Uutiset

Digia mukana YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteessa

Kirjoittanut Digia | 12.1.2023 16:40

”Global Compact tarjoaa vahvan arvoperustan yritysvastuutyöllemme. Sitoutumalla aloitteeseen yritys tekee lupauksen liiketoiminnan vastuullisuudesta sidosryhmilleen, kuten työntekijöille, asiakkaille ja omistajille. Digian toimintaperiaatteet (Code of Conduct) ja vastuullisuusohjelmamme ovat linjassa YK:n Global Compact -aloitteen periaatteiden kanssa. Olemme kehittäneet pitkäjänteisesti kestävää liiketoimintamalliamme ja liittymällä aloitteeseen painotamme liiketoiminnan vastuullisuuden merkitystä ja sitoudumme entistä tiiviimmin kestävän kehityksen edistämiseen”, toteaa Anne Puntari, Digia Oyj:n kestävän kehityksen johtaja. 

Kestävä liiketoimintamalli strategian ytimessä

YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteessa on mukana yli 20 000 yritystä yli 160 maassa. Global Compactin periaatteet ja toiminta pohjautuvat YK:n yleismaailmallisiin periaatteisiin: YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, ILO:n Työelämän perusperiaatteita ja -oikeuksia koskeva julistus, YK:n Rion ympäristöä ja kehitystä koskeva julistus sekä YK:n Korruption vastainen yleissopimus. Liittyessään aloitteeseen yritys sitoutuu kymmeneen ihmisoikeuksiin, työoloihin, ympäristöön ja lahjonnan ehkäisyyn liittyvään periaatteeseen sekä kehittämään liiketoiminnan vastuullisuutta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden avulla.

”Kestävä tapamme toimia on Digian strategian ytimessä ja se sisältää kaikki vastuullisuuden vakiintuneet peruspilarit eli sosiaalisen ja taloudellisen vastuun sekä ympäristövastuun. Strategia- ja vastuullisuusohjelmamme päivittyy alkuvuonna ja saamme Global Compact -verkoston laajasta osaamisesta nyt myös tukea kehitystyöllemme, kertoo Puntari.

Lisätietoa yritysvastuualoitteesta ja Global Compactin paikallisverkostosta >> 

Lue lisää Digian vastuullisuustyöstä >>

Lisätietoja:

Anne Puntari
Kestävän kehityksen johtaja
p. 040 747 3357, anne.puntari(a)digia.com