Skip to content

Digia Career Compass

 

Career Compass 2024 -hakuaika on päättynyt tältä vuodelta. 

Kiitos kaikille hakeneille!

brand_image9
Career Compass-kompassi

Digian Career Compass viitoittaa tien ja opastaa sinut urapolkusi alkuun ohjelmistoalalla.

Oletko kiinnostunut starttaamaan uraa ohjelmistoalalla ja etsit sopivaa urapolkua? Etsitkö työpaikkaa, jossa voit oppia jatkuvasti uutta ja kehittyä asiantuntijana? Haluatko työskennellä osana innostunutta ja osaavaa tiimiä, joka tukee sinua matkallasi?

Career Compass sopii sinulle, jos olet juuri valmistunut tai valmistumassa rooliin sopivasta alemmasta tai ylemmästä korkeakoulututkinnosta ja etsit junior-tason työtehtäviä. Mikäli olet suorittanut lyhytkestoisen IT-alalle soveltuvan koulutuksen, tulisi sinulla olla lisäksi jo noin vuoden verran työkokemusta alalla työskentelystä. Sinulla on myös mahdollisuus työskennellä vähintään 3 päivää viikossa vakituisesti. Konsulttipolulla olevat tehtävämme sopivat myös alanvaihtajalle, joka on päivittänyt IT-alan osaamistaan kursseilla tai täsmäkoulutuksella. Konsulttirooleissa merkittäväksi eduksi katsomme kaikenlaisen työkokemuksen asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin, kunnossapidon ja logistiikan alueilta.

Career Compassin kautta työllistyt suoraan Digialla junior-rooliin asiantuntijaksi, josta aloitat oman ura- ja oppimispolkusi kohti kokeneempia rooleja oman tasosi mukaan. Kyseessä ei siis ole koulutuskokonaisuus, vaan ammattitaitosi tulee kasvamaan oikeiden työprojektien ohessa tiimisi tukemana. Roolista riippuen tulet työskentelemään joko asiakasprojekteissamme tai sisäisen kehityksen parissa.

Vaikka edellytämme, että sinulla on jo hieman kokemusta, haluamme, että sinulla on intoa oppia jatkuvasti lisää, sillä jokainen digialainen on Senior Trainee. Meillä on tapana sanoa, että työt tulevat aina valmiiksi, me emme. Tämä tarkoittaa jatkuvan oppimisen filosofiaa, sitä että meillä Digialla on mahdollisuus kasvaa ja myös olla epävarma. Meillä sinulla on lupa olla fiksusti keskeneräinen ihminen.

Mitä Career Compass tarjoaa sinulle?

Kun et vielä osaa jotakin, meillä pääset oppimaan ja myös opettamaan muita. Saat apua, tukea ja tiimin jeesaamaan, tarvittaessa alusta loppuun. Tekemällä oppii ja poisoppii, erityisesti meidän porukassamme. Tiimeissä ja jakamisen kulttuurissa asuu viisaus, ja täällä meillä matka ja tekeminen yhdessä loistavien työkavereiden kanssa ovat se juttu.

Digialla palkkaus varmistetaan tasa-arvoiseksi jokaisella aloittavalla ja tämän takia takaamme kaikille aloittaville teknisiin rooleihin vähintään 2500 € kuukausipalkan. Keskiarvo vuonna 2023 aloittaneilla oli kuitenkin tätä korkeampi, sillä aloituspalkka määräytyy osaamisen, roolin vaativuuden, aiemman työkokemuksen sekä opintojen vaiheen kautta. Lisäksi digialaisena sinulle on mahdollisuus käyttää kattavia työsuhde-etujamme. Tutustu tarkemmin tarjoamiimme työsuhde-etuihin.

Tuki matkalla on tärkeää ja tarjoamme kattavan perehdytyksen, sekä onboarding buddyn ja esihenkilön tuen. Lisäksi pääset osaksi Digian yli 1400 hengen osaajayhteisöä.

Kaikki roolit ovat kokoaikaisia tai sovittavissa osa-aikaisiksi, tilanteesi mukaan, ja aloitus on sovittavissa joustavasti keväälle 2024. Tarjoamme työaikaan joustoa esimerkiksi opintojen oheen, joten ilmoitathan hakemuksellasi millaisella työajalla toivot työskentelyä. Työ vaatii varsinkin alussa paneutumista, joten vähintään 3 päivää viikossa tulisi olla mahdollista työskennellä. Myös etätyöskentely on useissa rooleista mahdollista perehdytyksen jälkeen, sillä digialaiset työskentelevät hybridiympäristössä.

2048x1366_rekrylandari_integraatio-osaajat

Kuinka hakuprosessi etenee?

Hakuaika 2024 vuoden Career Compassiin on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! 

Seuraava haku käynnistyy 2024 vuoden lopussa, joten kannattaa seurata sivujamme ja sosiaalista mediaamme, jossa kerromme taas seuraavan haun käynnistymisestä. 

Career Compass hakupolut ja roolikuvaukset

Alta löydät erilaiset tehtävät sekä tarkemmat roolikuvaukset 2024 hakuun liittyen. 

1920x1080_digialaisuuden_ydin_laskeutumissivu
Digia_brand-photos_2023-16x9-0004

Kehittäjäpolun roolit

Junior Software Developer, D365

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä 

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Tehtävä sisältää Microsoft Dynamics ja Power Platform –ratkaisujen konfigurointia, dokumentointia, Power Automate –rakentamista sekä asiakastyöhön osallistumista ja sisäisiä kehitysprojekteja. Tehtävässä vaatimuksena on Javascript ja C# -osaaminen sekä Azure-tuntemus katsotaan eduksi. Lisäksi hyötyä on asiakkuudenhallinnan-, markkinoinninautomaation-, toiminnan- tai taloudenohjaus (ERP) järjestelmien käytöstä. Arvostamme myös analytiikkaan, tietomalleihin, tekoälyyn (AI) tai koneoppimiseen (ML) liittyviä opintoja.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa.

Junior Software Developer

Tehtävän sijainti: Jyväskylä, Tampere, Helsinki 

Tehtävä koostuu sovellusten toiminnallisuuksien kehittämisestä, jossa tiketeille kuvattujen asiakasvaatimusten toiminnallisuudet toteutetaan arkkitehtuurien mukaisilla välineillä ja ohjelmointikielillä. Tehtävässä vaatimuksena on koulutus, josta on opittu pohjatiedot ohjelmistokehityksestä sisältäen olio-ohjelmoinnin ja selainpohjaisten käyttöliittymien kehittämisen. Roolissa on tarpeen omaksua suuria määriä koodia ja eduksi on osaaminen .NET, Angular ja SQL –teknologioista.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa englannin tai suomen kielen taitoa.  

Software Robotics Developer

Tehtävän sijainti: Kaikki Digian toimistot ja 100% etätyö mahdollinen 

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Tehtävässä pääset mukaan monipuolisiin ja nopeatempoisiin kehitysprojekteihin ketterillä toimintatavoilla. Tulet kehittämään Python ohjelmointikielellä uusia RPA-implementaatiota, päivittämään nykyisiä RPA-toiminnallisuuksia sekä työskentelemään asiakasrajapinnassa palvelun laadun varmistamisen parissa. Tehtävässä edellytyksenä on vahva python-kielen osaaminen sekä aiempi kokemus RPA:sta tai kiinnostus RPA:ta kohtaan. Katsomme eduksi osaamisen joistakin seuraavista: RPA-teknologiat kuten Selenium, PyAutoGUI, OCR, PyWinAuto , tiedostokäsittelytaidot (tekstitiedostot, Excel, CSV), Testiautomaatio ja TDD-ideologian tuntemus, web-kehityksen perusteet (mm. HTML & HTTP requests), Windows-ympäristö, Powershell, Windows-sovelluskehitys  sekä Pilvipalvelut.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa.  

Junior Fullstack Developer

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Rauma.  

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Tehtävässä tulet työskentelemään ohjelmistokehityksen parissa tehden alkuun koodin katselmointia ja dokumentointia sekä asiakasprojektien määrittelemiä erilaisia teknisiä tehtäviä. Tehtävässä eduksi osaaminen Javasta sekä jostain Javascript frameworkista. Eduksi katsomme kokemuksen seuraavista esimerkiksi opintojen tai harrasteprojektien kautta: Spring Boot, React/Angular, Typescipt, mikropalveluarkkitehtuuri, relaatiotietokannat, kontitus (Docker, Kubernetes), DevOps, CI/CD-putket (Jenkins/Github actions), pilvipalvelut.

Tehtävään valitulta henkilöltä edellytetään sujuvaa suomen kielen taitoa sekä Suomen kansalaisuutta. 

Junior Test Automation Engineer

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Jyväskylä   

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Työskentelet asiantuntijana laadunvarmistuksen tehtävissä kokeneemman testaajan ohjauksessa. Yhteistyössä kehitystiimien ja muiden testausasiantuntijoidemme kanssa huolehdit siitä, että toimitusprojektit ja jatkuvat palvelumme toteutuvat laadukkaasti. Työviikkosi koostuvat testauksen konsultointi-, suunnittelu- ja toteutustehtävistä. Tehtävässä edellytyksenä on osaaminen Python skriptaus-kielestä sekä hieman kokemusta testiautomaatiosta. Kokemus Robot Frameworkista, ketterän kehityksen parissa työskentelystä, automatisoiduista julkaisuputkista, Jirasta ja Confluencesta katsotaan eduksi.

Tehtävään valitulta henkilöltä edellytetään sujuvaa suomen kielen taitoa sekä Suomen kansalaisuutta. 

Integration Developer

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu, 100% Etätyö   

Tehtävässä tulet työskentelemään monipuolisissa projekteissa integraatioiden suunnittelun, määrittelyn ja toteutuksen parissa. Tehtäviisi kuuluu myös valvontojen ja lokituksien rakennus, tuotannossa toimivien integraatioiden valvonta ja infraan liittyvät tehtävät.  Meillä voit kehittää osaamistasi horisontaalisesti laajentaen stäkkiäsi integraatioissa käytettävien teknologioiden parissa. Voit halutessasi kehittyä myös arkkitehdiksi tai vaikkapa projekti- tai palvelupäälliköksi. Urapolkusi rakennetaan omien vahvuuksiesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.
Tehtävässä tarvitaan osaamista Javasta tai C#:sta, perusymmärrystä ketteristä kehitysmenetelmistä sekä hyvää asiakaspalveluosaamista ja ulospäinsuuntautuneisuutta.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa. 

Digia_brand-photos_2023-16x9-0017

Konsulttipolun roolit

Tekninen ratkaisukonsultti, Netsuite 

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Jyväskylä   

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. NetSuite-osaajat ovat liiketoiminta-alustan asiantuntijoita, joiden työ sijoittuu liiketoiminnan ja IT:n kiehtovaan leikkauspisteeseen. Ratkaisukonsulttina pääset tarkastelemaan yritysten prosesseja ja kartoittamaan digitalisoinnin ja automatisoinnin mahdollisuuksia. Roolissa on tarjolla kaksi eri painotusta, joista ensimmäisessä keskitytään Netsuiten mukautus ja kehitystehtäviin. Tehtävässä eduksi on kokemus toiminnanohjausjärjestelmistä (ERP) ja tekninen osaaminen näistä. Toisena vaihtoehtona on suuntautuminen integraatioihin, jossa eduksi on kokemus Oracle integration Cloud-alustasta tai muista integraatio-alustoista. Kummassakin roolissa seuraavien teknologioiden tuntemuksesta on hyötyä: HTML, CSS, Javascript, Nodejs, REST/SOAP.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa. 

Junior Consultant, D365 Business Central 

Tehtävän sijainti: Helsinki, Turku 

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Tehtävässä pääset työskentelemään Service-tiimin tukipyyntöjen ratkaisemisen parissa sekä osallistumaan Business Central -järjestelmäprojekteihin. Toimenkuvaa voidaan halutessasi laajentaa esimerkiksi ohjelmistomuutosten toteuttamisen pariin tai Low Code – No Code -toteutuksiin. Tehtävässä eduksi katsotaan kiinnostus ongelman ratkaisuun ja ongelman taustalla olevien syiden selvittämiseen sekä opintojen ja muun kokemuksen kautta hankittu järjestelmäosaaminen.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa. 

Junior Consultant, D365 ja Power Platform 

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä 

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Tehtävä sisältää Microsoft Dynamics ja Power Platform –ratkaisujen konfigurointia, dokumentointia, sisäisiä kehitysprojekteja sekä asiakkaiden kouluttamista ja tukemista käyttöönotoissa. Tehtävässä eduksi katsotaan kokemus asiakkuudenhallinta-, markkinointiautomaatio-, toiminnan- tai taloudenohjausjärjestelmistä. Alanvaihtajana aiempi työkokemus ja osaaminen esimerkiksi työpajoista ja fasilitoinnista, projektin- tai palvelunhallinnasta, kouluttamisesta, prosessi- tai liiketoimintakehittämisestä sekä myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun sekä kunnossapidon ja kenttähuollon tehtävistä on hyödyksi.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa. 

Junior Cloud Specialist

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Jyväskylä 

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Työssäsi tulet ratkaisemaan ongelma- ja häiriötilanteita sekä tekemään ympäristöihin liittyviä ylläpitotehtäviä. Olet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa muutostöitä yhteistyössä kokeneiden kehittäjien ja arkkitehtien kanssa. Projektit ovat tyypillisesti asiakkaalle tehtäviä pilvikonsultointihankkeita, pilvimigraatio- ja Managed Cloud -haltuunottoprojekteja.  Tehtävässä vaatimuksena on kokemus pilviympäristöjen ylläpitotehtävistä (Azure, GCP tai AWS). Eduksi katsomme ymmärryksen julkipilvistä, Windows, Linux tai Verkko -pääkäyttäjätaustan sekä kokemuksen kontituksista tai infrasta.

Tehtävässä vaaditaan sujuvaa englannin tai suomen kielen taitoa.

Junior Solution Analyst

Tehtävän sijainti: Helsinki, Tampere, Jyväskylä   

Etsimme tähän rooliin useita tekijöitä. Tehtävässä autat tuottamaan määrittelyaineistoa, jotta tekninen kehitystiimi voi implementoida ratkaisun toimitusprojektissa tai jatkuvassa palvelussa laadukkaasti, yhdenmukaisesti ja suoraviivaisesti. Tyypilliseen työviikkoosi kuuluu mm. työpajoja, tarpeiden läpikäyntiä arkkitehdin ja asiakkaan kanssa sekä käyttäjätarinoiden ja dokumentaation kirjoittamista. Toimit tiiviissä yhteistyössä asiakkaan edustajien ja asiantuntijatiimien kanssa kokeneemman määrittelijän kanssa. Sinulla tulisi olla kiinnostusta määrittelijän työhön ja halua oppia määrittelemään ja kuvaamaan asiakkaan liiketoiminnan tarpeita ominaisuuksiksi kuten esimerkiksi työmääräarvioita. Tehtävässä eduksi on kokemus IT-alasta, vaatimusmäärittelyistä ja halu oppia lisää.

Tehtävään valitulta henkilöltä edellytetään sujuvaa suomen kielen taitoa sekä Suomen kansalaisuutta. 

Career Compass Get Together 2022

Keväällä järjestimme Career Compass Get Together -tapahtuman, jossa vuonna 2022 aloittaneet digialaiset pääsivät tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan yhteisen tekemisen merkeissä. Päivään kuului muun muassa urapolkuihin tutustumista, uratarinoita sekä vinkkejä ammatilliseen kehittymiseen. Loppupäivä vietettiin rennommissa merkeissä pakohuoneissa, panimokierroksella sekä hyvän ruoan, juoman ja tietenkin seuran merkeissä.
Viinilaseja
Career Compassiln kautta aloittaneita digialaisia
Career Compass -tapahtumaan osallistuneita
Career Compass -tapahtumaan osallistuneita
Olutlasit
Career Compass -tapahtumaan osallistuneita
Digialainen pitämässä esitystä