Skip to content

Senior Trainee: Filipp Koivu — selkeä urapolku ja tavoiteasetanta vetivät asiakkaan puolelta Digialle

Senior Trainee -blogisarjassa päästään kurkistamaan digialaisten arkeen ja uratarinoihin. Tässä blogissa Microsoft Customer Apps and Power Platform -yksikössä teknisenä arkkitehtina työskentelevä Filipp kertoo, millaista työskentely Digian Microsoft Dynamics -tiimissä on ja kuinka hän päätyi töihin Digialle.


Aloitin Digialla 2019 syksyllä Turun toimistolla Logomossa Dynamics 365 CE- teknisenä arkkitehtina Microsoft Customer Apps and Power Platform -yksikössä. Olin tehnyt töitä aiemmin asiakaspuolella monipuolisissa tehtävissä järjestelmien, datavarastoinnin, integraatioiden ja IT-organisaation kehittämisen parissa. Viimeisimpänä toimenani arkkitehdin/IT-palvelupäällikön yhdistelmäroolissa. Jotenkin olin aina tiennyt haluavani toimittajapuolelle, mutta ajatuksen kypsymisessä kesti 8 vuotta, kunnes aika oli viimein valmis siirtyä pöydän toiselle puolelle.

Vaihtaessani toimittajapuolelle kävin haastattelukierrokset muutaman toimittajan kanssa joista minulle tuli tarjouksia, mutta lyhyen pohdinnan jälkeen päädyin Digialle. Digialle minut toi tuttuus, koska olin ollut Digian kanssa tekemisissä asiakaspuolella eri järjestelmien kanssa ja tunsin muutaman digialaisen entuudestaan. Tätä kautta minulle oli välittynyt kuva kypsästä mutta rennosta yrityksestä, jossa ammattitaitoiset asiantuntijat jakavat ajatuksia ja synnyttävät innovaatioita.


”Minua ei siis yritetty sovittaa tiettyyn rooliin vaan keskusteltiin siitä, miten minä ja roolini sopisimme yhteen ja miten tuo rooli tukisi minun kehitystäni ammattilaisena.”


Toinen vahva tekijä oli jo haastatteluvaiheessa syntynyt selkeä urapolku ja tavoiteasetanta, joista juttelimme esimiehen ja tulevan kollegan kanssa. Tämä mielestäni erotti Digian vahvasti muista yrityksistä, joiden kanssa olin käynyt keskusteluja. Jo haastattelun aikana keskustelimme hyvin selkeästi roolista ja tavoitteistani ja siitä, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Minua ei siis yritetty sovittaa tiettyyn rooliin vaan keskusteltiin siitä, miten minä ja roolini sopisimme yhteen ja miten tuo rooli tukisi minun kehitystäni ammattilaisena.

“Meillä Dynamics 365 CE- ja Power Platform -puolella ei oikeastaan jumiuduta titteleihin, vaan kukin tekee projektin vaatimuksista ja omista kiinnostuksen kohteista riippuen parhaiten soveltuvia tehtäviä. Tämä onkin mielestäni yksi Digian parhaita piirteitä.”


Teknisenä arkkitehtina tehtäviini kuuluu Dynamics 365 CE- ja Power Platform -toimitusten ja -ratkaisujen suunnittelu, toteutus ja fasilitointi. Käytännössä tuo tarkoittaa, että pääsen tekemään vaihtelevasti kiinnostuksestani riippuen kaikkea mitä projektin toimitukseen liittyy. Meillä Dynamics 365 CE- ja Power Platform -puolella ei oikeastaan jumiuduta titteleihin, vaan kukin tekee projektin vaatimuksista ja omista kiinnostuksen kohteista riippuen parhaiten soveltuvia tehtäviä. Tämä onkin mielestäni yksi Digian parhaita piirteitä. Itse olen esimerkiksi saanut tehdä myynnin valmistelua, pre-sales suunnittelua, sovelluskehitystä, testausta, asiakaskoordinointia, järjestelmän mukauttamista sekä elinkaari- ja arkkitehtuuristrategian määrittelyä. Toisin sanoen meillä Digialla pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti omien toiveiden ja osaamisen mukaisesti.

