Digia_Envision_UI_kuvia

Digia Envision – ERP-järjestelmä suomalaisille yrityksille

Itsekehittämämme toiminnanohjausratkaisu vastaa erityisesti suomalaisyritysten tarpeisiin ja kattaa tilaus- ja toimitusketjun, tuotannon ja asiakkuudenhallinnan sekä varastonhallinnan. Lisäksi olemme kehittäneet valmiit moduulit huollon, kunnossapidon sekä laadun ja omavalvonnan hallintaan.

Tarjolla on valmiit ratkaisut tukkukaupan, elintarviketeollisuuden, konekaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Järjestelmä on myös asiakaskohtaisesti räätälöitävissä. Samalla saat kokeneen kotimaisen kumppanin toteuttamaan toiminnanohjauksen alustaratkaisuna ja palvelemaan pitkällä elinkaarella.

Kehittämämme raportointi- ja analytiikkaliittymät tehostavat myynnin, oston/hankinnan, talouden ja varaston raportointia. Datan näkyminen visuaalisessa muodossa helpottaa kokonaisuuden hahmottamista. Ratkaisumme on sovitettavissa vastaamaan liiketoiminnan eri tarpeita, antaen käyttäjilleen enemmän mahdollisuuksia hyödyntää dataa omassa toiminnassaan tilanteen vaativalla tavalla.

Järjestelmäkehityksemme on aktiivista ja jatkuvaa. Sitä ohjaa suomalaisten asiakkaiden tarpeet, ja järjestelmää voi käyttää laiteriippumattomasti. 

Järjestelmä mahdollistaa myös hiilijalanjäljen minimoinnin osana operatiivista toimintaa.  

Rahtilaivoja satamassa

Digia Logistics – ERP-järjestelmä logistiikka- ja huolintayrityksille

Olemme kehittäneet myös hyvin skaalautuvan toiminnanohjausjärjestelmän erityisesti logistiikka- ja huolintayrityksille.

Vakiorajapintojen ansiosta järjestelmä on helposti integroitavissa muihin järjestelmiin. Kaikki järjestelmän moduulit on vahvasti integroitu, mikä tehostaa työskentelyä ja minimoi tarpeen syöttää samoja tietoja useaan kertaan. Järjestelmän huolintamoduuli sisältää Tullin sanomapohjaiset menettelyt sekä Verohallintoon ilmoitettavat Ajoneuvoverotus- ja EMCS-menettelyt.

Selvitä, mikä toiminnanohjaus-järjestelmä sopii organisaatiosi tarpeisiin

Oikean toiminnanohjausjärjestelmän valinnan tekeminen voi olla haastavaa.Viiden helpon kysymyksen avulla saat selville, mikä toiminnanohjausjärjestelmä soveltuu parhaiten organisaatiosi tarpeisiin.  Löydä oikea ratkaisu testin avulla.

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättää meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.
Digia_ERP_opas_2024_kansikuva

Älykäs toiminnanohjaus -opas

Oppaamme esittelee uusia suuntia, joita olemme tunnistaneet toimiessamme asiakkaidemme apuna toiminnanohjauksen kehityshankkeissa ja ERP-alustojen uudistusprojekteissa. 

light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on. 

 Lue lisää >

light_lime_square

Robotiikka ja automaatio

Kun annat ohjelmistorobotin hoitaa rutiininomaiset työtehtävät, voit itse keskittyä tuottamaan arvoa asiakkaillesi.  

Lue lisää >

light_lime_square

Data-analytiikka ja tiedolla johtaminen

Moni yritys on jo matkalla kohti dataohjautuvaa liiketoimintaa, jossa avainlukujen seurannasta edetään automatisoituun toiminnanohjaukseen, luotettaviin ennusteisiin ja toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin.  

Lue lisää >

light_lime_square

Finanssialan liiketoiminta-alusta

Digitalisaatio ja teknologinen kehitys, viranomaisvaatimukset ja muuttuva sääntely sekä koventuva kilpailu luovat jatkuvia kehitys- ja muutospaineita finanssialan liiketoiminnalle. 

Lue lisää >

Ari Saapunki

Sales Director, Business Platforms

ari.saapunki@digia.com
grey_square