Senior Trainee -blogisarjassa päästään kurkistamaan digialaisten arkeen ja uratarinoihin. Tässä blogissa Microsoft Customer Apps and Power Platform -yksikössä teknisenä arkkitehtina työskentelevä Filipp kertoo, millaista työskentely Digian Microsoft Dynamics -tiimissä on ja kuinka hän päätyi töihin Digialle.
”Minua ei siis yritetty sovittaa tiettyyn rooliin vaan keskusteltiin siitä, miten minä ja roolini sopisimme yhteen ja miten tuo rooli tukisi minun kehitystäni ammattilaisena.”
Toinen vahva tekijä oli jo haastatteluvaiheessa syntynyt selkeä urapolku ja tavoiteasetanta, joista juttelimme esimiehen ja tulevan kollegan kanssa. Tämä mielestäni erotti Digian vahvasti muista yrityksistä, joiden kanssa olin käynyt keskusteluja. Jo haastattelun aikana keskustelimme hyvin selkeästi roolista ja tavoitteistani ja siitä, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Minua ei siis yritetty sovittaa tiettyyn rooliin vaan keskusteltiin siitä, miten minä ja roolini sopisimme yhteen ja miten tuo rooli tukisi minun kehitystäni ammattilaisena.
“Meillä Dynamics 365 CE- ja Power Platform -puolella ei oikeastaan jumiuduta titteleihin, vaan kukin tekee projektin vaatimuksista ja omista kiinnostuksen kohteista riippuen parhaiten soveltuvia tehtäviä. Tämä onkin mielestäni yksi Digian parhaita piirteitä.”
Teknisenä arkkitehtina tehtäviini kuuluu Dynamics 365 CE- ja Power Platform -toimitusten ja -ratkaisujen suunnittelu, toteutus ja fasilitointi. Käytännössä tuo tarkoittaa, että pääsen tekemään vaihtelevasti kiinnostuksestani riippuen kaikkea mitä projektin toimitukseen liittyy. Meillä Dynamics 365 CE- ja Power Platform -puolella ei oikeastaan jumiuduta titteleihin, vaan kukin tekee projektin vaatimuksista ja omista kiinnostuksen kohteista riippuen parhaiten soveltuvia tehtäviä. Tämä onkin mielestäni yksi Digian parhaita piirteitä. Itse olen esimerkiksi saanut tehdä myynnin valmistelua, pre-sales suunnittelua, sovelluskehitystä, testausta, asiakaskoordinointia, järjestelmän mukauttamista sekä elinkaari- ja arkkitehtuuristrategian määrittelyä. Toisin sanoen meillä Digialla pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti omien toiveiden ja osaamisen mukaisesti.
”Heimot ovat Digian sisäisiä ryhmiä/kerhoja, jotka kerääntyvät tietyn asian tai teknologian ympärille ja keskustelevat sekä jakavat tietoa tästä aiheesta.”
Heimon fasilitaattorina taas pääsen melkein päivittäin vuorovaikuttamaan muiden Power Platformista kiinnostuneiden digialaisten kanssa ja suunnittelemaan koulutuksia tai tapahtumia, joilla saadaan promottua ja lisättyä Power Platform -osaamista Digian sisällä. Heimot ovat Digian sisäisiä ryhmiä/kerhoja, jotka kerääntyvät tietyn asian tai teknologian ympärille ja keskustelevat sekä jakavat tietoa tästä aiheesta. Mielestäni tämä on ollut yksi parhaimmista kohtaamistani oppimista lisäävistä ja jakavista käytänteistä.