Heimotoiminnasta lisää virtaa työarkeen

Varsinaisen asiakasprojektiroolini lisäksi toimin sekä Power Platform -heimon fasilitaattorina että Power Platform -tarjoaman kehityksessä mukana. Liiketoiminnan kehityksessä olen päässyt vaikuttamaan ja oppimaan Power Platform -palvelutarjoaman kehittämistä ja tuotteistamista sekä toteuttamaan saman tarjoaman toteutuksia käytännössä. Tämä on ollut mielestäni todella hauskaa, koska olen päässyt kokeilemaan monia uusia Power Platform -ominaisuuksia käytännön asiakastyön ja demoilun ohessa.


”Heimot ovat Digian sisäisiä ryhmiä/kerhoja, jotka kerääntyvät tietyn asian tai teknologian ympärille ja keskustelevat sekä jakavat tietoa tästä aiheesta.”


Heimon fasilitaattorina taas pääsen melkein päivittäin vuorovaikuttamaan muiden Power Platformista kiinnostuneiden digialaisten kanssa ja suunnittelemaan koulutuksia tai tapahtumia, joilla saadaan promottua ja lisättyä Power Platform -osaamista Digian sisällä. Heimot ovat Digian sisäisiä ryhmiä/kerhoja, jotka kerääntyvät tietyn asian tai teknologian ympärille ja keskustelevat sekä jakavat tietoa tästä aiheesta. Mielestäni tämä on ollut yksi parhaimmista kohtaamistani oppimista lisäävistä ja jakavista käytänteistä.

Digian kulttuuriperiaatteet ovat merkittävä osa työarkeamme

Heimot ovat selkeä osa ja seuraus Digian sisäisestä kulttuurista, joka rakentuu neljän periaatteemme päälle. Näitä ovat rohkeus, oppiminen, jakaminen ja ammattiylpeys. Mielestäni nuo periaatteet realisoituvat työssäni joka päivä etenkin yhteistyössä kollegoiden kanssa. Konkreettisena esimerkkinä aiemmin mainitut heimot, joissa jaetaan rohkeasti tietoa, josta sitten opitaan yhdessä ja jaetaan eteenpäin asiakkaille ja kumppaneille ammattiylpeydellä. Ajatusten ja ideoiden jako on Digian yksi keskeisimpiä arvoja ja periaatteiden seuraus.

Toki kulttuurin lisäksi myös Digian ihmiset ovat tärkeä tekijä viihtyvyydessä. Tiedon ja ajatusten jakamisen lisäksi olemme muuten vallan mukavaa porukkaakin. Meitä CE- ja Power Platform -asiantuntijoita istuu Digialla kolmessa toimipisteessä Helsingissä, Tampereella ja Turussa, joissa kaikissa oli aina mukava käydä katsomassa kavereita. Toki näin poikkeusaikana kasvokkain tapaamiset eivät onnistu, mutta olemme kunnostautuneet näin digitaalisena aikana etälounailla ja erilaisilla etäillanistujaisilla, mikä on mielestäni ollut erittäin virkistävää. Tosin Logomon uudelle toimistolle olisi kiva päästä istuskelemaan, kun olemme saaneet ihan itse osallistua sen valintaan ja sisustamiseenkin.

Summatakseni vielä tekstini sanoman: Jos uudet tuulet kiinnostavat, niin tule sinä Dynamics 365 CE- ja/tai Power Platform -asiantuntija meidän joukkoomme oppimaan ja kehittymään yhdessä mukavien työkavereiden kanssa. Täällä on tarjolla hyvänkokoinen, kasvava ja vakaa yritys, jossa voit vaikuttaa ja saada äänesi kuuluville.

Jos sinua kiinnostaa liittyä kovatasoiseen Microsoft-osaajiemme joukkoon, katso avoimet työpaikkamme ja hae meille! Voit myös lukea täältä lisää siitä, millaista on työskennellä Digian D365-tiimeissä.

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi