Rakennamme digiarkea ja kasvua yhdessä asiakkaidemme kanssa

 

Näkemyksellinen kumppani ja muutoksen mahdollistaja.

Digia on aidosti näkemyksellinen kumppani asiakkaidensa digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä arjen prosesseista IoT-ratkaisuihin.Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet.

Näkemyksellisenä kumppanina Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme lähes 1 000 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Kansainvälistymme asiakkaidemme kanssa.

Digian liikevaihto vuonna 2016 oli 86,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ Helsingissä (DIGIA).

Vahvuutenamme on syvä osaaminen paikallisten organisaatioiden ydinprosesseista sekä niitä tukevista operatiivisista järjestelmistä ja integraatioista. Digitaalisen liiketoiminnan palvelut laajentavat rooliamme asiakkaiden arvoketjussa. Palvelumallimme kattaa lisäksi konsultoinnin, palvelumuotoilun, kehityskumppanuuden ja jatkuvat palvelut.

Vahvaa toimialaosaamista meillä on erityisesti kaupan, logistiikan ja teollisuuden alalta, julkiselta sektorilta sekä pankki- ja vakuutusalalta.

Toimimme Suomessa Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Raumalla, Tampereella, Turussa ja Vaasassa sekä Ruotsissa Tukholmassa.

Historia

Digian historia juontaa juurensa SysOpen Oyj -nimiseen yritykseen, joka perustettiin 1990, sekä vuonna 1997 perustettuun Digia Oy:hyn. Nämä yhdistyivät 2005 SysOpen Digia Oyj:ksi. SysOpen Digia muutti nimensä Digiaksi vuonna 2008.

Yritys on vuosien saatossa vahvistanut osaamistaan erilaisin yrityskaupoin:

  • Yomi Software Oy (2005)
  • Samstock Oy (2006)
  • Sentera Oyj (2006)
  • Qt-liiketoiminta (2012)
  • Igence Oy Ab (2016)
  • Omni Partners Oy ja sen kokonaan omistama tytäryhtiö Oy Nord Software Ltd (2017)


Liiketoimintamme oli voimakkaassa murroksessa vuosina 2011 ja 2012, kun silloinen suuri yhteistyökumppanimme Nokia uudisti liiketoimintastrategiansa. Olemme ottaneet vahvan roolin toimintaympäristössämme ja liiketoimintamme on vakaalla pohjalla.

Digia jakautui 1.5.2016 siten, että kaikki sen Qt-liiketoimintaan liittyvät varat, velat ja vastuut siirtyvät jakautumisessa syntyvälle yhtiölle, Qt Group Oyj:lle. Digia Oyj jatkaa Kotimaa-liiketoimintaa.

Lue lisää Qt:sta osoitteessa www.qt.io  The Qt Company

digian-historia.pngTakaisin ylös